reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

jak byla wczoraj zostawila recepte na antybiotyk i przy goraczce dzis wieczorem kazala podac
ale jak to 3dniowka to tem moze byc do 5 dni??
a to juz bedzie 4 raz antybiotyk u Leny od sierpnia zeszlego roku....

reklama
Kasia - Azik ma racje poczekaj jeszcze może przejdzie a Ty Lence zaoszczędziszprzyjmowanie antybiotyku...po co ja osłabiać.:tak: :tak: :tak:

Czegos tu nie rozumiem :eek: Lekarka powiedziala, ze wirus panuje i kazala po 3 dobie podac antybiotyk ???:szok::szok::szok:A od kiedy to antybiotyk pomoze na wirusa? Boze drogi chron nas przed takimi lekarzami!!!

Ola juz drugi raz w ciagu 10 dni miala goraczke, ale samo przeszlo. Podobno wlasnie taki wirus gdzies krazy, objawia sie tylko wysoka goraczka. Ja dawalam tylko panadol co 6 godzin i przeszlo.

Antybiotyki dzialaja tylko na bakterie, nie na wirusy!!!

Czegos tu nie rozumiem :eek: Lekarka powiedziala, ze wirus panuje i kazala po 3 dobie podac antybiotyk ???:szok::szok::szok:A od kiedy to antybiotyk pomoze na wirusa? Boze drogi chron nas przed takimi lekarzami!!!

Ola juz drugi raz w ciagu 10 dni miala goraczke, ale samo przeszlo. Podobno wlasnie taki wirus gdzies krazy, objawia sie tylko wysoka goraczka. Ja dawalam tylko panadol co 6 godzin i przeszlo.

Antybiotyki dzialaja tylko na bakterie, nie na wirusy!!!

Ania nie tylko ja dostalam antybiotyk na przedluzajaca sie temperature z ktorej moze roziwnac sie normalna infekcja nawet jesli temperature poczakowa wywyluja wirusy

swoja droga 10 dniowa temperatura leczona tylko panadolem to tez chyba lekka przesada szczegolnie u malego dziecka :confused: :szok:

nie, Ola nie miala 10 dni goraczki, tylko 10 dni temu miala temperature 2 dni, potem byl tydzien spokoju i po urodzinach w poniedzialek znowu dostala temperatury, ktora znowu przeszla po 2 dniach. Do 3 dni z temperatura, jesli nie ma innych objawow, nic sie nie robi.
Ogladalo ja 3 lekarzy, albo to wirus, albo zeby.

Z antybiotykiem ja bardzo uwazam, bo niestety tak jest ze jak juz raz sie poda, to potem co rusz trzeba podawac.
Jak na razie Ola nie brala antybiotykow.

no fakt zle przeczytalam
Lenka brala juz 3 razy antybiotyki w drugim polroczu zycia (w pierwszym obylo sie bez)
a temperatura pojawila sie w poniedzialek wieczorem wiec wlasnie dzis mija 3 doba i stad zalecenie lekarza o ewentualnym podaniu antybiotyku
wstrzymalam sie dalam jej nurofen i jak cos podam antybiotyk dopiero jutro :-(

kurcze, Kasiulla,

jak masz wątpliwości czy to sprawa wirusowa czy bakteryjna niech lekarz daje ci skierowania na wymaz z gardła i noska - wtedy masz antybiogram w razie czyego i wiecz co masz podać, albo okazuje sie ze to wirus...

moje dzieci chorują 1 na około 3-4 tygodnie - zaczęłam robić wymazy bo zniszczę maluchy zupełnie...

ostatnio w piątek Piotrek przyszedł z gorączką 39 stopni, pojechałam do pediatry i laryngologa - upewniłam sie że nia ma objawów bakteryjnych widocznych (czyli zapalenie ucha, zapalenie gardła, angina, oskrzela itp) i przeczekałam weekend, w poniedziałek Piotrkowi został już sie tylko katar (receptę na antybiotyk tez miałam w kieszeni :) )

Dużo zdrówka dla Lenki.

Nasza pediatra bardzo niechętnie i naprawdę w ostateczności przepisuje antybiotyk :tak: Po co męczyć maluszka. U nas krażył wirus z wysoką temperaturą, czasami pojawiała się nagle bez żadnych dodatkowych objawów. Nam udało się dotrzeć do pediatry na początku infekcji, dlatego obyło się bez wysokiej temperatury. Skończyło się na syropku. Ale słyszałam, że niektóre dzieciątka musiały trafić do szpitala. Szkoda, że nie było mrozu w zimie i teraz wirusy i bakterie szaleją.

reklama
Lena obudzila sie o okoklo 10.30 wypila mleko i zasnela na moich kolanach :-( ma temperature 37,8
jest strasznie slaba
to juz czwarta doba

Do góry