reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

ale cuduja i co z tego ze przyjedzie z fotelikiem jak nie raz widzialam jak fotelik jest ale mam na rekach wiezie co jest dla mnie totalna glupota, ale ja jestem juz zboczona zwodowo na tym punkcie ;-)

glupota jakas z tym bo to rodzice dbaja o bezpieczenstwo malucha juz po wyjsciu ze szpitala a co do tego ma szpital...ech

mam nadzieje ze to ploty...

ja tez chyba zakupie ten sam termometr tylko poczekam na wasze opinie o nim :-) jak juz dostaniecie je

reklama
ja po porodzie wygladalam jakbym nadal byla w ciazy biodra miala waskie, ale dol brzucha masakra ....

wiesz...szpial ma dbac o bezpieczenstwo malucha...wypisac pewnie i wypisza, przeciez nie beda bez konca trzymac...dla mnie to tez dziwne...

przy obecnej sytuacji tzn. zapachanych porodowkach a w Warszawie znowu szykuje sie masakra na luty-marzec bo zaczynaja znowu remonty w niektorych warrszawskich szpitalach mhysle ze nikt nie trzymalby mamy z dzieckiem dlatego ze nie ma fotelika...no zobaczymy

Dziewczyny a ja mam, może "debilne" pytanie, ale naprawdę nie wiem i ktoś mnie musi uświadomić. :sorry2: Padło na was .... Otóż, czy te osłonki na piersi, czy używając ich można "w nich" karmić dziecko, czy je się zakłada, żeby ochronić piersi przed innym urazami, a na czas karmienia trzeba zdjąć, czy jak. ??

Aha, i które smoczki wg was są lepsze silikonowe czy lateksowe, czy to może zależy tylko od upodobań dziecka?

Ostatnia edycja:
magdalenka...z tego co cztałam to karmi sie w tych osłonkach...ale ja jakos sobie tego nie wyobrazam....a moze one sa dwufunkcyjne...chronią obolałe brodawki i jednoczesnie nadaja sie do karmienia...sama nie wiem....

a smoczki mam silikonowe

hej magda19lenka !!! osłonki inaczej kapturki sluża do karmienia zakladasz je przed karmieniem ja nie uzywalam ich niestety wogole i zrezygnowalam z karmienia piersia czego bardzo zaluje bo byc moze dzieki oslonkom brodawki nie bolalyby mnie tak bardzo i karmilabym piersia. Zycze Ci powodzenia w pierwszych próbach karmienia piersia zebys nawet oslonek nie musiala uzywac

Potwierdzam. Osłonek używa się tylko podczas karmienia. Jak po pierwszym porodzie ich nie używałam, nie miałam takiej potrzeby. Poza tym uważam, że to jednak nie to, nie ma takiego kontaktu z dzieckiem. Ale oczywiście jak nie zakładanie osłonek miałoby się wiązac z zakończeniem karmienia piersią to bym używała:)

reklama
Macie racje nakładek używa się do karmienia , ja ich używałam bo po porodzie moje brodawki się wklęsły i nie mam pojęcia dlaczego bo normalnie to są stojące, ale używałam ich krutko bo wszystko wróciło do normy

Do góry