reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

termometr smoczek odradzam jest bardzo nie dokladny....

ten z aukcji super podobnym mierzono mi temperature w szpitalu (na czole)

ja po cc mylam sie mydelkiem bambino i nic nie bylo, teraz kupie szare mydlo chyba, poza tym tantum rosa przydaje sie nawet po cc czesto po wyjeciu cewnika nie fajnie jest....

a M&R oj z tym oczyszczaniem sie macicy ...masakra ile tego czaasem leci, chociaz to zalezy glownie od tego jak popdczas operacji oczyszcza ja...

tanu
wozeczek super, ale cena odstraszyla mnie troche jak za uzywany...chociaz one czy nowe czy uzywane i tak drogie....

reklama
Ja sie przymierzam do kupna takiego pasa-pomoze czy nie ale sprobowac chce.Tylko mnie wlasnie zastanawia ze skoro to jest wciagane dolem przez nogi lub gora to jak to zalozyc skoro w pasie zazwyczaj (nawet po porodzie) jest sporo mniej niz np. w biodrach?Jak to przecisnac przez biodra/cycki?

Tanu fajny wozeczek!

Mirka termometr zajebisty!Ma dobra cene i jest wlasnie do ucha/czola z niemal natychmiastowym pomiarem.

Jakies saszetki tantum rosa mam w szufladzie z lekami,tylko musze sprawdzic date ich przydatnosci-stosowalam je kiedys przy stanie zapalnym.Czy dla ciezarowek/po porodzie sa jakies specjalne czy to te same co dla nieciezarnych?

Sara wydaje mi się, że nie ma podziału na dla ciężarnych i nie.

Mirka super zakup! taki właśnie termometr mam zamiar też kupić, przy tym co mam, a mam zwykły elektroniczny, jak mam zmierzyć temp.mojemu synusiowi to jest zawsze ryk i panika, za diabła nie daje się nim zmierzyć. Dlatego teraz mam zamiar kupić inny i najlepiej taki jak Twój, na czoło i do uszka, a co jeszcze mnie przekonało, ze pomiar też jest skuteczny podczas snu maluszka.:tak:
Nie przekonują mnie smoczki-termometry.:no:

Sara tantum rossa jest jedna
nawiazując do termometrów jeszcze to najdokładniejsze są te rteciowe niemowlakowi latwo mierzyc temperature gorzej ze starszym maluchem, teraz z paskowych korzystam ale one nie sa dokladne ...

ja mam problem musze wybrac lekki wozek, musty mi sie bardzo podoba ale nie nalezy do lekkich zreszta cena....

a my mimo ze mamy wozek obejrzelismy ostatnio lekkie spacerówki i doszlismy do wniosku ze nie na to lato, ale na następne, jak mały bedzie miał ponad roczek kupimy taka lekka spacerówke...mały bedzie czesciowo samobiezny, wiec jak mu sie odwidzi jezdzenie nie bede musiała wielkiego klamota ze sobą ciągnąć...ale to tak jak pisze...jak mały bedzie miał ponad roczek...

modroklejka a to jest normalne mało która mama kończy na jednym wózku :-):-):-)
Ja z synem miałam aż 3 skończyłam na lekkiej spacerówce tzw.parasolce
Myfa ale chyba rtęciowe już wycofują ???więc nie mamy wyboru trzeba się przekonać do innych

ja mam wozek super po Hubercie ale jest ciezko roan wiec, musze miec cos lzejszego bo na 3 pietro bede musiala go zatachac sama....

a ja spacerowke lekka mam coneco solar, lekki to jest ale badziewie jesli chodzi o jakosc...chociaz super wygladal...

teraz chcialam cos porzadnego i lekkiego, ale ciezko to polaczyc a parasolke to i tak nabede ale to juz jak male wieksze bedzie

termometry od stycznia podobno wycofuja te rteciowe dlatego nabylam 3 :-) sa niezastapione przynajmniej doroslemu i niemowleciu mozna dokladnie zmierzyc temperaturke....

zakupie dla dzieciakow tez ten na czolko...

reklama
no ja wlasnie tez słyszałam ze rtęciowe wycofują....

a słyszałysce ze do regulaminó szpitali polozniczych ma byc wpisane ze nie mogą wypisac mamy i dziecka jesli nie przyjdzie sie z fotelikiem-a jesli sie wraca taksówka-wtedy korporacja musi przysłac taka z fotelikiem, jedyna opcja bez fotelka to tramwaj lub autobus:eek:

Do góry