reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Truda23 prawda ciuszki przepiękne, a najważniejsze że zrobiony z miłości :-) bo kupić to w sumie żaden problem w tych czasach jak się ma pieniądze.

reklama
Avanti - super wózeczek - ja zaczynam wątpić w mój wybór i może jeszcze zmienię
jaka cena jest kompletu tego Atlantica z fotelikiem (czy można go nakładać na zakupy na stelaż i jako fotelik samochodowy) albo Xlandera XA bo jeśli ok 1200 (tyle ok MIKADO) lub ciut więcej to chyba zmienię typy

Kaczuszka - jesli chodzi o x-lander xa to można go teraz kupic na allegro za ok. 1100 ale bez fotelika, fotelik dodatkowo ok. 400 zł

Kitki - przyznam, że x-lander to był mój typ, ale czy nie wydaje Ci się, że jest trochę za ciężki? Takie odniosłam wrażenie jak pojeździłam nim trochę w sklepie...
Fajne były wózki emaljunga, ale to cholerstwo strasznie drogie, więc odpada.

ja jeszcze nie kupiłam ale już jestem zdecydowana na x-landera. Chce taki wózek który dobrze sie prowadzi po ciężkim terenie - piach, las itp. a ten podobno sprawdza sie rewelacyjnie. Kilka znajomych par przetestowało i nie narzekaja, a i cena nie jest jeszcze taka straszna.
Zastanawiałam sie jeszcze nad maxi-cosi mura ale cena z fotelikiem ok 2900 wiec dałam sobie spokój.
Mi zależy aby gondola była w miarę duża i taka tu jest. Początkowo podobał mi się też Quinny Speedi ale moja koleżanka mnie z niego wyleczyła. Gondolka jest zwężana na dole i dodatkowo po bokach na wysokości rączek dziecka - jej 5 miesięczna córcia strasznie sie męczy już w tym wózku

Tak więc ja pozostane przy x-landerze, no chyba że mnie przekonacie do czegoś innego równie fajnego:-)

Przeglądam ten wątek i tak jakoś widzę, że każda z Was coś już ma dla swojej dzidzi. Ja muszę się przyznać do jednego - nie mam kompletnie nic... Zresztą gdy Kamil się urodził to było tak samo. Mąż miał pokazane w którym sklepie, którą rzecz kupić i tak też zrobił. Teraz pewnie też tak będzie. Na razie jakoś nie mamy czasu jechać razem na zakupy, ale mam koleżankę która pracuje w sklepie z artykułami dla małych dzieci i pewnie cała wyprawka od A do Z będzie zakupiona u niej. Ja już mam kilka typów co do łóżeczka, kołyski (chodzi za mną kołyska od samego początku ciąży). Po moim Kamilku nie mam kompletnie nic. Wszystko rozdałam po rodzince. Jeśli chodzi o ciuszki to siostra męża obiecała nam przywieźć ubranka po swojej córuni, ale stwierdziła, że zrobi to jak jej mąż wróci z trasy, bo w osobówkę raczej tego nie zmieści. Cały strych ma zawalony pudłami z sukienkami, śpioszkami, kaftanikami itp. Większości rzeczy nawet mała nie zdążyła założyć bo zaraz wyrosła. Także pierwsze miesiące jeśli chodzi o ciuszki mam z głowy. Wózki mam (znaczy się będę mieć w marcu) za to aż 3 - od obu sióstr męża i od mojego brata...

Edis nie martw sie ja tez nic nie kupilam jeszcze wszytsko dostalismy nawet malutkiej rzeczy nie kupilismy zostawiam na styczen luty wszytsko :-)
PS mam mame ktora prowadzi swoje sklepiki z odieza uzywana i mi tak odklada jak cos majaladnego i tak sie uzbieralo troszke:)

Co do tych seterkow babcinych tak to prawda sa swietne bo od serduszka i to jest najpiekniejsze:rofl2:

Dziewczyny czasem co nagle to po diable.My mamy juz coraz wiecej rzeczy dla malej ale 2 najwazniejszych czyli lozeczka i wozka nie mamy.Lozeczko upatrzone w pobliskim sklepie,posciel i materacyk tez wiec wystarczy pojsc i kupic,a jak nawet ja juz nie zdaze (rodze za 48 dni...) to maz dostanie wytyczne i na pewno sobie poradzi zwlaszcza ze wyboru dokonywalismy oboje.A z wozkiem tez nie ma sie co spieszyc tylko przemyslec lub poczekac na okazje:-) My podczas swiat dowiedzielismy sie ze dziadkowie funduja wozek,mamy podac jaki model a ja juz bylam o krok od kupna wozka za 400 zl uzywanego z komisu.I dobrze ze sie nie pospieszylam-teraz pewnie bedzie nowka lub drozszy uzywany,tylko ciagle mysle jaki hmm.Ale jakos sie nie boje ze nie zdaze.

Mój mąż podjął decyzję,dałam mu 2 wózeczki do wyboru które oglądałam wczesniej czyli x-landera XQ albo chicco i padło na chicco chciał juz dzisiaj kupić taki CHICCO TRIO TOUR AUTOFIX 2009 POLSKA GWARANCJA (511629844) - Aukcje internetowe Allegro różowo szary on jest piekny ale wiecie co może jestem głupia wystraszyłam się że co to będzie jak się jednak chłopak urodzi chociaż na 99% ma być dziewczynka co dwukrotnie potwierdziło usg sama nie wiem czemu mam takie myslenie,oczywiscie mąż się wkurzył że ja to już sama niewiem o co mi chodzi i wózka nie kupił :-(

reklama
Do góry