??? a jak to się robi?
Opis masz chocby tutaj:
Masaż krocza | Blog przedPORODEM - blog o ciąży i porodzie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
??? a jak to się robi?
I mnie też... A jeszcze chciałam na początku ciąży trochę podszkolić się w tym temacie i obejrzałam film na you tube z przebiegu porodu.( Nie róbcie tego dziewczyny! ) To nacinanie... aż słabo mi sie zrobiło
??? a jak to się robi?
hmm nie wiedziałam o tym masowaniu krocza...tak troche masturbacja mi podlatuję
ja też jestem za lewatywką chociaz przyznam sie szczerze nie wiem jak ona działa... jak to sie wydostaje ze mnie potem ? samo ? czy z pomocą?
o rany to TO tak szybko wylatywac bedzie że można nie zdążyc? o kurde to ja już nie wiem co lepsze zrobic kupke podczas parcia czy na korytarzu w drodze do wc
no to jak moj R wróci z pracy to musze mu koniecznie powiedziec o tym masażu
Podobno prawie zawsze robią nacięcie krocza u tych co rodzą pierwszy raz. Teraz jak byłam w szpitalu to na sali były 2 dziewczyny, po porodach. Leżały z 2 ciążą. Pierwsza miała tylko 3 szwy. Ale druga 16. I każdy lekarz ginekolog co ją bada, to pyta się "kto to pani zrobił". Źle jej się goiło. Dobra, ale co ja Was straszę od razu czarnymi wizjami. Przepraszam, obiecuję poprawę ;-)
Ja slyszalam opinie, ze lewatywka ma tez dodatkowy plus - po porodzie ponoc wszystko boli i naprawde fajnie, jak nie trzeba robic przez jakis czas kupki ;-)
powiem szczerze (i nie wymagam zrozumienia ani nie zamierzam wszczynać dyskusji) że czytam o tych szczepionkach... jak zobaczyłam ile kłuć ma mieć moje dziecię to się zastanawiam czy ja bym to wytrzymała... a co dopiero moja kruszyna...