reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Dominika napewno jeszcze zdazysz zakupic duuuzo ciuszkow dla dzidzi.
Powiem szczezrze ze ja w PL to rzadko chodzilam do lumpeksiku,czasami z kuzynka ale tez cieszko bylo cos znalesc dla siebie,za to na dzieci bylo pelno.
U mnie w miasteczku jest tak ze te co prowadza ciucholand daja znac najpierw swoim znajomym ze przyszla nowa dostawa one porzebieraja co lepsze a co gorsze dopiero wystawiaja na sprzedaz.

Tu zas otworzyli nowy ciucholand i jest w nim sporo ciuszkow dla dzieci i co lepsze jakies komplety.kurtki,bluzy,spodnie wisza na wieszakach i to jest dobre bo nie trzeba dlugo szukac.Natomiast takie rzeczy jak body,czapki czy pajacyki,malutkie sukienki sa w koszach i tam mozna znalesc rzeczyn za 1euro lub 2e.

reklama
A ja może należę do mniej inteligentnych ale posta Lajli nie zrozumiałam a jeżeli to chodziło o lumpiki to bardzo dziwnie to jest napisane.Ja lumpiki uwielbiam rzeczy w nich kupione są tysiąc razy lepsze niż sklepowy bubel czy chińskie badziewie:tak:
ewelcia86 a twoje ciuszki sa super :-)
No swietnie teraz doczytałm resztę już wiadomo o co chodzi a ja nie przeszłam na drugą strone z postami

Jeśli w lumpeksie jest cos fajnego i w dobrym stanie to TRZEBA BRAĆ I SIE NIE ZASTANAWIAC zwlaszcza ze jest tanio. ja takie ubranka tylko dokładnie piore, dodaje plyn do zmiekczania i wychodza jak nowe.

czasem nawet mozna "wyszperac" bardzo oryginalne i NIEPOWTARZALNE rzeczy :tak:

Atsonia ja tez mam upatrzone kosmetyki Bambino albo Linomag-powody ktorymi sie kieruje przy wyborze pisalam kilka postow wczesniej.Jeszcze nie kupilam wiec nie wiem czy te czy tamte:-)
Ewelcia jak juz pisalam sliczne ciuszki.A teraz sie moze zdziwicie-jesli chodzi o ubranka to moja corcia ma z nowych rzeczy tylko 2 pary...skarpetek ktore dostalam od przyjaciolek.Reszta to wszystko zestawy uzywanych slicznych ciuszkow z allegro.Sa naprawde tak fajne,kolorowe,dobre gatunkowo i roznych firm ze sama latajac po tylu sklepach zmarnowalabym mnostwo czasu i wydala majatek.A dzieci tak szybko rosna ze kupno uzywanych ubranek to wg mnie rozsadek a nie oszczednosc.
Maniulka ja posta Laili tez jakos nie zrozumialam ani pozytywnie ani negatywnie,wiec sie nie wypowiadalam.

ja tam uwielbiam lumepsky!

gdzie indziej kupiłabym takie fajne ciuszki za tak małe pieniądze! ostatnio za 5 bodziaków i 3 pajacyki zapłaciłam 12 zł!! z czego 3 bodziaki były z metkami!

dla siebie sporo ciuchów kupiłam tez w lumpach-nie tylko ciązowych....ostatnio kupiłam leviski dla meza za 20 zł....ale sie ucieszył!

ale ja cyba posta laili nie zrozumiałam tak jak ewelcia-tylko własnie jako styl kazdej z nas-szeroko pojety styl-w ubieraniu, urzadzaniu mieszkania, gotowaniu, podejsciu do zycia, wychowaniu dziecka, zarzadzaniu domowym budzetem....nie wiem czemu ale nie pomyslałam ze chodzi o zakupy w lupkach...

hejka

ja juz od rodzicow pisze..jutro dentysta i przy okazji wychacze o lumpa :-) tylko za wiele nie moge kupowac szwagier spakowal mi juz pudłaubranek po Thomasie Juniorze....oj zeszloroczne wiec cos ciekawego sie znajdzie..szkoda tylko ze dopiero pod koniec marca tesciowie mije przywioza jak beda wracac z urodzinek malucha...

ewelcia fajne ubranka spodenki sa super...

a to racja kazda z nas ma inny gust ale to dobrze bo kazdy jest inny...poza tym ja z Hubertem mialam jazde na ubranka typowo dla malego starego...czyli dorosle takie jak \dla faceta.....a teraz mam fiola na punkcie Disneya haha no coz ciaza :-)
poza tym juz przerabialam drogie ubrania z nexta ze sklepu na oxford street...i w lumpeksie mozna znalesc w super stanie ubranka...

ja tez kupie kosmetyki bambino bo jak dla mnie sa super a na pozniej bede miala nivea...sprawdzone...

Ostatnia edycja:
Ja o lumpeksach nie mogę się wypowiedzieć, bo byłam tylko raz z ciekawości i wszystko było strasznie porozrzucane, ubrania leżały na podłodze. Hi hi może źle trafiłam :-p. Ale nie uważam, że ktoś jest gorszy dlatego że kupuje tam ubrania dla siebie czy dla dziecka. Dzisiaj wróciłam do domu po 2 dniach i moja mama kupiła znowu 3 bluzeczki dla dzidzi tym razem takie od 3 do 6 miesięcy :-). Ja na razie kupiłam tylko 3 ubranka a moja mama co chwile coś, hi hi czasami tata ką powstrzymuje w sklepach żeby czegoś nie kupiła :-p ale co to będzie jak dziecko się urodzi :-D.

Agusia mam dokładnie tak jak ty moja mama już prawie wszystko nam kupiła ostatnio ja z mężem parę rzeczy dokupiliśmy to chociaż chwilkę mogłam się cieszyć tym dzidziusiowym szaleństwem :-D

reklama
To jest bardzo miłe jak sie rodzinka tak fajnie zoorganizuje z tymi zakupami!!!!

Mojego męża brat z żoną mieszkaja na stałe w stanach i nie maja dzieci i jak sie dowiedzieli ze jestesmy w ciąży to oszaleli!!!! dostaje od nich w prezencie poprostu WSZYSTKO:
1. ubranka
2. zabawki do kąpieli
3. mini ręczniki
4. specjalna poduszke do kamienia zeby plecy nie bolały
5. huste do noszenia
6 zabawki leżaczki pozytywki....itp itd

normalnie szok!!!!

bratowa kupuje tam na wyprzedazach za 1 lub 2 $ takie piekne rzeczy :szok:

moja mama tez oszalała ale jej tłumacze zeby ubranek nie kupowała-to ta, kupiła kocyki, posciele, przescieradła i takie tam-mowie Wam tony tego jest!!!

a inni z rodziny podzielili sie ze jedena sieostra kupuje przewijak, druga wanienke itd...

Do góry