reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

moja Ola smiga po calym domu w samych rajstopkach (te skarpetki antyposlizgowe spadaja jej z nozek) i mimo ze wszedzie mam panele, swietnie sobie radzi. A z lozka schodzi w ten sposob ze siada na brzegu po czym sie zsuwa (nie odwraca sie tylem.)
Na dwor natomiast mamy Bartki sznurowane, swietne moim zdaniem. Tylko w tym konkretnym modelu bylo jej wygodnie chodzic, a przymierzylysmy sporo roznych.

reklama
Azik tak wlasnie napisalam ze pewnie tam medycyna i wszystko co sie z tym wiaze jest na innym poziomie:-)

ja bym bardziej stawiała na chęci - bo lekarzy to w większości my mamy jednak dobrych specjalistów

kasę - której nie ma... i to już nie wina lekarzy, tylko wielu lat wspaniałego rozpie... tego kraju przez wszystko dla siebie chcacych i mogacych... nie wiem kiedy to przeskoczymy :(

Suszi - sporto tego zauważyli, ale teraz czas na relaks, przez dwa miesiące o tym nie mysl, trzymam ksiuki, baaaardzo mocno.

Koga średnio co trzy dni powtarzam do mojego M, że wywalam nianię i szukam nowej, ale... u nas identyczna sytuacja - p.Maria lubi Agatkę a Agatka ją, jak sobie pomyślę ile musiałabym się znowu nadenerwować z nową nianią i myśleć co robi, a jak robi, a nie robi Agatce krzywdy - rezygnuję

do obecnej niani mam 60% zaufania (przez to gadanie;-)), wiem, że nic mi nie poprzestawia mi w domu, nie grzebie nigdzie, nie ogląda TV itp.

Osinko - ja sobie powtarzam tylko się nie denerwować i ustawiać wszystko po swojemu! :happy:

Suszi - bądź jednak dobrej myśli !!! to też tak trochę jest, że potem człowiek sobie dopasowuje zachowanie dziecka do objawów i widzi potem wszystkie !

u nas np z dziwnych zachowań Maksa jest: uderzanie czasem głową o różne przedmioty albo przedmiotami trzymanymi w rączce w głowę - żeby zobaczyć jak to jest
albo
też super ... dziwna zabawa - intensywne kręcenie głową aż do takiego momentu że zakręci mu się w głowie i traci równowagę i wywraca się na podłogę jak długi zaśmiewając się z tego :szok:

Szusi- głowa do góry będzie dobrze...zobaczysz....i kochana uważaj na siebie:tak: :tak: :tak: Zosieńska jest śliczną dziewczynką.....;-) ;-) masz piekne dzieci

Suszi- trzeba być dobrej myśli, mimo wszystko. Jest taka metoda, żeby przytulać dziecko mimo protestów. Trzymam kciuki, żeby rehabilitacja pomogła!!!
I uważaj na siebie!!!!

Kobietki- ile może zjeść apapów matka karmiąca??? Cos mi się dzieje z zębami lub dziąsłami i musze je prześwietlić. A boli jak .....:wściekła/y:

Suszi- trzeba być dobrej myśli, mimo wszystko. Jest taka metoda, żeby przytulać dziecko mimo protestów. Trzymam kciuki, żeby rehabilitacja pomogła!!!
I uważaj na siebie!!!!

Kobietki- ile może zjeść apapów matka karmiąca??? Cos mi się dzieje z zębami lub dziąsłami i musze je prześwietlić. A boli jak .....:wściekła/y:

Mokkate- współczuje z zębami....a co do Apapu dużo raczej nie..połozna mówiła max o dwóch tabletach...no przesadzać nie wolno...ale wiesz co jest ksylokaina w sprayu to znieczula dziąsła i działa miejscowo (to jest w składzie tego żelu na żbkowanie dla dzieci)
:tak: :tak:

ja tylko na chwilkę i przelotem, przez sesję na nic nie mam czasu:-( podczytuję was trochę,ale po całym dniu jestem tak padnięta,że nawet nie mam czasu odpisać, mam nadzieję,że ten sajgon wkońcu się skończy, bo już nie wyrabiam, przez nerwy w przeciągu miesiąca schudłam 5kg, waga nadal spada, niedługo nic ze mnie nie zostanie;-)

reklama
też super ... dziwna zabawa - intensywne kręcenie głową aż do takiego momentu że zakręci mu się w głowie i traci równowagę i wywraca się na podłogę jak długi zaśmiewając się z tego :szok:

u nas to samo
a do tego jak jej mowie ze np nie wolno to sie leje po twarzy:szok: :-D
ale lekarka powiedziala ze teraz w tymokresie dzieci maja rozne zachowania:-D :tak:

Do góry