reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

a tak wogóle, to własnie na pasku zobaczyłam, że moja córa kończy dziś 7 miesięcy. I taki prezent sobie zrobiła.... dwa dolne siekacze.
Dużo zdrówka córciu!!!!!!

reklama
ojoj ale mam zaleglosci :szok: mamooli: gratulacje!! a od kiedy wiesz??jak sie czujesz itp?? kasiula: wow, ale szybko jedziecie, czemu tak? cos kiedys wspominalas o styczniu tak? no i witam "stare" forumowiczki :-)

Emcia - zapomniałam ci jeszcze napisać, żebyś zagęszczała mleko kleikiem ryżowym albo kaszką kukurydzianą. U nas trochę pomagało. Tylko nie zapomnij wtedy zmienić smoczka na większy, bo może się trochę zapychać.

czy wasze dzieciaczki tez reagują na obcych ludzi z płaczem np kiedy chcą wziąć maleństwo na rączki, albo jeśli się do nich odezwą? jagunia często tak reaguje, ja nie widzę w tym nic dziwnego, ale moje otoczenie stara się przekonać mnie,że to nie jest normalne zachowanie

moje dzieciaczki to akurat cygańskie dzieci - więc do wszystkich łapki wyciągaja

ale dzieci sa różne jedne nie lubią obcych inne sie boją a inne wyciągają łąpki

masz zupełnie normalną córcię - tylko dość nieufną, jak w przyszłości chcesz ją z kimś zostawiać lub dac do przedszkola to mozesz mieć troszkę więcej pracy z przyzwyczajaniem do nowej sytuacji (wqięc warto odpowiednio wczesniej) a może jej przejdzie samoistnie.

nie przejmuj się

reklama
Cholera z tymi wozkami! Zdenerwowalam sie:wściekła/y::-(

A Oli juz 3 zabek wychodzi :) gorna lewa jedynka :) bo dwie dolne juz ma :)

Dzis sie szczepilysmy- Ola wazy 8kg460 g, ma 70 cm a glowka 44 cm :) jest na 90 centylu :)
Nozke posmarowalam jej zelem Emla i nic przy szczepieniu nie plakala :)

MAga - Moja Ola tez placze jak ktos obcy chce ja wziac na rece, ale jak kogos pozna to pozwala sie ponosic :)

Do góry