Modroklejka tez mam ten smieszny irygator,tylko nie wiem jak sie go obsluguje musze w wolnej chwili przeczytac ulotke.Ta banka sprezynowa jest smieszna,ja nie wiem czy to bedzie tak przyjemnie plukac sobie tam w srodku????
reklama
nie jestem pewna czy irygator to dobra sprawa na początku po porodzie:/
końcówkie są plastikowe i bardzo twarde .... mogę podrażnić i tak już dość wymęczoną po porodzie ci..czkę
wydaje mi się ze na początku lepiej obmywac gazikiem...
ja pamiętam jak miałam infekcje taką dośc dziwną bo zewnętrzną.. byłam strasznie opuchnięta to jak miałam wsadzić irygator to łzy mi leciały.... wolałam gazik zamoczyć w płynie i delikatnie obmywac nawet nie dotykając tylko wyciskając płyn na ranki
miałam taki:
http://www.vena-vita.pl/zdjecia/TantumRosaIrygator2.jpg
końcówkie są plastikowe i bardzo twarde .... mogę podrażnić i tak już dość wymęczoną po porodzie ci..czkę
wydaje mi się ze na początku lepiej obmywac gazikiem...
ja pamiętam jak miałam infekcje taką dośc dziwną bo zewnętrzną.. byłam strasznie opuchnięta to jak miałam wsadzić irygator to łzy mi leciały.... wolałam gazik zamoczyć w płynie i delikatnie obmywac nawet nie dotykając tylko wyciskając płyn na ranki
miałam taki:
http://www.vena-vita.pl/zdjecia/TantumRosaIrygator2.jpg
Ostatnia edycja:
M*R*
Fanka BB :)
Ja wlasnie na dniach musze kupic te rzeczy:majty u nas mozna miec ale ja wole po cc te flizelinowe do tego podpaski te grubsze dokupie,po CC sie z czlowieka leje jak z krowki(sorry za porownanie).Okres pologu to tak 6-8 tygodni wiec jakos zleci...ale pozniej to nie moglam patrzec na podpaski.
maniulka
Pozytywnie zakręcona:)
cos mi się zdaje że po porodzie nie wolno używać irygatora ale głowy nie dam sobie obciąć
Ja podmywałam się zwykłym mydełkiem bambino nic się nie działo teraz kupie ten proszek o którym piszecie ale bambino też nawet przy cc chyba na ranę się nada
co do wkładek laktacyjnych to ja mam jakies takie zwykłe ale widziałam aventu takie co je prać można miał ktos takie???
Ja podmywałam się zwykłym mydełkiem bambino nic się nie działo teraz kupie ten proszek o którym piszecie ale bambino też nawet przy cc chyba na ranę się nada
co do wkładek laktacyjnych to ja mam jakies takie zwykłe ale widziałam aventu takie co je prać można miał ktos takie???
kaczuszka2
Entuzjast(k)a
u nas też po cc nie pozwalali zakładać majtek jednorazowych - więc na obchód zdejmowałyśmy, a tak to zakładałyśmy bo z tymi wielkimi podkładkami nie dało się chodzić (wizyty były na korytarzu nie mogli goście wchodzić do pokoju)a w nocy też masakra bez takich majtek ...
i tak się chodzi jak pingwin z tą mega wkładką, a jak się nie ma majtek to jak gejsza-pingwin
a myć się polecały szarym mydłem
i tak się chodzi jak pingwin z tą mega wkładką, a jak się nie ma majtek to jak gejsza-pingwin
a myć się polecały szarym mydłem
ja irygator wspominam fatalnie.... więc nie wiem czy się skusze..... ja się wtedy bałam dotykac bo tak bolało mam mały uraz więc myśle że z myciem też bedę mieć problem i wolę swój sprawdzony sposób gaziko-gąbka zamoczyć gazik w preparacie i wyciskać go nad raną albo bardzo delikatnie dotykając a nie przecierając..... ale ja po tym co przeszłam już tak mam ...
Miroslava1979
Szalona Żoneczka ;-)
Ja właśnie zamówiłam termometr. Tutaj podaje link:-):
TERMOMETR na podczerwień do UCHA CZOŁA, 7w1 2sek (519583754) - Aukcje internetowe Allegro
TERMOMETR na podczerwień do UCHA CZOŁA, 7w1 2sek (519583754) - Aukcje internetowe Allegro
Miroslawa termometr super i wcale nie az taki drogi.Ostatnio patrzylam tutaj termometry i taki do ucha kosztuje 59Euromysle ze gdzies tanszy znajde.
Widzialam tez taki smoczek termometr ale nie wiem czy takie sa dobre.
Moze ktos mial?
Widzialam tez taki smoczek termometr ale nie wiem czy takie sa dobre.
Moze ktos mial?
reklama
Miroslava1979
Szalona Żoneczka ;-)
Ja też się zastanawiałam nad smoczkiem termometrem ale na jakiejś aukcji zauważyłam, ze do takiego smoczka dodawali termometr z miękką końcówką do mierzenia temperatury w pupci maluszka, żeby był dokładny pomiar, a dodam, ze to był smoczek Phillipsa, więc, one chyba za dokładne nie są.