reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Suszi- trzymamy mocno kciuki wszystko się ułozy i Zosieńce wszystko wróci do normy....mój Antoś ....późno usiadł ....własciwie lekarka już wysyłała nas na rehabilitacje...ale dziecko usiadło i dosłownie od razy zaczęło raczkować i już zbiera się do stawania ....jak nie robił postępów to nie robił ...a jak juz się zaczęło to wszystko na raz...u nas lekarka dopatrywała się już róznych rzeczy a teraz już uważa że jest ok.....a mnie intuicja matki podpowiadała że jest ok każde dziecko ma swój rytm..:tak: :tak:

reklama
Suszi - my również myślimy ciepło o Twojej małej Zosieńce, no i Kaziku, żeby nie musiał się denerwować

... a te diagnozy to może jednak przedwczesne !!!! moja kuzynka lekarka ma synka, który w wieku roku dopiero zaczynał raczkować i trochę siedział o staniu nie było mowy, zaczął chodzić jak miał rok i 4 miesiące, miała też z nim problemy z jedzeniem i nocnym budzeniem z płaczem - ale nikt nigdy u niej nie stawiał tak daleko idących diagnoz!!!ostatecznie mały wyrasta ze wszystkiego tylko miał takie trochę inne niż wszyscy tempo rozwoju i tyle
pozdrawiam

a tak na marginesie - w Poznaniu od 3 godzin mega śnieżyca i wszystko totalnie zasypane :szok:

Koga -ja również zgadzam się z Tobą...jesli chodzi o niektórych lekarzy czasami szukają tzw. dziury w całym:tak: :tak: :tak:

dziewczynki moj Antos zaczal chodazic w dniu swoich pierwwszych urodzin zrobil nam taki prezent moze to glupie caly wczorajszy dzien przeplakalam
a najfajnijsze bylo juz wieczorem umylam malgo dalam mu jesc usnal i obudzil sie o 23 a rok temu urodzil sie o 23-05 i popatrzyl tymi blekitnymi oczkami na mnie jakby chcial mi powiedziec ze mnie kocha i usnal dalej a ja tak na nigo patrzylam i widzialm to wszysko co sie dzialo rok temu :-)

jak ten rok zlecial byl pelen radosci smutkow kilku chorób a teraz przed nami kolejny etap kolejny rok i nastepny az boje sie pomyslec za za kilak lat moj maly chlopczyk bedzie doroslym facetem:szok: :baffled:

dziewczyny wlasnie ogladam larrego kinga na cnn jest o autyzmie w usa
podobno jest wiecej zachorowan nizna aids i innege tego typu choroby...
mowia nawet o epidemii....
statystyki podaja ze 1 na 150 dzieci w tym roku zachoruje w stanach
1 na 94 chlopcow - podobno czesciej u chlopcow
dziecko z autyzmem ma toni braxton, gary cole bill cosby i inni aktorzy sie wypowiadaja
pokazuja rodziny gdzie np wszystkie 3 dzieci ma autyzm.... :szok:

podaja strone Autism Speaks, Home Page

Suszi glowa do gory i nie daj sie zwariowac neurologom! pani neurolog jak Ola byla mala stwierdzila 2 miesieczne opoznienie ruchowe oraz slepote!!!:szok: A Ola nie tylko dobrze widzi, ale raczkowac zaczela jak skonczyla 8 miesiecy a od tygodnia juz swobodnie chodzi (natomiast siedziec zaczela dopiero i to tylko przez chwilke jak skonczyla 7,5 miesiaca- nie mowie o siadaniu tylko o zwyklym siedzeniu po tym jak sama ja posadzilam, w ogole wczesniej nie byla w stanie utrzymac sie w takiej pozycji, natomiast jak juz nauczyla sie siedziec, to zareaz zaczela raczkowac i wstawac). W ogole czytalam ze jesli chodzi o chodzenie to dzieci moga zaczac chodzic rowniez dopiero jak skoncza 18 miesiecy i to tez jest normalne. Kazde dziecko ma swoje tempo rozwoju.

reklama
AniamM chyba zaraz sobie wydrukuję co to napisałaś i zaniosę mojej niani:baffled::baffled::baffled:

wczoraj miałam z nią mega ścięcie. wpieniła mnie na maxa, zaatakowała mnie z tekstem co ja robię swojemu dziecku?!?! przecież Agata ma już prawie rok i POWINNA już chodzić, a ja jej nie kupiłam chodzika, a nawet zabraniam prowadzania na siłę po podłodze! :szok:
a już szczytem jest to, że Agata jeszcze nie sika na nocnik,a ja nawet go nie kupiłam!

ależ mnie wk....

Do góry