reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
magda19 nie wiem jak było 3 ltala temu ze znieczuleniem przy porodzie naturalnym, ja mialam cc byłam juz na nia umowiona, ale mlody o tydzien wczesniej postanowil wyjsc na swiat wiec ja mialam gratis znieczulenie, jesli dalej bedzie Ciebie prowadził dr. Sprawka juz Ci zazdroszcze troszczy sie o swoje pacjentki ech ja teraz w ciemno..... no ale nic to...

KasiulkaW a rodzilas naturalnie? ja myslalam o nim teraz w pierwszej ciazy nie wiedzialam nawet ze istnieje a dlugo mialam wywalony z aprzeporoszeniem bembolek ;-) zastanawiam sie tylko jak to jest dla wewnetrznych organow ktore musza wrocic na miejsce...

Ostatnia edycja:
Huggies sa wg mnie lepsze, pampersy uzywalam od poczatku, ale niestety one przepuszczaly siusiu do pumpci szczerze mowiac gdyby mi nie zwrocila uwagi na to kolezanka pediatra nie zmienilabym ich , huggies tego nie robiazatrzymuja mocz w jednym miejscu, nie przemieszcza sie on, jak dla mnie sa lepsze. Teraz kupilam wlasnie je....

huppy testowalam jak dla mnie tandeta , jak za ta cene.
super sa pielucho majtki z rossmana ale to juz dla wiekszych maluszkow...

Wiele moich koleżanek poleca pieluszki z Rossmanna (new born) i chusteczki nawilżane soft też stamtąd. Podobno cena atrakcyjna i nic nie wycieka, nie przecieka. Ja chyba kupię na początek po małej paczce z każdej firmy i przetestuję. Na pewno też skuszę się na te rossmannowe.

ja tez o pieluszkach z Rossmana slyszalam. Mysle, ze jesli dziecko nie ma specjalnych problemow ze skórką mozna spróbowac. A jesli chodzi o te chusteczki to sa chyba za malo wilgotne i moga nie zbierac wszystkiego co bysmy chcialy. Ja uzywam od dawna chusteczek Happy. Cena nie duzo wyzsza, ale naprawde niezle i nie maja duszącego zapachu.

Dzis kupilam sobie poduszke do karmienia.Jest fajna bo w sumie niby typowy rogal a ma kilka funkcji:-) Kupilam tez chuste do noszenia dzieci od 1 dnia zycia (taka gdzie na lezaco dziecko sie przenosi).No i zastanawiam sie nad jakims albumem dla dziecka,jakiejs ksiedze malenstwa, albumie mojego dziecinstwa itp-pelno tego na allegro jak i w MPiKach i nie wiem na ktory sie zdecydowac-taki na wklejanie zdjec, opisy dat typu pierwszy zabek,pierwszy krok, obrysowywanie nozek czy dloni - taka zabawa dla rodzicow,ktora pozniej fajnie sie wspomina i mozna pokazac dzidzi.Czy polecacie jakis konkretny jesli ktoras z was tego uzywala?

reklama
Aha,a na monitor oddechu zdecyduje sie tylko jak dzidzia bedzie wczesniaczkiem lub bedzie miala jakies klopoty oddechowe po narodzinach.Owszem znalazlam na allegro uzywane w bardzo korzystnych cenach ale poczytalam na forach i sa to rzeczy usterkowe-zwlaszcza jak ktos mieszka w bloku,w poblizu ruchliwej ulicy lub tramwajow.Podobno nawet chodzaca pralka czy glosna muzyka u sasiadow moze wprawic takie urzadzenie w pikanie i wtedy jest stres niepotrzebny.Zaraz wraca maz,musze zmykac z kompa-do wieczorka lub raczej juterka rana :-)

Do góry