reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Laseczki!!!
Mamy pozdrowienia od Sylwi532 - jutro wychodzi ze szpitala, z maluszkiem wszystko ok, tętno maluszka-bez zastrzeżeń (super!!!!).
Nie piszmy za dużo, bo Sylwia będzie miała kłopot z czytaniem tego, co tu napisałyśmy ;)

reklama
czesc kobietki...
mmm tłusty czwartek ja już zapomniałam ze takie cus jest...

macie jakiegos przepisa na pączki...??

osinka pisze:
Laseczki!!!
Mamy pozdrowienia od Sylwi532 - jutro wychodzi ze szpitala, z maluszkiem wszystko ok, tętno maluszka-bez zastrzeżeń (super!!!!).
Nie piszmy za dużo, bo Sylwia będzie miała kłopot z czytaniem tego, co tu napisałyśmy ;)

chyba każdy choc chwile nieobecny ma kolopoty z nadarzeniem w czytaniu
;)

jus20sto pisze:
czesc kobietki...
mmm tłusty czwartek ja już zapomniałam ze takie cus jest...

macie jakiegos przepisa na pączki...??

Jasne już się robi:
10 dag drożdży
1 szkl mleka przegotowanego
1 kg mąki
trochę cukru (wedle uznania)
6 żółtek
1 całe jajko
marmolada
15 dag margaryny (rozpuścić)

0,5 szkl mleka(ciepłe ale nie gorące), 1,5 łyżki cukru rozmieszać z drożdżami + 2 łyżki mąki wymieszać - poczekać aż zacznie "pracować"

jajka ubić z cukrem (ok 0,5 szklanki - wedle uznania) wymieszać z resztą mleka i mąką i margaryną dodać "pracujące drożdże - ugniatać aż ciasto będzie dochodziło od miski ( nie blaszanej) i ręki, pozostawić do wyrośnięcia.
Pączki można robić wedle uznania, ja wałkuję ciasto (tak na grubość ok 7 mm do centymetra), wycinam szklanką koła. Na jeden placek kładę marmoladę przykrywam drugim, przyciskam po bokach palcami żeby się skleiło (nie za mocno) i jeszcze raz wycinam szklanką (trochę pracy, ale pączusie są ładne i równiutkie) poczekać aż wyrosną troche, potem smaże na głębokim oleju.

Ja będę robić w środę. (mniam mniam już mam na nie ochotę)

W razie pytań jestem do dyspozycji

fionka pisze:
wchodze sobie dzisiaj spokojnie na forum i co.............szok ! mamy kolejną mamusię rozdwojoną wśród nas!!! ;D ;D ;D ale fajnie, teraz to już codziennie może czekać tu nowa niespodzianka ;) ;D

ja też wchodzę sobie na forum, czytam posta fionki - i podobnie jak jej szczęka mi opada ;D

GRATULACJE DLA KOLEJNEJ MAMUSI I MAłEJ MAJKI

witam mamuski:)

jak to milo znow Was poczytac, musze troche zaleglosci nadrobic i zorientowac sie co sie na bb dzieje, chociaz ciezko bedzie. Nie mam w domu dostepu do netu ( wyprowadzilam sie z domu meza) i dlatego mnie nie ma na bb, teraz z Amelka jestem u rodzicow to korzystam, zeby zobaczyc co u Was slychac.

Najszczersze gratulacje dla wszystkich rozdwojonych kobietek!!!niech maluszki zdrowo rosna:)

u nas wszystko w porzadku, malutka cale szczescie zdrowa, rozwija sie prawidlowo, a ja jestem najsczzesliwsza na swicie gdy tak sobie siedze i moge na nia popatrzec i przytulic:)

pod koniec marca mam pierwsza rozprawe rozwodowa...staram sie jakos trzymac, bo mam dla kogo. ale chwilami naprawde jest ciezko, bez drugiej osoby:(

pozdrawiam cieplutko:):):):*

o rany siedzę przed kompem i regularnie brzuch mi się spina i krzyżowy boli

idę do wanny i zobaczę czy skurcze prezjdą bo podobno jak fałszywy alarm to w wodzie przehodzą

::)

reklama
trzymaj się Żona!
i jeśli naprawdę sobie tego życzysz - to oby wszystko w sądzie się jak najszybciej skończyło.

Do góry