reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
Vinniki dzięki,
hm pierwszy raz słyszę o składaniu pieluch w trójkąt :-)
mama mi radzi, żebym część kupiła 60x80 a część 70x80, czyli ona stawia na prostokątne. Ze te mniejsze to lepiej będzie dziecku wkładać między nóżki odnośnie tych bioder. Muszę sobie poczytać o tym składaniu pieluch w trójkąt :-)

Sluchajcie pozniewaz Kuba byl bardzo wczesnym wczesniakim wiec zalecenia byly takie iz musi byc dlugo pieluszkowany czyli pampers i pieluche gruba terowa czy frotta ja mialam rozmiary tylko 60/80 i naprawde wystarczyly mi az do konca czyli az bioderka byly tabilne i wszytsko ok nie skladalam ich w trojkat tylko normalnie prostakat zeby mial miedzy nozkami jak najszerzej hmm i tyle:tak:

A ja mam takie pytanie,w ksiazce Zawitkowskiego jest napisane ze dzidzia przez pierwsze 2 tyg lubi byc opatulona jak w brzuchu mamy i ze dobrze klasc ja spac np. w rozku ale...skoro piszecie ze miedzy nozkami powinna miec jak najszerzej ze wzgledu na stawy biodrowe to takie spetanie nozek na poczatku chyba jednak nie jest najlepsze?Mam od mamy zestaw malutkiej kolderki i praktycznie plaskiej podusi po sobie (ten z rozczulajaca plamka ktorej nie da sie sprac co kiedys pisalam) i moze to bedzie lepsza posciel niz rozek dla noworodka?Wtedy miedzy nozkami dziecko mialoby luzy-a wy mamusie jak kladlyscie spac noworodki przez pierwsze tygodnie-w rozkach,w spiworkach,pod kolderka?

sara...mnie sie wydaje ze jesli nie ma wskazania do pieluszkowania na szeroko to chyba ciasne zawijanie w rozek jest ok....synek kolezanki bardzo długo był pieluszkowany i wogole w rozek go nie zawijali...

sara 8 zł to chyba nie az tak wiele za 5 sztuk??

ja chce takie podkłady kupic i rozsciele sobie pod przescieradłem, jakby mi w nocy wody miały odejsc nie bedzie cyrku z suszeniem materaca:-D tak to sobie wymysliłam:-D

Mam jakis blad i nie moge edytowac postwo-5 podkladow 18 zl.Tez myslalam zeby w domu sobie 1 podlozyc pod przescieradlo w razie jakby odeszly mi tfu tfu wody lub jakies krwawienie...nie daj Boze.

eee....za 18 zł to jakies wypasne kupiłas:-D
ja widziałam w rossmanie takie dla dzieci-kolorowe...za 10 sztuk 12 zł chyba...i o takich myslałam

wiem ze w aptekach sa takie hartmana-po ok 2 zł...takie zielone lub niebieskie w zaleznosci od rozmiaru

reklama
Do góry