reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Laila ale zakupów narobiłaś !!, piękne te rzeczy :-)
a ja mam kolejne pytanie niedoświadczonej ..... pieluchy tetrowe lepsze prostokątne czy kwadratowe? bo na allegro są w różnych rozmiarach, 60x80, 70x80, 80x80 i nie wiem które lepsze, jakoś intuicyjnie wydaje mi się, że prostokątne, ale czy mam racje to nie wiem, no i jeśli prostokątne to które, 60tki czy może 70tki?
Zależy w jaki sposób chcesz składać pieluchę - jest wiele szkół... Jeżeli pielucha składana w prostokąt, to lepiej prostokątna... (tym dłuższa im większe dziecko)jeżeli w trójkąt, to lepsza kwadratowa. Ja zawsze wkładałam dwie pieluchy, bo wiem od ortopedy, że tak jest dobrze na stawy biodrowe. Pierwszą składałam w trójkąt, a w nią składałam złożoną w prostokąt i w taki pakunek zawijałam dziecko. Trudno to opisać, ale na pewno w necie są strony gdzie pokazano różne metody pieluszkowania dzieci. Zależy też co używasz na pieluchę - czy ceratki, czy majteczki ceratkowe, itp, itd.

reklama
Miroslava piszeż że masz fride rewelacyjna sprawa ja na początku używałam zwykłej gruszki i jak dla mnie są do d..... A frida ekstra dziewczyny naprawdę polecam.:tak:

Ja mam pieluszki tetrowe 70x80. Zamawialam je w Batko jak i 22 inne aukcje u tego sprzedawcy-mowilam ze sie rozszalam,przy wydatku lacznym 300 zl koszt transportu byl darmo;)

no, ja miałam taki podkład ze szpitala - jak mi się zabrudził, to mi nie chcieli wymienić :-( no ale i tak szłam niedługo do domu, więc ok; gorzej gdybym musiała leżeć parę dni - pewnie trzeba by było dokupić...

O to mój zaku dzisiejszy buty nie takie jaki bym chciała ale co tam to i tak na raz cena tez nie była za wysoka może kiedyś je załoze hmmm chciałam nizsze ale niestety nic naprawde nic innego nie było chyba że sandałki ale to na lato:tak:

No i moj domek, ze wczoraj

DSC00011.jpg

DSC00010.jpg

DSC00003.jpg

reklama
Do góry