reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek TYLKO dla chwalipięt!!!

reklama
Powiem tylko wow! :-) i gratulacje za wszystkie zdolne dzieciaczki :-)

My daleko w lesie: siedzi, ale nie siada, turla się brzuch-plecy i nic poza tym :-)

Gratuluje maluszkom :D

U nas na razie brak przelomowych postępów. Siedzi ale nie siada, nie raczkuje, czasem jej pokazuje jak to robić i tak z moją pomocą się przemieszcza. Rwię się dostania ale sama nie wstaję, chociaż dziś był przełom bo złapała się łóżeczka i próbowała podnieść tyłek ale jeszcze bez efektów. No ale dobry początek :D No i poza tym duzo gada ostatnio zaczyna mówić mamamama :D:D Także mamusia happy :D

Oliwia raczkuje, czasem jak chce szybciej gdzieś dotrzeć to jednak pełza ale ogólnie to już na 4rech :) sama siada, robi pa pa pa i macha ręką i boi się kuli vtecha, jak jej włączę to uciaka do mnie i przytula się mocno :/

Mamy nową umiejętność którą nie wiem jak powstrzymać - Melania wywala język i nim hmm no tak pierdzioszkuje. :/ też mi szpana ;)

Wczoraj do firmy ja zabralam w porze obiadu i dyrektor się zachwycał jak pięknie siedzi na stole i sama otwiera buzię po kolejne lyzeczki z jedzeniem. Hehe niewiele trzeba żeby mama była dumna :)

Dzisiaj Szymek kończy 8 miesięcy. Od ostatniego sprawozdania chwalić się nie ma czym, nowych umiejętności niby brak, ale posiadane są stale udoskonalane. Może to i lepiej bo z możliwości mobilnych to już tylko chodzenie zostało.
Siada, siedzi, raczkuje, staje, ze stania siada, stojąc chodzi jeśli ma się czego trzymać. Czasem zapomina o trzymaniu;)
Ostatnio odkrył że mama jest super obiektem do wspinania. Wystarczy, ze przy nim stanę to wspina mi się po nodze, zaraz stoi przy mnie i wyciąga rękę żeby go złapać.
Co do jedzenia rozszerzanie wychodzi nam jak Szymek zdecyduje, je ile chce i kiedy chce, a mleko nadal jest najlepsze.

Dziś jesteśmy po testach. Dzisiaj tylko pokarmowe, za tydzień wziewne. Dzisiejsze wyszły czyste czyli potwierdziły to co podejrzewam.
Tyle u nas, nuda, nuda, nuda;)

Adas jutro konczy 8 miesiecy

Siada, siedzi, raczkuje, kleczy trzymajac sie kogos lub czegos, staje przy czyms lub przy kims, robi kroczki przy kanapie, raz wszedl na bujak przy mojej asekuracji.

Gada tata, dada i jakies dzidziowe sylaby. Smieje sie, ze mowi ide i gdzie, ale to oczywiscie nierealne :D

Cieszy sie gdy idzie na spacer

Duzo sie smieje i jeczy :D

Zjada sloiki, kaszke, surowego banana i jablko, chlebek, jajo i moje wypociny ;)

Niekapek jest niewygodny. Kupie mniejszy ;)

Witus już 7 miesięcy [emoji173]

Z nowości to syn mój zawzięcie ćwiczy jogę, a jego ulubiona pozycja to pies z głową w dół. Swoją techniką zawstydza mamę [emoji6]

Do perfekcji opanował chwyt szczypcowy i ćwiczy go zawzięcie wynajdując najmniejsze okruszki na podłodze.

Świetnie odnalazł się w blw, wybrał już m.in. ziemię z doniczki, moją kanapkę, awokado z kanapki ojca i kocie ogony [emoji12]

Od kilku dni strasznie kaszle, tzn symuluje kaszel i widzi w tym niezłą zabawę [emoji6]

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry