reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek TYLKO dla chwalipięt!!!

reklama
Moj Klun stwierdzil iz lenistwo ruchowe nadrobi zapasami kadrowymi w zebach. Tyle co dolne 2 wyszly. W srode lekarka mowi " O gorne 2 ida". Stan na dzisiaj:dwie dolne 1i2 plus 2 gorne jedynki i 1 dwojka sie przebila a 2 w drodze. Rachunek? Mamy 7 zebow. Matyldo ;/. Doti nie wiem czemu moj upodobal sobie zeby Twojego :p

hop hop, pamięta mnie jeszcze ktoś? ;)
fajny wątek ale w sumie to z lekka się zdołowałam, tak wiem, wiem, każde dziecko rozwija się w swoim tempie i nie powinno się porównywać dzieci ale jakoś tak smutno mi się zrobiło, że Wasze dzieci siadają, raczkują, wstają mają już nawet i po 4-6 zębów (ba! nawet 8 sztuk widzę :szok::szok::szok:, wow) a Kalinka nic, zębów zero, nie raczkuje, nie siada sama, ani tym bardziej nie wstaje. Pełza tylko (okrężnie i do tyłu, do przodu jeszcze nie wyczaiła, jak nie może sięgnąć zabawki to zaraz jest stękanie by jej podsunąć). Normalnie człowiek też by się chciał czymś pochwalić ale "ni ma czym" :baffled:

Karola u nas podobnie także nie martw się :)

Pozostałym gratulacje :) u nas na razie dwa żeby doolne. Wyszły ponad dwa miesiące temu. Na razie cisza a juz tyle razy wydawało mi się ze ida kolejne :)

Wojtek kończy dzisiaj 8smy miesiąc życia. Kiedy to zleciało???
- siada i siedzi
- wstaje wspinając się po barierkach łóżeczka lub po mnie,
- zaczął ( w końcu ) coś gadać: koj-koj-koj, ba-ba-ba, nie, ga-ga-ga - także odetchnęłam z ulgą :)
- zęby 6: 4 na dole jedynki i dwójki i 2 na górze - dwójki albo trójki...
- przesypia noce mniej więcej do 6-7 rano
- ma dwie drzemki w ciągu dnia po ok godzinie każda - jedna w łóżeczku, druga w wózku na spacerze.
- pije z kubka niekapka.

Ile mierzy i ile waży nie wiem bo nie byłam jeszcze w przychodni ale z różnicy ja-wojtek wyszło 10.2 kg także jest co dźwigać...

Załączniki

• 10956399_1627245297495467_225029949_n.jpg
    10956399_1627245297495467_225029949_n.jpg
    17,6 KB · Wyświetleń: 68
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry