reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

co do porszkow to ja plukalam ubranka dopiero po pol roku.....a tak tylko pralam w proszku dla maluszkow albo mydelkiem bambino , noi prasowanko obowiazkowe super zastepuje zmiekczajacy plyn...

co do kosmetykow z doswiadczenia wiem ze linomag i produkty firmy Balneum sa bardzo dobre Oilatum stosuje moja szwagierka w Londynie ale jje maly ma atopowe zapalenie skory...u nas podejrzewam ze tez jest on ....
dla mnie najlepsze okazaly sie pordukty bambino pozniej stosowalam dopiero nivea, a dlatego ze polozna ostrzegla mnie ze ta firma oraz J&J czesto maja produkty kotre uczulaja niemowlaka...ale to tylko statystyki a ttzreba przetestowac a noz bedzie ok.... poza tym odradzam sudokrem u nas to byla porazka kulil sie i ranil pachwilki mojego Hubcia....poza tym on super jest na wysuszanie krostek...jak to sie ma do niemowlecej skorki wrazliwej....na odpazenia najlepsza maka ziemniaczana i linomag, alantan....a alantan jest tez jak balsam na popekane brodawki...

jeśli chodzi o proszki - ja prałam i piorę w visir sensitive + do płukania lenor sensitive... może mam po prostu szczęście, że córka nie ma problemów ze skórą, ale nigdy nie używałam specjalnych proszków

co do kosmetyków, to używam Johnson's baby - ale na samym początku kąpałam małą w oilatum

maniulka, bardzo ładna ta kołyska :happy:
MR, a ta pościel rewelacja :tak:

reklama
my nie mieliśmy z bazą, natomiast wiem, że w niektórych samochodach pasy z tyłu są dośc krótkie i trzeba przymierzać nosidełko, żeby na pewno dało się zapiąć...

Ja kupiłam dla córeczki pościel z Mamo-Tato i jestem zadowolona.
Co do proszków - Lovela i Jelp - polecam. A płyn do płukania tak koło roku zaserwowałam jej. Miałam za to problem z odepraniem oliwki z ubranek. Macie jakieś patenty?

MR - o tych pchanych chodzikach - samochodzikach - my przy starszy mieliśmy Fischer-Prices i totalnie się nie sprawdził, dziecko szło ale tym paskudztwem nie dało się sterować i jechało tylko do przodu
natomiast chodzik miał, chodził, ale ok 15-20 min dziennie i siedzonko zawsze miał bardzo nisko - bo jeżeli to nie jest dopasowane i zbyt wysokie, to rzeczywiście dziecko chodzi na palcach....

Mysmy mieli dwa chodziki-samochodziki ze skretnymi koleczkami i mala pieknie zaczela chodzic gdy miala 10 miesiecy.Ja jestem b.uprzedzona do chodzikow ale tak pisalam kiedys kazda matka ma swoj rozum i postepuje z wlasnym dzieckiem jak uwaza;-)

Carolin - fajnie że już przyszedł
proszę napisz, czy te skrętne koła mogą być na teren raczej wiejski, dróżki nie asfaltowe...
u nas Mikado Boston cały komplet z fotelikiem 1200 zł, ale kupujemy go w styczniu/lutym no i jeszcze kolor nie wybrany... dobrze że chociaż model, firma itd wybrane....

Carolin - fajnie że już przyszedł
proszę napisz, czy te skrętne koła mogą być na teren raczej wiejski, dróżki nie asfaltowe...
u nas Mikado Boston cały komplet z fotelikiem 1200 zł, ale kupujemy go w styczniu/lutym no i jeszcze kolor nie wybrany... dobrze że chociaż model, firma itd wybrane....

Kaczuszko :) trudno mi powiedzieć na jaki teren, kółka są dość duże, wieć wydaje mi się, że i na taki teren będą dobre i na taki. Przynajmiej na to liczę. Często jeździmy z psem na spacery do lasu i chciałabym, aby wózek tam też zdał egzamin.

dzisiaj przyszła do mnie pościel jest PIĘKNA ale zdjęć jeszcze nie będe robić bo nie mam jeszcze łóżeczka wiec jak przyjdzie łóżeczko to poprzymierzam wszystko i zrobię zdjęcie

No to ja wklejam moje ostatnie zdobycze z lumpeksiku za nie wielka cene za 2komplety 10euro.Jak dla mnie tanio bo tu jeden taki komplecik kosztuje w granicach 15-25euro czaem i wiecej.
Ten pierwszy jest 6-9m.Koszulka i bezrekawnik nosza slady uzywalnosci ale nie wielkie ale spodnie sa z Nexta i sa nowe.Wszystko bylo polaczone jako jeden komplet.
2 komplet 0-3m jest zupelnie nowy a bezrekawnik dwustronny,ta brazowa czesc to jest taki mily misiek.

Ostatnia edycja:
reklama
powiem wam ze człowiek nie zdaje sobie sporawy jak różne mogą być gusta .... my tu możemy zobaczyć zaledwie wyprawki dla naszych dzieci ale powiem wam ze każda z nas jest inna:))

Do góry