reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Cześć a oglądałyście wózeczek firmy Jedo Vedi, albo Fyn, są ładne, ale niestety ważą sporo 14,5kg :szok:
Zastanawiałam się jeszcze nad Mikado "Boston" i Coneco V4, albo Coneco Toledo? ;-):tak:
Sama jeszcze nie wiem co wybiorę, za dużo tych wózków na rynku, kiedyś były tylko ceratowe, abo z wikliny i nasze mamy nie miały problemu, a teraz takie siakie, z małymi, dużymi kółkami, lekkie - ciężkie.:dry:

kiedyś to było super, jak komuś w ogóle udało się kupić wózek ;)

reklama
Ewelcia w Twoim przypadku to pewnie też bym kupiła wcześniej bo potem wydać 135 euro to lekka przesada jak można to samo mieć za około 100 zł. A link sobie zapiszę, może jednak się skuszę przed porodem :-p

Cerata,wiklina hahaha a wiecie co mam taki ceratowy wózek na strychu u mojego tatusia cudo czerwony :-D:-D:-Dważy chyba ze 30 kg mój tata to po prostu zbieracz wszystkiego tzn.nic nie wyrzuci jak dobrze pomysle to wózeczek ma ze 25 lat ale trzyma się super żeby te nasze tyle wytrzymały :tak:

Wiecie ostatnio jak mama u mnie byla ,szlysmy sobie plaza i minela nas para z bialym wozkiem na 4 pompowanych kolach,obity skora,no cudenko.Widac ze byl to wozek uzywany sprzed kilkunastu lat ale tak slicznie utrzymany :tak:ze az szok mnie ogarnal.Moja mama zaczela wspominac ze wlasnie mnie wychowala w bialym wozku podobnym do tamtego ...kurcze milo mi sie zrobilo,z taka duma opowiadala o tym wozku.Wiem ze moze zabrzmi to smiesznie wlasnie ale tak jak ktoras z Was napisala kiedys nie bylo takiego wyboru wozkow a jak ktos mial jakis fajny to chodzil podobno z glowa w chmurach:-D.
Fotelik nam przyszedl :

Ewelcia ja mam dokladnie taki sam laktator z allegro od tego samego sprzedawcy-zreszta wklejalam tu linka kilka/kilkanascie stron temu.Gratisem sa wkladki laktacyjne i butelka.Nie uzywalam go jeszcze jednak:) wiec nie wiem czy jest dobry.Narazie wyglada dosc skomplikowanie-jakies nakladki,nasadki,rozne czesci hahaha bede musiala poczytac w instrukcji jak to sie stosuje;)))

a ja juz pisalam ze laktator wogole mi sie nie przydal a mialam tez duzo pokarmu....jedynie przydatny moglbyc gdybym zostawiala maluchowi mleko jak mnie nie ma lub tez gdybym pracowala w tym okresie jak go karmilam...

Ja już zamówiłam laktator i na dniach powinien przyjść. Ale nie zamawiałam żadnego drogiego cudeńka, poprostu reczny nie za drogi. Zamówiłam bo tak jak Ty Myfa poprostu, wiem, że czasami będę musiała gdzieś wyjechać itp i wtedy może się przydać.

Wogóle pozamawiałam już sobie trochę rzeczy: pieluchy tetrowe (15 szt) pieluchy flanelowe (5 szt), aspirator FRIDA, majtki jednorazowe, osłonki na piersi, podkłady poporodowe, zestaw do obcinania paznokci, rożek, pościel ( 2 kmpl w tym jedna z osłonką na łóżeczko) kołderkę i poduszkę, prześcieradła frotte. Do tego mam już dwie butelki Avent( 125 i 250 ml) smoczki uspokajające Avent, szczoteczki do mycia butelek i smoczków, szczoteczkę i grzebień do włosów. A z ciuszków mam tylko 4 bodziaki, czas na kupowanie ciuszków powoli też nadchodzi, ale muszę jeszcze przejżeć co mam na strychu, ale za dużo to ich tam na początek nie znajdę. Do tego mam łóżeczko, ale stwierdziłam, ze będę miała problem z kupieniem odpowiedniego materaca, bo to łóżeczko ma dziwne wymiary 110/60 cm i nigdzie nie widziałam takich materacyków....ale tak to już jest jak łóżeczko było robione....

Miroslava1979 ja jak byłam z synkiem w ciąży to też dostałam łóżeczko własnie robione było mniejsze niż te standardowe niestety nigdzie nie dostałam materaca można było zamówić ale koszt był większy niż kupno nowego łóżeczka z materacem no i nie pasował mi ochraniacz który miałam do kompletu wiec w końcu kupiłam nowe łóżeczko a to oddałam i tyle było z oszczędnosci:tak:

Witajcie!nie zagladałam na forum ponad 10 dni! i zaczynam nadrabianie od watku zakupowego...

przez swieta i nowy rok zamowilismy dla małego łozeczko Michas z szuflada z Glucka...
takie
GLUCK

do tego kupiłam dwa komplety poscieli
jeden feretti 3 czesci-taki z małpą
FERETTI TRIO POŚCIEL 3-CZĘŚCIOWA RÓŻNE WZORY (498350844) - Aukcje internetowe Allegro

a drugi z osiołkiem emmi
Mam_dziecko// 2- el. pościel Emmi STERNTALER (517547278) - Aukcje internetowe Allegro

do tego drugiego tesciowa dokupiła mi do komletu ochraniacz, karuzelke z osiołkami, i osiołka z bijącym serduszkiem....

cuda!! mówie wam! nie moge oczu oderwac!

łozeczko bedzie w prszysłym tyg wiec jak bedzie złozone to wstawie fotki...

fotelik tez juz mamy z głowy...maxi cosi w błekitną kratkę...

teraz tylko apteczne drobiazgi i moge rodzic!

przeraza mnie tylko ten ogrom prania i prasowania...ehhhh

reklama
modroklejka super zakupy pościel słodko wygląda...:tak:
co do laktatora to ja jeszcze nie kupiłam i też się zastanawiam i chyba dopiero jak będzie potrzebny to wyślę męża żeby kupił...:sorry2:

Do góry