reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

reklama
a ja chciałam się pochwalić,że mój ukochany obronił się dzisiaj i ma wkoću wyższe wykształcenie:tak:

mam pytanie do dziewczyn posiadajacych moze w lazience brazowa glazure (rowniez taka "nierowna"), jak sprawuja sie one pod katem mycia , osadzania sie na nich jakiegos kamienia, moze macie porownanie z jasnymi plytkami

mam dylemat co wybrac do lazienki brodzik czy wanne ... co macie poprosze o plucy i minusy

ale sie u nas remontowo zzrobilo :-D:-D:-D:tak::-p

dziewczyny druga sprawa to meble dzieciece - znacie jakac firme, ktora robi fajne ale ni zabojczo drogie meble dzieciece
bo ja wpadam w necie jedynie na takie :szok::szok::szok:
Meble młodzieżowe

sa sliczne, ale cena powala na koloana (albo nawet na twarz :-p)

kasiulla wg mnie nie szukaj firmy specjalizującej się w meblach dziecięcych, ale takiej która robi meble na zamówienie i na wymiar. Wymyślisz sobie co hcesz i w jakich wymiarach, a firma Ci zrobi.

Ja po doświadczeniach z własnych dużym pokojem stwierdzam, że nie kupię więcej gotowych mebli, do których to ja mam się dopasować, a nie one do mnie! Wiedziałam czego chcę, narysowałam, wymierzyłam i zrobili - zero kompromisów i sporo taniej niż w sklepie komplety, który nie do końca nam pasowały.

Kasiulla - a myślałaś o głębszym brodziku? u nas na tym w końcu stanęło. teraz tylko płytki muszę wybrać, ale to poczekam aż będę mogła pooglądać projekty z 3 wypałem

mam pytanie do dziewczyn posiadajacych moze w lazience brazowa glazure (rowniez taka "nierowna"), jak sprawuja sie one pod katem mycia , osadzania sie na nich jakiegos kamienia, moze macie porownanie z jasnymi plytkami

mam dylemat co wybrac do lazienki brodzik czy wanne ... co macie poprosze o plucy i minusy

ale sie u nas remontowo zzrobilo :-D:-D:-D:tak::-p

kasiulla, na wstępie życzę dobrej ekipy.
Pooglądaj jakie prace wykonali wcześniej (jeśli masz możliwość) i bądź ostrożna z wyborem ekipy.
Nasza łazienka zaczyna wyglądać... Widać światełko w tunelu :tak:

A z brodzikiem, czy wanną? Też mieliśmy dylemat. Napiszę tak: ja uwielbiam się kąpać. Mogłabym siedzieć w wannie i siedzieć.
I to chyba główny powód dlaczego zdecydowaliśmy się na wannę. tylko wzięliśmy tym razem wannę narożną - wg mnie mniej pojemna niż nasza poprzednia - mam nadzieję na oszczędność wody :-D

A jak kąpię się pod prysznicem, to stwierdzam, że to nie dla mnie, bo po pierwsze nie mogę spod niego wyjść, więc chyba w moim przypadku to żadna oszczędność wody, poza tym jakoś nie wyobrażam sobie mycia głowy pochylona nad brodzikiem - wydaje mi się to niewygodne (choć nie mam doświadczenia), i trzecia rzecz która wg mnie przemawia na nie jest np. kąpiel dzieci.

reklama
Musze dopisać, bo coś mi się zacięło i odmówiło posłuszeństwa :confused:

Kąpiel dzieci: czy dwójka się zmieści do brodzika? U nas dojdzie pewnie do tego, że laski będą się razem kąpac za jakiś czas... I te ograniczenia samą kabiną (w sensie ograniczeń ruchu :happy2:)

To były jakieś nasze minusy przemawiające przeciw kabinie. Pewnie są dziewczyny, które mają i wannę i brodziki, to wypowiedzą sie bardziej profesjonalnie :-)

Do góry