reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

ewelcia-ja sama nie wiem, bo widziałam tą z allegro u kolezanki i była ok, a w sklepie dokładnie taka sama tzn takie same wzory, kolory, tylko firma inna była tak beznadziejna ze szok! nie wiem czy firma ma znaczenie, ale wydaje mi sie ze skoro wzory sa takie same to pewnie z tej samej bawełny uszyta...

ja tez sie nastawiałam na tą z mamo-tato...i chyba i tak jeden komplet na probe zamówie- bo tak jak mowie-u kolezanki była ok...musze tylko zapytac u jakiego sprzedawcy zamaiwała

reklama
Ja zamowilam ta mamo-tato bo z tej firmy mieli i maja super zywe kolorki i ladne wzorki.Tak poza tym to ja szukalam tylko poszewki na koldre i poszewki na podusie i wypelnienia bo nie chcialam wszystkiego,bo kupujemy lozeczko turystyczne i te wszstkie akcesoria byly by zbedne.

Jak bede ja juz miala w domu to ocenie i dam znac,a noz bedzie ok.

61cm??kurcze to ty wysoka musisz byc :)ale ze tak od razu 61.oj oj ciekawe jak sie moj brzdac urodzi ile bedzie mial.ja sama niewiem jak ubiore moje malenstwo,szczerze to niemam pojecia narazie ciagle sie zastanawiam co mam kupic juz teraz dla maluszka,jest tyle rzeczy do kupienia ze szok tak tylko sie zdaje ze malo,ja dopiero co zaczelam kupowac,

Co do wagi urodzenia ja miałam tylko 1750 gram bo byłam 7 miesięczna :-)no a dzieci urodziłam kolosy :szok:
pierwsza 4150 i 58 cm
druga 3650 i 56 cm :-):-):-)
Ciekawe jaki będzie trzeci dzieciaczek :happy2:
Co do ubioru sama się zastanawiam co i jak ale to dużo zależy od pogody.
Teraz czekam na fotelik z allegro ma być z budką i osłoną na nóżki więc się nada na marzec napewno.
;-)

mam pytanie poniekad związane z wozkami

co myslicie o tych bazach do fotelików? drogie sa bo prawie 500 zł kosztuja czyli tyle co fotelik, a w sumie tylko na rok starcza....sie zastanawiam, bo w moim aucie nie ma iso fixa wiec w gre wchodzi tylko easy base...

sama miałam dylemat, ponieważ nie ma w samochodzie ISO FIX a zastanawiałam się nad bazą easy base. W jednym sklepie mówili, że niby bezpieczenie a w drugim, że to tylko wygoda mocownia. Na chwilę obecną raczej nie kupię bazy ponieważ są dość drogie :(

no własnie nie jestem az tak wysoka...

tzn zawsze byłam wyzsza od rówiesników- dziewczynek i chłopców, ale zatrzymało to sie jak miałam 17 lat...staneło na 167 cm...ale fakt faktem-jak miałam 13-14 lat urosłam 14 cm w rok!

no włąsnie-bo o ile iso fix ma jakies uzasadnienie w bezpieczenstwie to easy base raczej tylko wygode daje...

i dlatego sie zastanawiam-bo mały czesciej bedzie jezdził moim autem a nie z mezem....co prawda u niego jest iso fix....ale wydawac 500 zł na sporadyczne wyjazdy? chyba nie warto...

no włąsnie-bo o ile iso fix ma jakies uzasadnienie w bezpieczenstwie to easy base raczej tylko wygode daje...

i dlatego sie zastanawiam-bo mały czesciej bedzie jezdził moim autem a nie z mezem....co prawda u niego jest iso fix....ale wydawac 500 zł na sporadyczne wyjazdy? chyba nie warto...

rozumiem Ciebie, bo ja też dużo nad tym myślałam, ale jednak podjęliśmy decyzję, że będzie bez bazy. jeżeli faktycznie w aucie męża będzie rzadziej jeździł to może faktycznie zaoszczędzić i nie kupować. Maxi cosi bez bazy Isofix też są bezpieczne (co prawda bardziej z iso fix).

reklama
Zastanawialam sie nad tym samym,poprzednio mielismy nosiedlko-fotelik w zestawie razem z wozkiem a teraz niestety nie:-(.Wiem z doswiadczenia ze bazy sa super,przy foteliku GRACO mielismy zamontowany w aucie:tak:.U nas nie sa az tak drogie wiec chyba bede szukac ponownie z baza,z tego wzgledu ze juz wyprobowalismy i jest to niesamowita wygoda.

Do góry