reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
Carolin - naprawdę super wybór z tym wózkiem.
My też się zdecydowaliśmy na MIKADO BOSTON, ale jeszcze nie kupujemy, poczekamy do lutego. Byliśmy dziś w tym sklepie TOMIKO (któraś podawała adres www), bo to bardzo blisko nas. Facet sprowadza każdy kolor w tydzień, a też ma prawie całą gamę kolorów u siebie w sklepie od ręki.
Z zalet
- wózek nadaje się zarówno do miasta jak i na leśne drogi - bo ma blokowane przednie koła, więc sprawdzi się i tu i tu.
- składanie i rozkładanie banalnie proste, zobaczyliśmy i spróbowaliśmy sami w sklepie
- dobra amortyzacja, tylnie koła pompowane
- niska cena - cały komplet 3w1 ok. 1200 (teraz jest np. promocja świąteczna więc za 1000)
- skłądanie/ rozkłądanie bardzo proste
- i kilka innych
Z wad
- nie jest "firmowy zagraniczny" (jeżeli to ma dla kogoś znaczenie)
- mógłby być odrobinę lżejszy
- jak ktoś ma mały samochód to do bagażnika raczej traba będzie zdejmować koła ze stelaża, ale z drugiej strony zdejmowanie jest bardzo proste i lekkie - jedną ręką się demontuje i montuje, więc myślę, że nie będzie to bardzo uciążliwe.
Wszystkie części są oddzielnie - gondola i spacerówka, gondolę można zdjąć i przenosić.
Myśleliśmy nad kilkoma innymi wózkami tańszymi i droższymi, w tym sklepie oglądaliśmy X-lander (mój pierwszy typ i z wyglądu najbardziej mi sie podobał, najbardziej nowoczesny), Atlantic (też ładniejszy z wyglądu niż Mikado i zgrabniejszy - ale przez to mniejsza gondola), Implast i jakieś jeszcze inne, ale ostatecznie sprzedawca przekonał mnie do Mikado tym, że jako jedyny jest robiony w Polsce (pod Wrocławiem), pozostałe, pomimo, że są to polskie firmy to wózki robione są w Chinach.... Więc stwierdziłam, że stanowczo nie, bo to akurat ma dla mnie znaczenie.
Mam andzieję, że w miare wyczerpująca informacja :)))))
Pozdrawiam wszystkich jeszcze nie zdecydowanych :))))

Carolin - naprawdę super wybór z tym wózkiem.
My też się zdecydowaliśmy na MIKADO BOSTON, ale jeszcze nie kupujemy, poczekamy do lutego. Byliśmy dziś w tym sklepie TOMIKO (któraś podawała adres www), bo to bardzo blisko nas. Facet sprowadza każdy kolor w tydzień, a też ma prawie całą gamę kolorów u siebie w sklepie od ręki.
Z zalet
- wózek nadaje się zarówno do miasta jak i na leśne drogi - bo ma blokowane przednie koła, więc sprawdzi się i tu i tu.
- składanie i rozkładanie banalnie proste, zobaczyliśmy i spróbowaliśmy sami w sklepie
- dobra amortyzacja, tylnie koła pompowane
- niska cena - cały komplet 3w1 ok. 1200 (teraz jest np. promocja świąteczna więc za 1000)
- skłądanie/ rozkłądanie bardzo proste
- i kilka innych
Z wad
- nie jest "firmowy zagraniczny" (jeżeli to ma dla kogoś znaczenie)
- mógłby być odrobinę lżejszy
- jak ktoś ma mały samochód to do bagażnika raczej traba będzie zdejmować koła ze stelaża, ale z drugiej strony zdejmowanie jest bardzo proste i lekkie - jedną ręką się demontuje i montuje, więc myślę, że nie będzie to bardzo uciążliwe.
Wszystkie części są oddzielnie - gondola i spacerówka, gondolę można zdjąć i przenosić.
Myśleliśmy nad kilkoma innymi wózkami tańszymi i droższymi, w tym sklepie oglądaliśmy X-lander (mój pierwszy typ i z wyglądu najbardziej mi sie podobał, najbardziej nowoczesny), Atlantic (też ładniejszy z wyglądu niż Mikado i zgrabniejszy - ale przez to mniejsza gondola), Implast i jakieś jeszcze inne, ale ostatecznie sprzedawca przekonał mnie do Mikado tym, że jako jedyny jest robiony w Polsce (pod Wrocławiem), pozostałe, pomimo, że są to polskie firmy to wózki robione są w Chinach.... Więc stwierdziłam, że stanowczo nie, bo to akurat ma dla mnie znaczenie.
Mam andzieję, że w miare wyczerpująca informacja :)))))
Pozdrawiam wszystkich jeszcze nie zdecydowanych :))))

