reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek szpitalno - porodowy !!

Mała 13x13 jest uświadamiana że do kwietnia 8go albo 15go ma spokojnie w brzuszku siedzieć -po Jej wyskokach widzę że skłania się ku 15:-) co się dziwić -mamusi też nie było śpieszno -bo wygodnie, ciepło, żarcie rurą podawane non stop -a nie od łaski jak mama cyca wyciągnie:confused2:
co prawda to prawda :-p jedzenia pod dostatkiem, pielucha nigdy mokra nie jest, cieplo, milo i przyjemnie:tak: Moze tylko troche ciasnawo pod koniec, ale kto by sie tym przejmowal:laugh2:
Ja musze podobny plan swojemu Pierworodnemu przedstawic, ciekawe czy zgodzi sie wspolpracowac z Mamusia... :rofl2:

reklama
witam:) ja tez mam termin na 15 kwietnia... ciekawe jak to bedzie..... bede miala planowana cesarke.jak to jest z tymi planowanymi cesarkami??? trzeba wczesniej ustalic termin w szpitalu? czy zgłosic sie poprostu na dyzur?zanim jeszcze dzidzia da oznaki ze chce juz wyjsc na swiat?

witam:) ja tez mam termin na 15 kwietnia... ciekawe jak to bedzie..... bede miala planowana cesarke.jak to jest z tymi planowanymi cesarkami??? trzeba wczesniej ustalic termin w szpitalu? czy zgłosic sie poprostu na dyzur?zanim jeszcze dzidzia da oznaki ze chce juz wyjsc na swiat?
hej, chyba najlepiej zapytaj swojego lekarza:tak:

Zalezy od szpitala tam się dowiedz w jednym robią CC jak się coś zaczyna dziać albi już za bardzo po termienie a np u mnie zgłosiłam się w dniu terminu orzyjeta zostałam na patologie wyznaczyli mi termin na następny dzień ale powiedzieli ze jakby było dużo nieplanowanych to nie zrobią bo wiadomo najpierw się ratuje zagrożone maluszki , ale było pusto więc mi zrobili.

Ja mam nadzieję tak jak już pisałam ,że jeśli będzie sn to urodzę rano a około 6-7 wieczorem będę mogła juz iść do domu a dwa ,że mały kosmita urodzi się zgodnie z planem i Szanowny będzie miał wtedy urlop bo jak nie to obaj mnie popamiętają ;-);-):-D:-D

Ja być chciała cesarkę , tutaj rozmawiałam z położną inie ma problemu , przeraża mnie jednak to ,że po zwykłym porodzie już po 6 godzinach mogę iść do domu a po 24 na pewno w nim będę(patrz przykład mojej przyjaciółki:tak:) a po CC muszę zostać 2 dni w szpitalu a ja nie cierpię szpitali!!!!:no:

A jak to w praktyce wyglada? Naprawde mozna sobie wyjsc ze szpitala po 6h od porodu sn? Pozniej trzeba tam wracac jeszcze na jakies badania? Jak to jest?

Mnie sie wydaje ze jak wychodzisz po tych 6h godzinach do domu,dostajesz skierowanie do gina,i z maluszkiem po 4 tyg idziesz na kontrole do pediatry,sa to moje przypuszzenia,niewiem jak to wyglada w praktyce;-)

ja dla świętego spokoju wolałabym posiedzieć w tym szpitalu,
nic przyjemnego jak dla nas, ale dzidzia jest pod kontrolą,
ja miałam świetne panie neonatolog na dyżurach, położne też ok i dużo się przez te 2 dni wypytałam i dowiedziałam,
a jak mam iść do domu a potem wozić dziecko na szczepienia i jak coś mnie zaniepokoi, to wole w szpitalu poleżec

ja tez uwazam ze lepiej jest troszke zostac w szpitalu niz tak na wlasne zyczenie wychodzic wczesniej, moja znajoma wlasnie wyszla po porodzie chyba po tych 6 godzinach czy cos, a na drugi dzien zalowala...

reklama
Aga002 jest w Irlandii (chyba) a oni maja tam inne standardy niż u nas. W Polsce zazwyczaj leży się w szpiytalu około 3 dni- jeśli nic nie dzieje sie z dzieckiem ani z matką, w razie problemów zostaje się dłuzej.

U mnie dziewczyny po cesarkach, bez komplikacji, wychodziły po 3 dniach, tak jak te po SN.

Do góry