reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Truda - mi też teściowa chciała załatwić "prawie jak nowy, mało używany" (kupiony 3 lata temu) wózeczek za 200 zł, ale podziękowałam...

reklama
Jeny ja nie mam pojecia jaki mialabym kupic
Wczoraj tesciowa mi kazala pojsc z nia bo ma propozycje od kogos tam zakupu taniego wozka prawie nowy jeny jak go zobaczylam :szok::szok::szok: masakra kolo odpadalo zuzyty na maxa brzydki ciezki kolos i powiedzialam ze nie nie nie stanowczo nie my kupimy nowy taki dla nas praktyczny ale sie wkurzylam bo nie potrzebnie szlam tam przeciez to nie wiem kto ale golym okiem widac ze to wozek na zlom a nie za 200 zl i dla dzidzi malutkiej :wściekła/y::angry::no:

heheh takie już są te teściowe czasem mam wrażenie, że myślą że jak synuś na czymś zaoszczędzi to im powinien zanieść różnice:-D

Ja stwierdzilam,ze nie potrzebuje firmowego drogiego wozka, ale wazne zeby byl nowy. I tak zamknelam sie w kwocie 1 tyś. złotych i jestem zadowolona :)

Ja nie używałam osłonek ale moja koleżanka tak i to cały okres karmienia ( ok. 1,5 roku) bo miała wklęśniete brodawki i bez osłonek wcale nie mogła karmic.Jeśli chodzi o smoczki to ja używałam silikonowych i teraz też tylko takie kupuje.Lateksowe szybko się niszczyły i robiły takie brzydkie.A jak już moja córka piła soczki z butelki i na butelce miała smoczek lateksowy to gdy był on trochę na słońcu robił się cały klejący,okropność.Mi bardziej pasują silikonowe.

Maniulka nowy w zestawie od 2100 do 2300zl:-).
Tanu mysmy kupili szaro czarny tylko z tymi standardowymi kolkami:-)wybralismy zestaw Joey gdzies wrzucalam foto ,to juz 3 mamy sie zdecydowaly na kupno tego wozka-fajnie bedziemy wymieniac sie spostrzezeniami.
ale jednak troche taniej...bo nowy zestaw kosztuje tyle bez nosidelka torby i akcesoriow...sama rama gondola i spacerowka....razem z gadzetami troche wiecej......jestem bardzo ciekawa jak sie bedzie go eksploatowalo:)

ale cuduja i co z tego ze przyjedzie z fotelikiem jak nie raz widzialam jak fotelik jest ale mam na rekach wiezie co jest dla mnie totalna glupota, ale ja jestem juz zboczona zwodowo na tym punkcie ;-)

glupota jakas z tym bo to rodzice dbaja o bezpieczenstwo malucha juz po wyjsciu ze szpitala a co do tego ma szpital...ech

mam nadzieje ze to ploty...
a wiesz...moi tesciowie wlasnie woza kube do przedszkola i okazalo sie ze caly zeszly tydzien jezdzil obok fotelika"bo niedaleko, bo tyle tego zapinania" ...bardzo sie zdenerwowalismy....w niedziele poprosilismy zeby jednak go wsadzali bo to dla nas bardzo wazne...ale co tam...pytalam wczoraj Kube...babcia nie mogla go wsadzic bo polozyla sobie w foteliku torebke...wrrrrrr
nie wiem czasem jak zareagowac...wkoncu to ja jestem rodzicem i cyba moje zdanie sie powinno liczyc
dla mnie to skrajna nieodpowiedzialnosc i brak wyobrazni....

Dziewczyny mam pytanie co do karuzeli nad łóżeczko czy któraś z was miała lub ma taką fisher price taką co jak jest wieczór to można włączyś taki projektor co pokazuje na ścianach i na suficie jakieś obracające się obrazki,mam nadzieję że wiecie o jakim mówię wiem że jest on drogi ale zawsze mi się podobał czy jest on wart polecenia i opłaca się go kupić.Mam taką karuzelę plastikową normalną bez żadnych bajerów od siostry ale myślęo tej fisher.

chodzi ci o ta z misiami przebranymi za motylki...takimi pluszowymi...ja ja mam i co do tego projektora to moze przydal sie kilka razy...tzn Kubus usnal jak mu w nocy wlaczylam i tak mu sie krecilo i krecilo....ale pozniej przestalo to na niego dzialac....zdecydowanie wazniejsze i ciekawsze sa te zawieszki niz projektor...:)

reklama
kasiulkaW ja mam takowa po moim pierorodnym , kupilam uzywana na allegro mialam szczewsscie bo w idelanym stanie byla, zreszta nie wiem jak mozna zniszczyc karuzelke :-) projektor fajny bajer jak jest ciemno w pokoju u nastrojowa muzyczka ja zasypialam szybko :-) maluszek zasypial jednak najszybciej przy muzyce z misia ktorego poszczalam mu jeszcze jak bym w brzusiu...

Tanu
to powazna sprawa porozmawiaj z mezem zeby temu zaradzil...moi tesciowie tez raz tak przewiezli malego niby na parking, moj ojciec to samo ale od razu m,u wyklad dalam i na tym sie skonczylo jednorazowym wybryku.....
nie wiem jak Twoj ale moj Hubert sam wsiada do fotelika tylko kwestia zapiecia ale kurcze przeciez to nie takie trudne dla babci....

co do smoczkow tylko silikonowe jak dla mnie....

a co do nakladek to juz pisalam ze dla mnie to porazka, kupilam alantan na obolale brodawki i dalam rade mlodego karmic do 9 miesiaca zycia az sie sam odessal.... wiem ze kazda z nas ma inna tolerancje na bol...ja wylam nawet mialam kryzysik maly ale nadal karmilam....ja przecierpie a dziecie bedzie zdrowsze .....nic nie zastapi mleka matki w pierwszych miesiacach zycia niezastapiona szczepionka.....

Do góry