reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
Vinniki,Atsonia podala Ci dokladnie te chusty ktore i ja bralam pod uwage:-)

Poniewaz jestem fanka fizjoterapeuty Zawitkowskiego i namietnie czytam jego ksiazke "Co nieco o rozwoju dziecka" (wspaniale rady dotyczace noszenia dzieci,wozkow,nosidelek,ze chodziki sa szkodliwe o czym nie wiedziala kuzynka i jej dziecko chodzi na palcach i sie przerwaca,pielegnacji malucha itp. wraz z filmem DVD-polecam,warto),to jedne z lepszych sa chusty BebeLulu,ktore w tej ksiazce na koncu sa rekomendowane.Ja wlasnie taka kupilam-jasnoniebieska.One sa pieronsko drogie,ale ja kupilam z serwisu www.gratka.pl (czasem taniej jeszcze niz na allegro-korzystacie?) uzywana za 1/4 ceny!Zreszta poduszke porodowa tez samtad mam zaklepana:)Maz w piatek pojedzie mi odebrac te rzeczy od sprzedawcy.
Natomiast tu wklejam ci linka z roznymi chustami w roznej skali cenowej-mnie interesuje tez ta z kieszonka nadal (pierwsza z linka) bo ma takie fajne wzorki i jest pod wymiar w razie jakbym nie umiala zawiazac tamtej-tamta bedzie dla meza hihih :-D
Wyniki wyszukiwania - Aukcje internetowe Allegro
jak juz kiedys pisalam,dla mnie takie chusty (od narodzin) i nosidelka (od 4 m-ca zycia) to rewelacja.Nie wyobrazam sobie latac po urzedach,zalatwiac cos na miescie czy wyskoczyc na chwile z wozkiem.Mieszkam w centrum miasta,nie jestem kierowca i wozek owszem fajny na spacery ale do zalatwiania spraw nie bedzie mi sie go chcialo go tarabanic.Wygoda?-moze ale zycie jest po to zeby je sobie ulatwiac,amnie bardzo rozczulaja widoki mamus z dzidziami przy sobie:tak:

Vinniki,Atsonia podala Ci dokladnie te chusty ktore i ja bralam pod uwage:-)

Poniewaz jestem fanka fizjoterapeuty Zawitkowskiego i namietnie czytam jego ksiazke "Co nieco o rozwoju dziecka" (wspaniale rady dotyczace noszenia dzieci,wozkow,nosidelek,ze chodziki sa szkodliwe o czym nie wiedziala kuzynka i jej dziecko chodzi na palcach i sie przerwaca,pielegnacji malucha itp. wraz z filmem DVD-polecam,warto),to jedne z lepszych sa chusty BebeLulu,ktore w tej ksiazce na koncu sa rekomendowane.Ja wlasnie taka kupilam-jasnoniebieska.One sa pieronsko drogie,ale ja kupilam z serwisu www.gratka.pl (czasem taniej jeszcze niz na allegro-korzystacie?) uzywana za 1/4 ceny!

Sara27, a skąd wiedziałaś, jaki rozmiar? Ja jeszcze niewiele wiem o chustach, a wydają mi się świetnym rozwiązaniam no i rehabilitantka w szkole rodzenia też mowila, ze śmiało można je stosować. Widzę po aukcjach, ze są różne rozmiary, jaki wybrac?

Moonik,ta z bebeLulu to ma jakies kolko i tam sie reguluje dlugosc paska-tak mi baba przez telefon mowila ta co sprzedaje.
Natomiast te chusty:
Chusta nosidełko KIESZONKA-dla początkujących ! (524668121) - Aukcje internetowe Allegro
maja tam tabelke i trzeba sobie zmierzyc obwod biustu i pod biustem-ale rob to w ubraniu,tak jakbys chuste miala zalozona,nie nago.A jak bierzesz tez pod uwage meza,to tam pisza zeby wtedy mierzyc obwod klatki piersiowej u faceta;-)

ATsonia, Sara, dziękuję :-D Ja też jestem wielką zwolenniczką noszenia dziecka jak najbliżej siebie - niestety takich cudów za czasów moich maleństw nie było, wykorzystywałam nosidełka. A'propos chodzików, to rzeczywiście są szkodliwe - nie tylko dla pleców i bioder, ale też dlatego że dzieci w chodzikach zwykle nie raczkują (no bo jak?), a raczkowanie bardzo dobrze wpływa na rozwój półkul mózgowych!

ja też mam tę cchustę-kieszonkę ze strony chusta.pl i bardzo byłam z niej zadowolona - nawet czasem na spacer jak jechałam wózkiem, to chustę miałam ze sobą, bo jak córka zaczynała marudzić oto ją brałam w chustę i od razu był spokój :-)

reklama
Kochane, poczytałam trochę o tych chustach ze stron, do których linki podałyście i teraz sama nie wiem na co się decydować. Czy na kieszonkę, czy na chustę na kółkach czy na chustę bebelulu?!

Do góry