reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Modroklejka tez mam ten smieszny irygator,tylko nie wiem jak sie go obsluguje musze w wolnej chwili przeczytac ulotke.Ta banka sprezynowa jest smieszna,ja nie wiem czy to bedzie tak przyjemnie plukac sobie tam w srodku????:dry:

reklama
nie jestem pewna czy irygator to dobra sprawa na początku po porodzie:/
końcówkie są plastikowe i bardzo twarde .... mogę podrażnić i tak już dość wymęczoną po porodzie ci..czkę:zawstydzona/y:
wydaje mi się ze na początku lepiej obmywac gazikiem...
ja pamiętam jak miałam infekcje taką dośc dziwną bo zewnętrzną.. byłam strasznie opuchnięta to jak miałam wsadzić irygator to łzy mi leciały.... wolałam gazik zamoczyć w płynie i delikatnie obmywac nawet nie dotykając tylko wyciskając płyn na ranki
miałam taki:
http://www.vena-vita.pl/zdjecia/TantumRosaIrygator2.jpg

Ostatnia edycja:
No wlasnie Laila ty masz racje,ale potem moze sie przydac-juz sama nie wiem.
Ten z tamtum-rosa jest chyba nawet taki sam,albo bardzo podobny

Ja wlasnie na dniach musze kupic te rzeczy:majty u nas mozna miec ale ja wole po cc te flizelinowe do tego podpaski te grubsze dokupie,po CC sie z czlowieka leje jak z krowki(sorry za porownanie).Okres pologu to tak 6-8 tygodni wiec jakos zleci...ale pozniej to nie moglam patrzec na podpaski:-D.

cos mi się zdaje że po porodzie nie wolno używać irygatora ale głowy nie dam sobie obciąć :-D:-D:-D
Ja podmywałam się zwykłym mydełkiem bambino nic się nie działo teraz kupie ten proszek o którym piszecie ale bambino też nawet przy cc chyba na ranę się nada
co do wkładek laktacyjnych to ja mam jakies takie zwykłe ale widziałam aventu takie co je prać można miał ktos takie???

u nas też po cc nie pozwalali zakładać majtek jednorazowych - więc na obchód zdejmowałyśmy, a tak to zakładałyśmy bo z tymi wielkimi podkładkami nie dało się chodzić (wizyty były na korytarzu nie mogli goście wchodzić do pokoju)a w nocy też masakra bez takich majtek ...
i tak się chodzi jak pingwin z tą mega wkładką, a jak się nie ma majtek to jak gejsza-pingwin:tak:

a myć się polecały szarym mydłem

ja irygator wspominam fatalnie.... więc nie wiem czy się skusze..... ja się wtedy bałam dotykac bo tak bolało mam mały uraz więc myśle że z myciem też bedę mieć problem i wolę swój sprawdzony sposób gaziko-gąbka zamoczyć gazik w preparacie i wyciskać go nad raną albo bardzo delikatnie dotykając a nie przecierając..... ale ja po tym co przeszłam już tak mam ...

Miroslawa termometr super i wcale nie az taki drogi.Ostatnio patrzylam tutaj termometry i taki do ucha kosztuje 59Euro:szok:mysle ze gdzies tanszy znajde.
Widzialam tez taki smoczek termometr ale nie wiem czy takie sa dobre.
Moze ktos mial?

reklama
Ja też się zastanawiałam nad smoczkiem termometrem ale na jakiejś aukcji zauważyłam, ze do takiego smoczka dodawali termometr z miękką końcówką do mierzenia temperatury w pupci maluszka, żeby był dokładny pomiar, a dodam, ze to był smoczek Phillipsa, więc, one chyba za dokładne nie są.

Do góry