reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek szpitalno - porodowy !!

W Anglii po porodzie metodą naturalną, kobieta juz po 8 godzinach moze opuścić oddział,a może na wlasne życzenie zostać 24 godziny. W przypadku cesarskiego cięcia, pozostaje tam przez 3-4 dni. Tutaj przez 10 do 28 dni położna odwiedza nas w domu , pomagając w pielęgnacji.

Jeśli nie będzie żadnych komplikacji ani ze mna, ani z Maleństwem tez będę chciała iść jak najszybciej do domu. Wole wszelkie czynności higieniczne wykonywać w domu niż w szpitalu, i co swoje łóżko to swoje łóżko...

reklama
Ja tam wolę tak jak jest u Nas:tak:. Czyli dwie doby (po sn) w szpitalu. Na poczatku byłam taka wymieta i obolala a w szpitalu przynajmniej żarcie pod nos podstawione i tak jak mówią dziewczyny, jakby cos sie dzialo to specjalisci blisko. Ja tam taki komfort psychiczny mialam.:tak: Zresztą mi goził jeszcze dłuższy pobyt bo mialam temperature, ale na szczęście jakoś udalo mi sie wyjsc po 2 dniach.

Aga002 jest w Irlandii (chyba) a oni maja tam inne standardy niż u nas. W Polsce zazwyczaj leży się w szpiytalu około 3 dni- jeśli nic nie dzieje sie z dzieckiem ani z matką, w razie problemów zostaje się dłuzej.

U mnie dziewczyny po cesarkach, bez komplikacji, wychodziły po 3 dniach, tak jak te po SN.

U mnie po dwóch dniach po sn się wychodzi a po trzech po CC

Hej dziewczyny mam takie pytanie może wiecie jak to jest jak po porodzie w szpitalu nie ma się mleka bo tak może się zdarzyć chodzi mi o to czy szpital sam zapewnia mleko czy lepiej wziąć ze sobą butelkę i mleko początkowe?Mam nadzieje ze u mnie tak nie będzie ale ja człowiek ostrożny i muszę być zawsze na wszystko przygotowana:-D

Hej dziewczyny mam takie pytanie może wiecie jak to jest jak po porodzie w szpitalu nie ma się mleka bo tak może się zdarzyć chodzi mi o to czy szpital sam zapewnia mleko czy lepiej wziąć ze sobą butelkę i mleko początkowe?Mam nadzieje ze u mnie tak nie będzie ale ja człowiek ostrożny i muszę być zawsze na wszystko przygotowana:-D
w szpitalu zawsze jest mleko, przeciez rodza sie dzieci po cesarkach i nie raz mamy nie moga od razu karmic
kwestia tego tylko czy ci dadza to mleko czy tez beda przekonywac ze dziecko wystarczy ta ilosc która masz
bo na poczatku to podobno pol lyzeczki od herbaty starcza

Jako rzecze kwiatuszek- w szpitalach maja mleko i butelki, żeby w razie czego dokarmić szkraba. Z tym, że u mnie to była ostateczność i w zasadzie nie dawały mieszanek (promocja naturalnego karmienia).
Dla pewności zawsze można zadzwonić do szpitala i spytać.

Nie wyobrażam sobie, żeby w szpitalu nie mieli mleka. Mnie przez pierwszą dobę w ogóle nie leciało mleko i położne dokarmiały mi dziecko

U mnie jest szpital "przyjazny dziecku" który popiera karmienie piersią i kiedy kolezanka byla po cesarce a nie miala mleka to nie chcieli malenstwu dac bo mowili ze oni nie moga ze ona musi probowac wydusic pokarm i w ostateczności podali glukoze maluszkowi :-(chore ale prawdziwe,osobiście nie bede w nim rodzic.

reklama
Mnie też nie leciało, ale nie dokarmiały :no: taka mają politykę. Z tym, że wiedziałam wcześniej, więc mnie to nie zdziwiło.

Do góry