reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Vinniki nie wiem co ci doradzic.Ta z bebelulu ktora ja mam miec to babka mowila ze ma prawie 3 metry dlugosci i tak sie zastanawiam czy bede umiala ja wiazac:-D
Dlatego chce kupic tez taka z kieszonka bo wyglada prosciutko do zalozenia,bez zbednych manipulacji.

reklama
Tak – Wy już w większości jesteście po zakupach, a ja zaczynam. Wiem, że o tym pisałyście, a ja niemądra nie zapisałam i nie mogę znaleźć: jakie majtki poporodowe są lepsze: siatkowe czy fizelinowe? Jakie wkłady poporodowe – Bella? I jakie wkładki laktacyjne polecacie? I co kupujecie do pielęgnacji krocza? Jak dużo tych wkładów i majtek najlepiej kupić?

I nie gniewajcie się, że dubluję już trochę przedyskutowany temat...:sorry:

miotlica, majtki chyba siatkowe, ja kupiłam jakieś - ale szczerze mówiąc nie zwróciłam uwagi jakie ;-) wkłady poporodowe kupiłam bella 1 paczkę, wkładki laktacyjne poprzednio też miałam chyba z belli, teraz jeszcze nie kupiłam... a do pielęgnacji krocza to nic jeszcze nie kupiłam, o ile pamiętam to początkowo samą wodą tylko się podmywałam...

Do pielegnacji krocza kupilam tamtum rossa i wzielam tez do tego irygator tak mi polecila farmaceutka w aptece.podklady mam bella 2opakowanie i majtki siatkowe.
wkladki laktacyjne mam jekies z apteki takie duze pudelko.Nazywaja sie PENATEN jest ich 50sztuk kosztowaly 20.80zl bo mam cene na pudelku.

Tak – Wy już w większości jesteście po zakupach, a ja zaczynam. Wiem, że o tym pisałyście, a ja niemądra nie zapisałam i nie mogę znaleźć: jakie majtki poporodowe są lepsze: siatkowe czy fizelinowe? Jakie wkłady poporodowe – Bella? I jakie wkładki laktacyjne polecacie? I co kupujecie do pielęgnacji krocza? Jak dużo tych wkładów i majtek najlepiej kupić?

Miotlica, ja najpierw kupiłam majtki jednorazowe, ale wiedząc, że chyba będzie cesarka dokupiłam siatkowe, bo one są wyższe i zakrywają bliznę no i oddychają.
Podkłady mam 2 paczki belli i 2 paczki podkładów kupionych na allegro - absorgyn, czy coś takiego (wpisałam na allegro podkłady poporodowe). Nie mam doświadczenia, bo gdy rodziłam nie było takich cudów - w szpitalu dawali ligninę i tak się ją nosiło między nogami bez żadnych majtek. Wkładki laktacyjne mam aventu (razem z laktatorem dostałam), ale większość wkładek jest dobra.
Jeżeli chodzi o pielęgnację krocza to najważniejsze jest wietrzenie, ja robiłam też nasiadówki w korze dębu, ale słyszałam że teraz bardzo polecane jest tantum rosa - jeżeli nie będę mieć cesarki to na pewno sobie kupię.

ja używam wkładek laktacyjnych johnson baby

ja mam majtki z takiej cienkiej flizeliny...podkłady bella, wkładek laktacyjnych jeszcze nie kupiłam, ale słyszałam wiele dobrego o tych nuka-podobno tanio wychodza i niezle sie sprawdzaja...

do krocza-tantum rosa kupiłam-saszetki i taki smieszny irygator

reklama
Do góry