reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wątek główny

Laseczki!!!
Mamy pozdrowienia od Sylwi532 - jutro wychodzi ze szpitala, z maluszkiem wszystko ok, tętno maluszka-bez zastrzeżeń (super!!!!).
Nie piszmy za dużo, bo Sylwia będzie miała kłopot z czytaniem tego, co tu napisałyśmy ;)

reklama
czesc kobietki...
mmm tłusty czwartek ja już zapomniałam ze takie cus jest...

macie jakiegos przepisa na pączki...??

osinka pisze:
Laseczki!!!
Mamy pozdrowienia od Sylwi532 - jutro wychodzi ze szpitala, z maluszkiem wszystko ok, tętno maluszka-bez zastrzeżeń (super!!!!).
Nie piszmy za dużo, bo Sylwia będzie miała kłopot z czytaniem tego, co tu napisałyśmy ;)

chyba każdy choc chwile nieobecny ma kolopoty z nadarzeniem w czytaniu
;)

jus20sto pisze:
czesc kobietki...
mmm tłusty czwartek ja już zapomniałam ze takie cus jest...

macie jakiegos przepisa na pączki...??

Jasne już się robi:
10 dag drożdży
1 szkl mleka przegotowanego
1 kg mąki
trochę cukru (wedle uznania)
6 żółtek
1 całe jajko
marmolada
15 dag margaryny (rozpuścić)

0,5 szkl mleka(ciepłe ale nie gorące), 1,5 łyżki cukru rozmieszać z drożdżami + 2 łyżki mąki wymieszać - poczekać aż zacznie "pracować"

jajka ubić z cukrem (ok 0,5 szklanki - wedle uznania) wymieszać z resztą mleka i mąką i margaryną dodać "pracujące drożdże - ugniatać aż ciasto będzie dochodziło od miski ( nie blaszanej) i ręki, pozostawić do wyrośnięcia.
Pączki można robić wedle uznania, ja wałkuję ciasto (tak na grubość ok 7 mm do centymetra), wycinam szklanką koła. Na jeden placek kładę marmoladę przykrywam drugim, przyciskam po bokach palcami żeby się skleiło (nie za mocno) i jeszcze raz wycinam szklanką (trochę pracy, ale pączusie są ładne i równiutkie) poczekać aż wyrosną troche, potem smaże na głębokim oleju.

Ja będę robić w środę. (mniam mniam już mam na nie ochotę)

W razie pytań jestem do dyspozycji

fionka pisze:
wchodze sobie dzisiaj spokojnie na forum i co.............szok ! mamy kolejną mamusię rozdwojoną wśród nas!!! ;D ;D ;D ale fajnie, teraz to już codziennie może czekać tu nowa niespodzianka ;) ;D

ja też wchodzę sobie na forum, czytam posta fionki - i podobnie jak jej szczęka mi opada ;D

GRATULACJE DLA KOLEJNEJ MAMUSI I MAłEJ MAJKI

witam mamuski:)

jak to milo znow Was poczytac, musze troche zaleglosci nadrobic i zorientowac sie co sie na bb dzieje, chociaz ciezko bedzie. Nie mam w domu dostepu do netu ( wyprowadzilam sie z domu meza) i dlatego mnie nie ma na bb, teraz z Amelka jestem u rodzicow to korzystam, zeby zobaczyc co u Was slychac.

Najszczersze gratulacje dla wszystkich rozdwojonych kobietek!!!niech maluszki zdrowo rosna:)

u nas wszystko w porzadku, malutka cale szczescie zdrowa, rozwija sie prawidlowo, a ja jestem najsczzesliwsza na swicie gdy tak sobie siedze i moge na nia popatrzec i przytulic:)

pod koniec marca mam pierwsza rozprawe rozwodowa...staram sie jakos trzymac, bo mam dla kogo. ale chwilami naprawde jest ciezko, bez drugiej osoby:(

pozdrawiam cieplutko:):):):*

o rany siedzę przed kompem i regularnie brzuch mi się spina i krzyżowy boli

idę do wanny i zobaczę czy skurcze prezjdą bo podobno jak fałszywy alarm to w wodzie przehodzą

::)

reklama
trzymaj się Żona!
i jeśli naprawdę sobie tego życzysz - to oby wszystko w sądzie się jak najszybciej skończyło.

Do góry