reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

reklama
oho ho ho tyle kasy za net ::) iwosz toz to zdzierstwo
ja mam z kablowki-48zl szybki przesyl.............

ZYCZONKA DLA SOLENIZANTOW MALUTKICH

nie wiedzialam gdzie to napisac w watku gl.czy w usmiechnij sie
dobra pisze tu:

dostalam od meza smska:"kup gumki bo tu drogie" to ja poszlam do sklepu i kupilam 5 opakowan po 20 sztuk...........facet na mnie patrzy i sie pyta"fakture wystawic?" parsklam smiechem 8) faktore na gumki 8)
teraz ma sztuk 100 chyba na 5 lat zapotrzebowanie ;)
maz pewnie pomysli ze taki zakup zem zrobila to bedziemy szalec 3 razy dziennie conajmniej ;)
fakture na gumki 8)

no i czs sie pozegnac bede tesknic za wami,oj nie wiem czy to uzaleznienie to takie kumpelskie pogawedki
jakos do mnie nie dociera ze jutro tu juz nie bede stukac na klawiaturce
no ale mezyka zobacze mezus synka

a o pakowaniu bagazu w ogole nie mowie mimo ze jedzie tesc to na przeprowadzke i tak za malo te 2 walizki

Aniam pisze:
A o ktorej Maks zwykle chodzi spac ? Bo Ola miedzy 21 a 22, ale dzisiaj wybitnie byla w nastroju zabawowym.

Aniam tak kolo 20
no i budził sie na jedzenie koło 4 a przez ostatnie dni właśnie sobie robi tą dodatkową pobudkę
zastanawiałam sie przypadkiem czy mu moze nie zimno ::) bo upałów takich juz nie ma a on pod cienkim kocykiem dalej i to przeważnie odkopany..
przykryłam go teraz kołderką, narazie sie nie budzi ;)

Dziewczyny potrzebuję Waszej rady jako matek karmiących!

Otóż: mogę dostatać w pracy albo (oprócz przerwy przysługującej normalnie) dwa razy po 30 minut na karmienie/odciągania lub też mogę sobie wychodzić lub przychodzić do pracy godzinę później lub wczesniej.

Pasowaloby mi skrócenie czasu pracy, bo miałabym więcej czasu na zmianę z Marcinem przy Filipei, no i chwilę dłużej byśmy się w dzień widzieli.

Ale jest problem z laktacją, bo:
-jeśli zdecyduije się na pracę po 7 godzin to jeśli pójdę na 18 do pracy to będę mieć tylko jedną długą tj. 7,5 godzinną przerwę podzcas pracy, a potem jak wróce to odciągnę, Filip obudzi się za około 4-5 godzi o tego momentu i karmię sobie normalnie caly dzień, ostatin raz koło 17 i potem znowu do pracy i jak wyżej.
- ale jeśli będę chodzić 6-13 to jedna przerwa 7,5 godzinna (bo praca + dojazd) będzie podczas pracy,a potem druga w nocy, no bo idąć na 6 rano będę musiała połozyć się spać wcześniej, czyli najpewniej z Filipem koło 20-21, pobuudka koło 4,30 no i ta nocna bedzie drug a długą przerwą.

Mogłabym oczywiście w nocy nastawiac sobie budzi na ok 1-2 i odciągac, no ale sen przerywany wieci jak gwarantuje wyspanie się :(

Mogę też pozostać przy odciągganiu w pracy, ale problem jest taki, że u nas jedynym pomieszvczeniem zamykanym jest kibelek, a jest on damski jeden na naszym piętrze (a dużo kobiet u nas pracuje) no i ciągle się tam ktoś dobija, jak ja tam jestem i odciągam - co jest dla mnie trochę stresujące...

I tak - z jednej strony nie chce by laktacja mi zanikła czy zmniejszyła się, a z drugiej nie chcę też mećzyć siebie, bo jak tak ca czas będe spała po 4-5 godzin to się niedługo wykończę :(

Czy takie dwie przerwy długie mogą spowodować zmniejszenie laktacji? Jak myślicie? Dodam, że tydzień mam na popołudnie a tydzień na rano, więc tylko co drugi tydzień będą takie długie przerwy, no i weekendy oczywiście mam wolne.

Poradźcie....

sylwia: hehe!! dobre z fakturka (mam nadzieje ze to przeczytasz jak juz bedziesz miala neta tam!!)

kaska: sylwia pojechala do irlandii do meza na (5 lat) chyba i mamy nadzieje ze tam net podlaczy bo mowila ze mezus jeszcze go nie ma

catherinka: ja nie wiem co poradzic z laktacja, ale moze zastanow sie czy by nie dac mleczka sztucznego raz dziennie w tym czasie kiedy inneh\j mozliwosci nie bedzie? chyba ze nie bardzo zrozumialam o co pytalas ::)
wiem ze jak sa wieksze przerwy na odciaganie to organizma zwalnia (czyt. zmiejsza) produkcje mleka. mialam tak na uczelni i efekt byl taki ze mniej mleczka bylo.
a musisz pamietac ze gdy nie bedziesz odciagala mleczka kiedy powinno byc karmienie to bardzo ci nagromadzi sie w piersiach i moga bolec...

Kaska ja tez sie zastanawialam gdzie Sylwia jedzie a tu odpowiedz juz mamy dziekuje MagdalenaB ;)

Sylwia hehe ale przygoda z gumkami :)

Ja dzisiaj budzie sie rano patrze Brian robi kupke wiec poczekalam az skonczy dziewczyny zaczelam go odpinac z ubran a kupka zamiast w pieluszcze to wyladowala w spiochach jak to mozliwe?????
I tak zastanawiam sie czy to wina pieluch czy ja na spiaco zle dopielam pieluche??
No przeciez ostatnio z Huggies supreme bylam zadowolona ::)

reklama
Do góry