reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

ja dzisiaj też zmierzyłam Zosi nóżkę w wg tych pomiarów ma 14 cm i teraz problem z rozmiarem w ecco 14cm tj 22, a jak jest w clarks czy 5 to 22??

reklama
ivaz - wydaje mi się,że 22 bo te emu, ktore mi kupilaś sa UK6 tj. 23.
eve- tez jestem ciekawa tych sukienek ile maja pod paszkami szerokosci, kolezanka z UK byla w nexcie ale nie mieli tych sukienek wiec nie mogła sprawdzić.

ATsonia moje rozmiar 22 mają wkładkę prawie 15cm :D ale są za małe na Kubę, bo nawet nogi mu tam nie wcisnę choć jak mierzyłam to jego noga ma 14,5 porąbane mają te rozmiary, muszę tak czy inaczej jechać do sklepu, bo wg opisów na allegro to musiałabym mu kupić rozmiar 26 ;|

Ivaz tak 22 to powinno być 5, ale np. moje stare nike mają rozmiar 22,5 a UK 6 ;| najlepiej byłoby u kogoś na allegro zobaczyć jaki rozmiar jaką ma długość i wtedy będzie łatwiej coś dobrać

Ostatnia edycja:
Agniesiaa na aukcjach róznie podają, najwyzej wezmę w weekend Zoche do jakiejś galerii i pomierzymy buty
Dziewczyny juz sama nie wiem co tej Zośce na te urodziny kupic czy tego laufrada, czy może jednak zdecydowac się na taka hulajnogę hulajnoga mini micro+ OCHRANIACZE GRATIS / GDAŃSK (1450332314) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy, ma rewelacyjne opinie, cenowo podobnie, ale laufrad znów zdrowszy, czytałam ze hulajnogi, hamują rozwój jednej strony ciała, podobno laufrady sa zdrowsze na koordynacje ruchową, dziecko ćwiczy równowagę.

ja na razie myślę, że laufrad będzie lepszy, przynajmniej dla Kuby, bo on siada na swoich samochodach i sie odpycha, więc myślę że taki rowerek jak najbardziej sprawi mu radość :)
Ivaz jak macie sklep z butami clarksa to pewnie, że najlepiej zmierzyć :)

Iwona ostatnio mierzę mu nogę tylko na siedząco, bo inaczej zwiewa :/ ale właśnie tak pomyślałam, że pewnie ma trochę większą jak stanie, ale i tak nie będę ryzykować kupowania na allegro, najpierw pojadę do sklepu zmierzyć kilka par ;]

Ostatnia edycja:
agniesia- tak to jest z tymi numerami... :/ dlatego ja zawsze biorę na oko, sprawdzam w domu i się umawiam ze sprzedawcą, że zamienię lub oddam następnego dnia!!! nie cierpię kupować właśnie dlatego butów!!!

juli dostala piaskownice (na dzialke):

MEGA MOCNA PIASKOWNICA HIT SEZONU 240 SPRZEDANYCH (1456318079) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

z domku o ktorym pisalam kilka dni temu zrezygnowalismy,bo on nie ma tylnej sciany i jak wiatr zawieje to sie przerwoci-zwlaszcza na plazy-bo nie jest zakotwiczony sledziami i ten brak tylnej sciany go destabilizuje.

Wzielismy taki namiot (na innej aukcji) ale taki sam:

DUŻY NAMIOT DOMEK DISNEY HIGH SCHOOL MUSICAL 7520 (1421898945) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

jest duzy,spokojnie na 2 osoby,nawet dorosla,wiec bedzie zabawa.

Oprocz tego zamowilismy jej wreszcie gre lotto ktora mialam juz kupic juz dawno,narazie miala pozyczona od kuzynki wiec juz ma swoja:

DwC Granna Lotto Dom gra planszowa dla dzieci 2+ (1451675785) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

takie puzzle (2 komplety):

POLSKIE PUZZLE DREWNIANE, UKŁADANKA -25% Wyprzedaż (1450723144) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

mysle jeszcze nad gra taka (gry uwielbiamy,sa u nas hitem):

Granna - GRA TĘCZA - gra w kolory - Warszawa HIT (1441084605) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

oraz taka ukladanke (tez zw.z kolorami):

http://allegro.pl/quercetti-mozaika-fantacolor-junior-baby-18m-basi-i1448151083.htmlhttp://allegro.pl/quercetti-fantacolor-junior-mozaika-ukladanka-i1449873611.html

poza tym kupilismy jej takie klocki ale nie sa dla niej fajne:

BRIMAREX KLOCKI DREWNIANE ZWIERZĘTA (1421199598) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

mala lalke z krzeselkiem do karmienia,i plaszczyk Next rozowy na jesien bo spory jest (2-3).

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Saro ale prezentów Julitka dostała!!
Mówisz ze płaszczyk nexta 2-3 za duży, bo ja zmówiłam Zosi dwupack sukieneczek właśnie na 2-3 lata i chyba to był błąd, bo na bank bedą za duże.

Wczoraj w Symyku była 50% wyprzedaż, kupiłam Zosi 2pack spodenek dresowych, bardzo ładnych z resztą za 25 zł, bluzeczki bawełniane były po 15 zł, kupiłam białe balerinki naprawdę śliczne za całe 17zł, co prawda nie skórzane, tj od środka są obszyte skórą, ale jak włozyłam Zosi na nóżkę widać ze jej wygodnie w nich chodzić no i nakupowałam spinek, opasek, gumek, skarpet, torebeczkę w kształcie serca, bo były za śmieczne pieniądze, za 10 kolorowych spinek zapłaciłam 3zł,

Do góry