reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

My też margarynowi, a do tego dużo słodzący :confused: Chyba dwa największe grzechy jedzeniowe mamy na sumieniu :confused:

Sylwia, miałam dzwonic, ale nie dogadałyśmy się i jakos nie miałam śmiałości :-p Ja taaaaka nieśmiała :happy:

Kasiulla, wiem co przeżywasz. Karola przy trzydniówce właśnie miała taką wysoką gorączkę. Nie martw się. Dawaj jej dużo pić i jak tylko temperatura zaczyna wzrastać, dawaj czopka.
Z Karolą w czasie trzydniówki był tak cyrk, że nie chciała dac sobie zmierzyć temperatury. Teściowa kupiła taki termometr na czoło... :-)

u nas to samo z mierzeniem temperatury .... choc dzis juz troszke lepiej
ale myslimy o tym termometrze na czolo - sprawdza sie?? i jaki macie??

a po ilu dniach gorączka zanika tzn ile dni sie utzrymuje - dokladnie 3?? slyszalam ze ta wysypka po goraczce to nie regula:confused:

reklama
Kasia, ten termometr jest b. prost. Kosztował koło 5 zł i nie pokazuje dokładnej temperatury, tylko w określonych przedziałach. Działa po kilk sekundach :-)

A z temperaturą, to u Karoli trwała chyba z 5 dni :confused: A wysypka pojawiła się w czasie trwania:confused: gorączki

Kasia, ten termometr jest b. prost. Kosztował koło 5 zł i nie pokazuje dokładnej temperatury, tylko w określonych przedziałach. Działa po kilk sekundach :-)

A z temperaturą, to u Karoli trwała chyba z 5 dni :confused: A wysypka pojawiła się w czasie trwania:confused: gorączki

a nam lekarka kazala poczekac do jutra - bedzie to 3 doba i jesli bedzie temp podac anybiotyk :baffled: :confused: poniewaz nie mozna stwierdzic w tym momencie czy to 3dniowka bo to dopiero sie stwiedza wstecz czyli po wysypce a teraz u nas panuje jakis wirus ktory tylko objawia sie goraczka

mokkate ja maselkiem smaruje lub wcale-ale czasem smarze na margarynie-dodaje do wypiekow-ale nie smaruje bo mi smierdzi!

kasianka-widok produkcji margaryny mnie wystarczajaco zniechecil ze nie wnikam w szczegoly produkcji czegokolwiek-a margaryne widzialam od podszewki na wycieczce szkolnej:-p

kasiulla u kacpra przy trzydniowce goraczka byla przez dokladnie 3 dni i potem wysypka.lence zycze zdrowka

Słyszałam ostatnio, że receptą na udane małżeństwo jest KONSTRUKTYWNA kłótnia raz na trzy miesiące ;-)

Chyba musimy zacząć się kłócić, ale chyba nam to nie wyjdzie oboje nie uznajemy typowej kłótni i niejasne sytuacje rozwiązujemy na spokojnie.
A teraz ślubny przez 8 tygodni za wielką wodą się deleguje więc kłotnia odpada.

Mam pytanie do mam z USA jakie sklepy dzieciowe polecacie??
Najlepiej jakies z linkami do oferty, bo inaczej kolejnej kolejki z torami moge sie spodziewac dla Maja. ;-)

Mam pytanie do mam z USA jakie sklepy dzieciowe polecacie??
Najlepiej jakies z linkami do oferty, bo inaczej kolejnej kolejki z torami moge sie spodziewac dla Maja. ;-)

asioczek nie wiem o co konkretnie ci chodzi .......czy o typowo zabawkowe sklepy ...czy z ubrankami czy ogólnie dziecięce ????;-) ;-) .....podaję ci kilka takich i takich :tak: :-) ......jak sobie przypomnę więcej to ci napiszę;-)

Baby & Toddler Toys - Baby - Wal-Mart

Toys "R" Us - Toys

Baby Toys, Baby Bedding, Baby Furniture and Products - BabyCenter Store

Amazon.com Baby Store: Clothes, gifts, toys & bedding for babies, nursing & baby care supplies, baby shower presents & more

Babies "R" Us - Baby

KB Toys.com - Toys, Video Games, Collectibles, Software and More

The Children's Place: Clothing for Kids - Category - baby girl

Target : Baby

Gap.com: Shop Online for Men's, Women's, Maternity, Kids and Baby Clothes

z tym ze wal-mart....czy np target należą do tych tańszych raczej .i takich gdzie jest wszystkiego po trochu ......zresztą wszędzie mozesz trafić na promocjei wyprzedaze :):):)

kasiulla: u nas temp. trwala 4 dni. w granicach 38,5-39 stopni. wysypka byla juz 4-tego dnia. a i tak podalismy antybiotyk zeby za dlugo z ta goraczka nie walczyc samymi czopkami.
bartus jzu mial taki wstret do czopkow ze jak tylko musialam mu zmienic pieluche i poczul ze wycieram pupcie to darl sie okrponie-ze strachu pzred kolejnym czopkiem...
wysypka byla najpierw na brzuszku i pleckach, nastepnego dnia rozniosla sie tez na uda. i trzymala sie przez dwa dni.

Kasia- u nas 3 dniówka przebiegała tak że 3 doby była mega ogromna temp. ja daje Antkowi Ibufen w syropie na obniżenie gorączki....działa bardzo dobrze i szybko (z czopków nie korzystam) ...i u nas wysypki nie było...a lekarka dała lek przeciw wirusowy i było ok
Lenko wracaj do zdrówka.!!!!!!!!!!!:tak: :tak:

reklama
jaki dostaliscie lek przeciwirusowy??
my mamy Engystol homepartczny (swoja droga 5 ampulek prawie 50 zl:szok: )
i to jakos udaje mi sie podac bo mam jeszcze gipronosin ale to jest w tabletce do rozgniecenia i juz nie wchodzi.....
a co do lekow przeciwgoraczkowych to u nas najlepszy czopek bo mam pewnosc ze dostala bo ona pluje wszystkimi syropami:wściekła/y: :szok:

Do góry