reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Jasne, niech każda z nas kupuje co chce i tylko sie chwali!!! bo tez każda z nas inaczej rozumie pojęcie co jest niezbędne a co nie...ja np uważam ze laktator to zbedny wydatek albo sterylizator, albo kolyska w której dziedziom po 2 miesiącach jest ciasno.

ja stawiam raczej na rzeczy uniwersalne-kupiliśmy łóżeczko i kołyskę w jednym.

a poduszka do karmienia służy jako poduszka dla mnie teraz do spania, a potem dla dziecka do zabawy na brzuszku :tak:

reklama
dzisiaj kupiliśmy
podkład do wanienki do kąpieli (wanienkę już mamy)
grzebyk i szczotka do czesania
opakowanie termo do butelek
pieluszki tetrowe białe 5 szt
pieluszki tetrowe kolorowe 12 szt
pieluszki flanelowe białe 3 szt
pieluszki kolorowe flanelowe 7 szt
termometr do kąpieli
przypięcie do smoczka
ja sobie majtki jednorazowe poporodowe

właściwie jeszcze pozostają
kosmetyki
wózek i fotelik
przewijak
butelki - ale poczekam i kupię 1 na próbę i zobaczymy czy dzidzia zaakceptuje....

No a spirytus do pępuszka dzidziusia macie już...(roztwór 70%) ...? ostatnio kiedy byłam w dawnym Geant, znalazłam go na półce z alkoholami, kiedy urodziłam Mikołaja, sama położna mi go poleciła. W tym roku też mam zamiar go kupić, ale nie martwcie się jak go nie dostacie mozna go kupić/zamówić w aptece. ;-)

Leganza nie martw się :-) na pewno do narodzin dziecka zdążysz wszystko kupić ;-)
kasiuLLka a ten spirytus ma jakąś nazwę? Też bym poszukała w Realu :-)

Witajcie mamusie :-)
Może któraś z Was chciała by kupić wózek X Lander model XA? Mam do sprzedania cały komplet, w bardzo dobrym stanie. Właśnie jestem w ciąży z drugim maluszkiem i będę za chwilę potrzebować wózka dla rodzeństwa więc ten co mam muszę sprzedać. Bardzo o niego dbaliśmy bo miał nam posłużyć przy drugim dziecku, ale różnica wieku jest zbyt mała i niestety musimy go sprzedać i kupić podwójny. Podaję link do ogłoszenia jakie dałam na dwukropku X-Lander model XA Full opcja-spacerówka,gondola,fotelik,adaptery ... : Ogłoszenie w Dwukropek.pl
Jeżeli któraś z Was będzie zainteresowana to piszcie.
Pozdrawiam i życzę powodzenia

No ja to sie nie rusze bez aparatu fotograficznego,kamera tez fajna.Wprawdzie takie rzeczy moze zabrac maz,ale w ogolnym amoku szanowni malzonkowie moga zapomniec:-) A tak na powanie dzis lub jutro rozpakuje swoje 2 wielkie torby przy okazji sprawdzajac czy wszystko ze swojej listy mam,i dopisze rzeczy ktore spakowalam,ale wiecie,cos niezbedne dla mnie moze nie byc niezbedne dla kogos i na odwrot:-D

reklama
My dzis jedziemy do hurtowni z artykulami dzieciecymi wiec cos na pewno kupimy:-) Bede sie jednak starala by nie dac sie skusic na rzeczy ktorych nie planowalam kupic lub rzeczy ktore ladnie wygladaja a uzytecznosc zadna.
Kaczuszka a wklad do wanienki to masz na mysli mate antyposlizgowa?
Bo nasza wanienka jest duza raczej i tez rozmyslalam czy by takiego wkladu nie kupic,chociaz ciagle sie waham czy to potrzebne.

Do góry