reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

Azik: a to inne ciiągniecie z niekapka niż smoka????????? nie przyszło mi to do łba mojego. szukam na ebay niemieckim nosidła, bo u nas ceny mnie powaliły totalnie. salewa na wejsciu tanszy o prawie 100 z kosztami wysyłki

Catherinka: Krzysiek zawozi nas 9. prawdopodobnie 11 na oddział.

reklama
ze smoka - to tak jak z cyca - praca języczkiem

przy niekapku tak się nie da - bo za twardy ustnik (nawet ten dla maluszków|) więc po prostu trezba tylko ciągnąc - dlatego małe dzieci maja problem z niekapkiem - bo nie wiedzą o co chodzi.

wiecie co? ja slyszałam, ze dzieci karmione piersią jak dorasataja (np. do 1roku) nie chcą pić za dużo...

cholera, ja sama nie wiem co mam robić...

Azik, skoro z niekapka jest trudniej to zmieniam zdanie :) Kinga, to lepiej z niekapka :)

A co do diety mlecznej maluszka, nie upieram się tylko przy cycu. Ale chciałabym też cycem jeszcze trochę, a obawiam się, że jak zmniejszy mi się laktacja to znacznie. Może przesadzam? ::) Pewnie tak... :) Chyba zrobię jak pisałam wcześniej, czyli jak kierownik znajdzie mi dobre miejsce to odciągam, jak nie - to chyba za dwa tygodnie zecyduję się na wcześniejsze wychodzenie. Za dwa tygodnie, bo mam jeszcze trochę zapasów zamrożonych i wtedy może uda się skończyć 5 miechów z tylko cycem ;D Ale kombinuję ;D

Kaśka, no to dobrze się składa, że mam na rano :) Popołudnia wolne :)

KingaP pisze:
wiecie co? ja slyszałam, ze dzieci karmione piersią jak dorasataja (np. do 1roku) nie chcą pić za dużo...

cholera, ja sama nie wiem co mam robić...

Piotrek do 4 mieisąca był tylko na cycu, do 5 miersiąca był na mleczku moim  ale raz z cyca raz z butki (już pracowałam) a i do 9 misiąca ciągnął cycolka ok 5razy dziennie -

pije jak smok (zawsze) (i wszystko)

Kaśka, w Nowej Hucie, zaraz za placem Centralnym. Ale jak coś to wyślę Marcina do pracy tramwajką i będę mobilna ;D

A co Twojej wcześniejszej odpowiedzi: karmię Filipa zawsze przed wyjściem, a jak nie chce to odciągam, żeby wychodząc mieć puste piersi.

catherinka, na to bym nie wpadła... :)

ide spac dziewczynki, ja jeszcze nie wykąpana... musze się jeszcze popluskac i do wyrka!!!

catherinka, do domku, wyściskaj Filipuska i Marcina i miłego weekednu bez pracy. Oby Ci sie ten wieczór piekności udał :)

Kaśka, Ty tez idz juz spac i zbieraj siły na ... dzis :)

Mamooli! dobranoc :)

doszłam właśnie do wniosku, że Piotrek to będzie babiarz i bedą mu w oko wpadać blondyny same. dziśbyłam u koleżanki, z którą chodziłam do sr. Piotrek zagadywał do mamy i córkci jak wściekły. czarował oczętami, jęzor z radości pokazywał. postaram sięzdjęcia zaraz wkleić

reklama
KingaP pisze:
catherinka, na to bym nie wpadła... :)
(...)

Na co? ::)

Co do wieczoru piękności, to chyba nie bardzo mi wyjdzie, bo przyjechała siotra mojej babci, taka najfaniejsza z cioć, ciocia-babcia :) I jest tylko przez weekend, więc muszę przełożyć go na przyszly chyba :)

Kaśka, dawaj fotki! :)

Do góry