reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

kasiu u mnie niestety tak długa przerwa spowodowała zmniejszenie się ilości mleczka....jagódka przesypia całą noc, a ja po całym dniu nie mam siły, aby wstawać w nocy i odciągać...

reklama
Jeju...nie bylo mnie zaledwie 1 dzien-a tu tyle postow. Sprostowanie-Kingus-moj synek to Jan Olivér- ja nazywam go Jaskiem i tak wola na niego cala polska rodzina-a na Wegrzech-poniewaz nie umieja wymowic Jan, a co dopiero Jas lub Jasiek ( nawet na mnie mowia Ogato zamiast Agata)-Jas jest Olivérem w skrocie Olim-nie wiem jak moje dziecko sie w tym polapie,a co dopiero w 3 jezykach ktore czekaja na niego do nauki.Chyba bedzie niemowa...
Dzikujemy za wszystkie zyczenia!!!
Buziaki i usciski dla dzisiejszych solenizantow

Sylwia - szczęśliwej podróży i samych cudownych chwil na Zielonej Wyspie!!!
felqua - twój Jaś po prostu będzie miał niezły życiowy start z trzema językami w kieszeni ;)

A my byliśmy dzisiaj u fotografa zrobić Jasiowi zdjęcie do dowodu tymczasowego. Uparł się, że na zdjęciu będzie miał poważną minkę ;D

felqua: hehe gorzej jak pokreci w jednym zdaniu te trzy jezyki i tak zamiesza ze go nie zrozumiesz ;) :laugh:

juz sobie wyobrazam jak bedzie sie przedstawial... ::) :laugh: ;D

ja jak bylam mala to wszyscy na mnie w domu mowili Kaska (tak mam na drugie) a w szkole Magda (tak mam na pierwsze)
kiedys na imprezce rodzinnej ciocia wola: Kasiu chodz, powiedz jak masz na imie??
a ja odparlam: magdusia!! ;) ;D

Magda, Maga , dzięki za reakcję. Tzn. na razie mam jeszcze nie ruszony zapas zamrożony, mam tam 2 litry w sumie, więc na jakiś czas wystarczy. Kurcze nie chcę na razie podawać sztucznego....
Kurcze, a jak tam inne dziewczyny - poradźcie coś, please!!

Poza tym takie długie przerwy byłyby tylko co drugi tydzień - myślicie, że i tak spowoduje to zmniejszenie laktacji?

mozliwe, mozesz tez sprobowac odciagac wtedy gdy mozesz tzn. nie w czasie gdy maly je, ale tez nie w pracy (a wtedy gdy masz problem z odciaganiem to sobie odpuscic) to powinno utrzymac laktacje a na pewno jej nie zniejszyc.

a tak ps. moge spytac gdzie pracujesz?? bo pamietam ze ty chyba po inzynierce bylas tak??

No niestety nie, poprzednie studia (na polibudzie, budownictwo) przerwałam - to była moja decyzja baaardzo dobrze przemyślana i chciałam zacząć nowe w zeszlym roku, ale okazało się, że przyjdzie naświat Filipek no i postanowiłam przesunac to na ten rok. A pracuję w bankowym call-ceter - ja akurat w dziale obsługi bankowości internetowej :)

aa to ciagle przed komp. musisz siedziec i jeszcze chce ci sie na bb wchodzic ;) ;D to musi byc uzaleznienie jak w przypadku 99% tutaj udzielajacych sie "wspoluzaleznionych" ;D ;D

tak sobie mysle ciekawe co u asiabeti ???

reklama
catherinka pisze:
No niestety nie, poprzednie studia (na polibudzie, budownictwo) przerwałam - to była moja decyzja baaardzo dobrze przemyślana i chciałam zacząć nowe w zeszlym roku, ale okazało się, że przyjdzie naświat Filipek no i postanowiłam przesunac to na ten rok. A pracuję w bankowym call-ceter - ja akurat w dziale obsługi bankowości internetowej :)
Catherinka - ja też pracowałam przez 1,5 roku w call centre ale u operatora komórkowego więc wiem jak to jest - cały czas komputer i gadanie gadanie z klientami :) :) :) :) ale po tym czasie gardło mi wysiadło i musiałam zmienić pracę. :) :) :)

Do góry