reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek szpitalno - porodowy !!

Aga002 no to będziesz skarbnicą wiedzy -co lepsze -czy też po czym lepiej się człowiek czuje:-) miałaś sn i chcesz cc więc dla mnie będziesz guru;-) gdybyś jeszcze mogła się uwinąć przed 10 kwietnia to ja byłabym samolubnie wdzięczna:-D

Co do łyżeczkowania -zabieg 15 minut pod narkozą -na pewno mniej przyjemne było samo czekanie na urodzenie łożyska niż ten zabieg... przynajmniej tak jest tutaj... Po zabiegu nic nie dolega -nic nie boli...

Ostatnia edycja:
reklama
Aga002 no to będziesz skarbnicą wiedzy -co lepsze -czy też po czym lepiej się człowiek czuje:-) miałaś sn i chcesz cc więc dla mnie będziesz guru;-) gdybyś jeszcze mogła się uwinąć przed 10 kwietnia to ja byłabym samolubnie wdzięczna:-D
Wlasnie Aga, ja przylaczam sie do prosby kolezanki 13x13, bede rownie wdzieczna :tak::-D:tak::-D:tak::-D

zastanawiam sie czy ogladac....

bo z ta cesarka to sobie mysle, ze niech oni tam działaja, grzebia, tna, wyciagaja - byleby mi babla oddali zdrowego i ładnie zaszyli co by mi gibos przez pepek nie wyciekał:-)

a naturalny poród... no to rodze, chwila lezenia, babel pod pache i heja do domu. lepszy gibos w domu niz mleczna zupa w szpitalu - zwłaszcza, ze termin mam na Wielkanoc:-)

w sumie, powiem szczeze, ze staram sie o tym nie myslec juz teraz. tak czy inaczej urodzic musze, bo bąbla w sobie nie zatrzymam. co ma byc to bedzie, a jak sie bede nastawiac na to czy tamto to bedzie klops i bede miala kuoe w majtach jak sobie o tym pomysle.

no a mysle non stop o gibosie, co moj tata 60km ode mnie gotuje:-)

O matko i córko
Cesarka z opisem Pana doktora
Dzidziusiowo.pl - Filmy - Cesarskie Cięcie
Obejrzałam chwilkę i póki co mi słabo -chciałam wiedzieć jak wygląda cesarka -to wiem ciemno mi przed oczami. To nie dla mnie

Zobacz sobie filmy z naturalnego porodu tez wyglada wstrętnie szczególnie jak krocze nacinają ..:no: lepiej wogóle tego nie ogladać
kurde zastanawiam sie czy wogole to ogladac? co innego jakis fikcyjny horrorik ogladac jak pila, a co innego taka operacje sobie zobaczyc....nie wiem, boje sie ogladac tego: i tej cesarki i tego naturalnego...ale ciekawa jestem:eek:
a co do porodu to jakos jeszcze o tym nie mysle, wiem ze bede rodzic naturalnie z zastrzykiem PDA, no i jak nie dam rady albo cos bedzie nie tak to zrobia mi cesarke...sprawa prosta

no a mysle non stop o gibosie, co moj tata 60km ode mnie gotuje:-)
widze ze ten gibos cie nie opuszcza haha i znowu sie usmialam

w sumie, powiem szczeze, ze staram sie o tym nie myslec juz teraz. tak czy inaczej urodzic musze, bo bąbla w sobie nie zatrzymam.
Ja to juz coraz bardziej zestresowana tym porodem jestem, ze ostatnio sie nawet upieralam, ze za cholere, ale nie urodze. Bede tak chodzic i tyle. :-D:-D

O matko i córko
Cesarka z opisem Pana doktora

Dzidziusiowo.pl - Filmy - Cesarskie Cięcie

Obejrzałam chwilkę i póki co mi słabo -chciałam wiedzieć jak wygląda cesarka -to wiem ciemno mi przed oczami. To nie dla mnie
Mi tez bylo slabo. Zwlaszcza jak zaczeli rekami rwac, i nacinac poszczegolne warstwy. Masakra :szok:

ciekawośc wygrała. cesarka spoko, poród naturalny wyłączyłam.
nie interesuje mnie jak to bedzie wygladac od frontu, a jak moj K. bedzie probowal zagladac to mu własnymi rekami wpier****:-D

wskazan do cesarki nie mam zadnych, wiec naturalnie pewnie bedzie...

wiem, ze ciezarna nie powinna tak mowic, ale troche mnie zniesmaczył poród naturalny....

Katik, to ja chyba tez sobie dziecko zatrzymam na kilka najblizszych lat...

Wiecie co... ja to myslalam, ze jak nacinaja, to jakims skalpelem czy czyms... A tutaj tak nozyczkami? Az mnie zmrozilo... No i wogole jakos tak buuuu. Matko, ja chyba naprawde nie dam rady urodzic, padne na zawal i tyle...

Ale jak juz dzidzius wyszedl to az sie poplakalam :zawstydzona/y:

do tych filmików :wściekła/y: to powiem tak jak zaczełam rodzić młodego to krzyczałam ,--gardłem mi go wyciągnijcie bo ja go nie urodzę i po oglądaniu tego teraz boje sie ,że jak znowu będzie sn to znowu będę się drzeć ---gardłem mi go.... tylko kto mnie tu teraz zrozumie :sorry:
o dziś po zaczynam powtarzać to zdanie po angielsku żeby znać je jak pacierz co by nie pomylić czasów w angielskim , będąc w stresie porodowym :-p

reklama
kurde a ja nadal boje sie tych filmikow ogladnac... moze jutro mi sie uda:eek:

Nie oglądaj -ja z tych co muszą wiedzieć i widzieć -i mnie bardziej przeraża niewiedza niż to jak widzę jak poród przebiega

o dziś po zaczynam powtarzać to zdanie po angielsku żeby znać je jak pacierz co by nie pomylić czasów w angielskim , będąc w stresie porodowym :-p

Na brzuchu sobie od góry napisz:-D:-D:-D będzie taki wielki że będziesz czytała jakby Ci pamięć szwankowała:-D:-D:-D
zresztą Ty cesarkę chcesz:confused2::confused2::confused2: idź się kroić i daj znać co gorsze;-)

Dżizas jakbym wiedziała że takie dyskusje wywołam to bym tych filmów nie zamieszczała -mogę skasować posty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! albo Aniam może -nie obrażę się:sorry:

Tyle że ja naprawdę ciekawa byłam -i teraz jestem spokojniejsza:eek::eek::eek: coś mam z głową -to bardziej na część szpitalną niż porodową się nadaje...

Opowiadałyście o tych porodach ale to tak do mnie nie trafiało -już nawet poczytałam o powikłaniach po sn i cc... ja tam jestem taka w dupę poukładana:confused2::confused2::confused2: to wszystko przez to -ta moja ciekawość... jakbym miała w jaskini rodzić poszłabym na żywioł -a tak tych lekarzy się boję -oni dla mnie nieobliczalni są:confused2:

Do góry