reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

wiecie co kobietki a ze mną to tak,że brakuje mi już tylko kosmetyków dla maleństwa kilka drobiazgów potrzebnych mi no i wózeczka z którym mam największy problem hehe "sponsorów" mamy jak Sara27 czyli dziadusiów tyle że ja zmieniam zdanie co do modelu tak często jak przysłowiowe rękawiczki...decyzja trudna a czasu coraz mniej:-(

reklama
natalia i bansikxd ja mam to samo-ciagle zmieniam zdanie,do tego jak napisala chyba maniulka w innym poscie, biore wozki na wyglad,kolor,wage i objetosc(ma byc lekki i nie za duzy) i kola czy sa dobrze amortyzowane bo duze kola nie oznaczaja dobrego zawieszenia a mniejsze kiepskiego.Wiem tylko jedno-nie ma wozka idealnego, przynajmniej ja takiego nie znalazlam.Jak juz sie na jakis zdecyduje to dam znac,ale kiepsko mi to idzie.
A dzis kupilismy z mezem kremowy rozek/becik w zyrafki i 2 pary rekawiczek-niedrapek:-)

No podziwiam was ja chyba naprawde bede robic to na ostatnia chwilke pisalam ze od stycznia ale mysle ze nie dam rady styczen juz od 06 mam latania zalatwiania z Kuba ze szok same konsultyacje wyjazdy do lekarzy echhh zostanie mi w ostatecznosci luty coz zrobic powinnam zdazyc jak nie to M bedzie robil

Ja dla małego mam w sumie mało... no ale ciuszki są troche kupiłam, troche dostał na gwiazdke no i nasi znajomi dali nam na 3 miesiace wszystko no i już szykują drugą wielgachną paczuszkę ale poza ciuchami.... pustka no i cały czas inne wydatki przez co zakupki dla Igorka odłożymy na ostatnią chwilę pewnie. Ja to już bym chciała wszystko mieć ale mój K cały czas powtarza że po co się spieszyć i że ze wszystkim zdąrzymy :-:)-:)no:

No to u nas jest podobnie z tym kupowaniem
Z tego co wiem pierwszy pojazd jaki kupimy w styczniu najpozniej w lutym to nowe auto wieksze a kiedy dla dzidzi to ja nie wiem nie zastanawiam sie jeszcze nad tym :confused:

Dziewczyny my poza paroma akcesoriami tez nie mamy najwazniejszych rzeczy czyli wozka (!) i lozeczka z materacem i posciela,brakuje tez kilku drobniejszych rzeczy jak przewijak,pieluchy tetrowe itp.Ale mysle ze dobrym pomyslem jest upatrzec sobie wszystko wczesniej tzn gdzie i co kupic (poza wozkiem ktory kupimy w hurtowni lub komisie w sumie mam wszystko upatrzone w sklepie pod blokiem).Do tego mozna sie umowic ze sprzedawca-u nas jest takie mile malzenstwo ktore prowadzi ten sklepik ze babka proponuje zostawic liste rzeczy do kupienia na dane nazwisko i potem np jak bede w szpitalu juz na porodowce to maz te rzeczy z tej listy wezmie.Chce jej dostarczyc taka liste (plus kopie dla siebie i meza) najpozniej za 3 tyg.I wtedy w 1 dzien wszystko bedzie kupione.

Sara27 super pomysł z taką listą ułatwi wszystko :tak:a co do rożka w żyrafki to jeżeli jest taki jak moje pieluszki flanelowe to jest piękny mam własnie takie w żyrafki takie słodkie bardzo mi się podobały.
Ja tym razem będę bardziej przygotowana na przyjscie mojej niuni ale tylko dlatego że później została bym z tym wszystkim sama jak mąż pojedzie ale jeszcze trochę rzeczy mi brakuje mniejszych i większych.

Sara dobry pomysł z tą listą, chociażby dla samej siebie lub dla męża. Może już dzisiaj zacznę ją sporządzać ;-)

reklama
Do góry