z tym wsadzaniem do samochodu to masz rację, niestety po złożeniu jest i duży i mały ;) hihi jak się ma kombii to będzie w sam raz, jak się nie ma kombii to będzie strasznie ciasno, a jak się ma kombii i wielkiego psa to niestety też jest ciasno (ta opcja dotyczy mnie:) )

ale tak jak zauważyłaś słusznie zauważyłaś można łatwo zdjąć i założyć kółeczka i stelaż jest o wiele mniejszy.
odnośnie wagi to też niestety jest cięższy niż np Teutonia, ale Teutonia kosztuje ponad 2,5 tysia.

poza tym Mikado ma chromowane "felgi" (hihihi, to szpan dla facetów)

Powiem wam że te wózki to jakies mało przystosowanie dla ludzi są albo ciężkie jak cholera albo wielkie tak jak piszecie niby jest ich ful a jak masz juz wybrać to sam nie wiesz co i jak:wściekła/y:
Co do tych kółeczek łatwo odpinanych to trzeba bardzo uważać i jak najmniej używać tego bo z czasem się wyrabia to mocowanie i kółka same odpadają.Mój tesciu z racji wykonywania swojego zawodu czasami robi przysługi mamusiom własnie z problemem odpadajacych kół i mi kategorycznie zabronił kupowania takiego wózka

Powiem wam że te wózki to jakies mało przystosowanie dla ludzi są albo ciężkie jak cholera albo wielkie tak jak piszecie niby jest ich ful a jak masz juz wybrać to sam nie wiesz co i jak:wściekła/y:
Co do tych kółeczek łatwo odpinanych to trzeba bardzo uważać i jak najmniej używać tego bo z czasem się wyrabia to mocowanie i kółka same odpadają.Mój tesciu z racji wykonywania swojego zawodu czasami robi przysługi mamusiom własnie z problemem odpadajacych kół i mi kategorycznie zabronił kupowania takiego wózka

to pewnie też zależy od tego jak mocowane są kółka :)

Dokładnie - wózki są nie przystosowane ;D
Fakt, nie ma idealnego, ale coś tam zawsze trzeba wybrać z tej całej masy różnych...
Pomyślcie sobie tylko, że to pewnie zakup jak na gondole tylko na 3-4 miesiące, a spacerówka maksymalnie 2 lata, więc nie ma się co tak przywiązywać ;))))
No, chyba, że ktoś planuje mieć dzieciaczek po dzieciaczku to wtedy warto poprzebierać i kupić jakiś bajer :)

Mój mąż podjął decyzję,dałam mu 2 wózeczki do wyboru które oglądałam wczesniej czyli x-landera XQ albo chicco i padło na chicco chciał juz dzisiaj kupić taki CHICCO TRIO TOUR AUTOFIX 2009 POLSKA GWARANCJA (511629844) - Aukcje internetowe Allegro różowo szary on jest piekny ale wiecie co może jestem głupia wystraszyłam się że co to będzie jak się jednak chłopak urodzi chociaż na 99% ma być dziewczynka co dwukrotnie potwierdziło usg sama nie wiem czemu mam takie myslenie,oczywiscie mąż się wkurzył że ja to już sama niewiem o co mi chodzi i wózka nie kupił :-(

maniulka ja też się zastanawiałam nad tym wózeczkiem bo bardzo mi się podobał ale gdzieś czytałam że te kółka się nie za bardzo dobrze sprawują i trzęsie gondolą ...ale każdy wózek ma jakieś wady i zalety :tak:

A ja się muszę pochwalić, że kupiłam pierwsze ubranka dla małej !!!!
Tak długo sobie odmawiałam tej przyjemności, ale zaraz po świętach wybraliśmy się z Tomkiem do sklepu i kupiliśmy pierwsze sztuki razem :-) 4 body, w tym 1 z krótkim rękawkiem (czerwony w białe groszki). Jakbym miała w domu neta to pewnie wkleiła bym obrazki :-):-) A jestem taka uradowana jak dziecko. I mogła bym te ciuszki oglądać i oglądać, dotykać i dotykać. :-D:-D

reklama
Ja to wam powiem że wózki to biorę na wygląd i wagę resztę sprawdza mąż i on stwierdził że kółka są ok a jak on tak mówi to ja mu wieże co do chicco to ten model tak ale juz z tymi mniejszymi i podwójnymi kółkami od razu został skreslony,a jak sie rozwali to będzie na niego i kupi nowy:-)

Do góry