reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek PORODOWY :)

reklama
No to i ja opisze swoje przeżycia...

A więc termina miałam na 26.09 tego też dnia udałam sie na kolejne ktg i jak zwykle jedno wielkie NIC... lekarz wypisał skierowanie do szpitala i kazał sie udać tam za 5,6 dni więc od razu postanowiłam że bedzie to 6 dni... W środe wieczorem zgodnie z postanowieniem zabrałam torbe i pojechalismy do szpitala... Na ktg znowu nic... lekarz po badaniu stwierdził że mam 0,5cm rozwarcia (dziwne bo mój prowadzący tydzień wcześniej twierdził że 1,5) ale dodał że mam sie wyspać bo to może być ostatnia przespana noc na kolejne 3lata (wyśmiałam go za drzwiami)... Ze łzami w oczach położyłam sie na łóżku (mialam już za sobą 2 pobyty w szpitalu i kolejne kilka dni mnie przerażało) cudem zasnełam ok2 w nocy a o 3 obudziły mnie skurcze... nie wierząc ze to to próbowałam zasnąć ale co 15min miałam pobudke... Rano zgłosiłam fakt pielęgniarkom... ale wg ktg skurcze sięgały 30%... na obchodzie lekarz postanowił mnie zbadać bo ja skurcze odczówałam mocno mimo że słabe... okazało sie że od 19 do 8 zrobiło sie 5cm...od razu tel do chłopaka który urwał sie z pracy i zastał mnie na porodówce... do ok 12 miałam nadal takie same skurcze, ale ok 11 przekłuto mi pecherz więcwiedziałam że to dziś...o 13 podano mi oksytocyne (nielegularne i rzadkie skurcze) i sie zaczęło... połamałam prawie palce położnej, skopałam położnika... aż zdecydowali sie na podanie tlenu dopiero wtedy sie ocknęłam i zaczęłam współpracować i o 16.20 wyskoczył Kacper który mimo zapowiedzi wcale taki duży nie był (53cm 3,470kg) No ale niestety troche zajęło im zszywanie (27szwów w tym 12 w pochwie) i założenie dreny (nie mogli mnie w środku pozszywać i dla zabezpieczenia)... Ale jak przytuliłam małego to zapomniałam o drenie ale o bólu do tej pory pamiętam... I położnik nie miał racji że zaraz po wyjściu z porodówki zmienie zdanie co do kolejnej dzidzi... nadal mówię "NIGDY WIĘCEJ" chociaż straciłam głowe dla mojego malucha kochanego

Ja też używalam wkładow poporodowych( dużo tego poszlo ale nawet gdyby mi zabrakło to w szpitalu dawali jak się poprosilo) i majciory jednorazowe, a mi reszta nie była potrzebna bo obylo się bez szwów:tak:

Dzieki dziewczyny za rady !! to ja też kupię te pieluszki/wkłady Belli.. mam nadzieję, że są dostępne w aptekach ??
Kasia - no to nie miałaś lekko.... no nie powiem, nie pocieszyłaś mnie, tym bardziej, że u nas nie znieczulenie nie mogę liczyć :-(

Kasia to rzeczywiscie mialas fajnie...:baffled:27 szwow...masakra....
Ania te wklady sa w aptekach bo jak probowalam kupic ceratke na materac dla siebie to babka mnie zle zrozumiala i chciala mi dac wlasnie te podklady.ja wdzialam 2 rodzaje: te Belli i takie drugie w bialym opakowaniu po prostu sie nazywaja podklady ginekologiczne

U nas właśnie polecają, żeby do szpitala brac ligninę... i trochę tej ligniny mam, ale jakoś nie jestem przekonana i zdecydowałam, że jednak kupię wkłady poporodowe...bo ta lignina, to chyba zbyt wygodna nie jest...

A kółka na allegro kupowałyście dziewczyny?? bo w aptekach chyba nie mają takich wynalazków nie ??

reklama
mama pyatala o to kolko w sklepie z dzieciecymi rzeczmi i jest...za 65 zl://a na allegro za 10.ja sie zastanawiam czy sobie takiego dmuchanego nie kupic do plywania....tylko moge nie zdazyc, bo najpozniej w czawtek wywoluja u mnie a juz niedziela.

Do góry