reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
M*R* bardzo fajny fotelik.
Moja mama jeszcze do niedawna miała łóżeczko drewniane w którym ja spałam, ale niestety pożyczyła mojej siotrze ciotecznej i wsiąkło... :(
Ale to prawda, kiedyś był jeden rodzaj wózków, można bylo tylko wybrać z trzech dostepnych kolorów i nie było problemu :))))

Jeśli chodzi o zakupy, to wygląda na to że my tez juz wszystko mamy :)
1. łóżeczko <jeszcze nie złożone>, materacyk , 2 komplety pościeli, 2 kocyki taki duuuzy w kolorowe paski, i mały-taki tylko do przykrycia, różowy w białe rumianki
2. Fotelik samochodowy
3. Ciuszki-do wyboru do koloru, w różnych rozmiarach....ufff dużo tego....strrrrrasznie
4. podstawowe kosmetyki, pierwsze pieluszki, chusteczki do wycierania pupki
5. myjki do kąpieli, obcinaczki do paznokci, nozyczki, grzebyczek i szczotka
6. butelki, smoczki-tez do wyboru do koloru
7. a ostatnio dostalismy bardzo fajny zestaw pojemników do przechowywania jedzenia-buteki na soczki, kubeczki niekapki, miseczki zamykane wieczkiem-wszystko takie kolorowe
8. poduszka do karmienia
9. husta do noszenia
10. łyżeczki do karmienia BAJER!!!!! zmieniają kolor jak jedzonko jest za gorące!!!!!! :-D
11. pieluchy, flanelowe, specjalne "szmatki" na ulewanie
pewnie zapomniałam o jakiś drobiazgach, ale już mi sie n ie chce pisac, a Wam pewnie czytac :))))

ATsonia no to faktycznie tylko czekać na maluszka...:-);-)
patrząc na Twoją listę rzeczy które już masz brakuje mi tylko pościeli do łóżeczka i łóżeczka takiego większego bo na początek mam kołyskę a łóżeczko planuje kupić w kwietniu aha bym zapomniała brakuje mi jeszcze przewijaka takiego z wanienką ale to zamówie na allegro w lutym :tak:

Właśnie!!! przewijak mamy dostac lada dzien w prezencie i wanienkę do kapania podobno też więc juz sie nie przejmuje :-)

ale wiecie czego mi brakuje???? PIELUCH TETROWYCH :szok: HAHAHAHA dobre....

ATsonia ty juz prawie ze gotowa do porodu:-)
Ptrzac na Twoja liste pisalam czego mi brakuje.
wiec:
-lozeczko
-kosmetyki
-pieluchy i husteczki nawilzane
-myjki do kapieli
-obcinaczki do paznokci
-butelki
-wanienka
-laktator zaraz zamowie.

A ja dzisiaj oglądałam w sklepie fajną wanienkę fisher price .W hurtowni kosztowała 169 zł a na allegro znalazłam ją za 69 zł. Ale różnica , nie?Zamówiłam ją , jest nie za duża ale ja właśnie taką chciałam.

reklama
Dzieki,fotelik ma jeszcze pokrowiec na nozki wiec jest zabudowany w razie zimna a na fotce tego nie wiadac.
To fakt kiedys z wozkami nie bylo problemow a teraz do wyboru do koloru i czlowiek glupieje.Ja jeszcze tylko posciel musze dokupic i bedzie juz wszystko:-),wanienke mam taka montowana na wanne;-),bujaczek,chustawki krzeselko do karmienia tez mam wiec moja wyprawka juz skompletowana.

Do góry