reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

dziewczynki, odmeldowuję się ;)
jutro rano wyjeżdżamy na dłuuugi weekend, wracamy w poniedziałek wieczorem
buziaki misiaki dla Was i za dużo nie piszcie żebym zdążyła nadrobić czytanie po powrocie ;D

reklama
catherinka to jakies 2-3 tyg.temu bylo na zywo w tvn w "pod napieciem"-lekarka ponoc dziecka nie badala w ogole..........koszmar matke wzieli potem do karetki i jej worek z tym mlenste=wem w srodku polozyli na kolana,mlodszej corce kazano podac worek...................jest wiele pytan wiadomo lekarka zawinila ale dlaczego ta matka nie wyciagla tego malenstwa z sedesu?lezalo tam przeciez.................
po obejrzeniu tego programu zryczalam sie jak bobr i dziekowalam Bogu za kacpra

osinka milego wypoczynku

Dzięki, kochane jesteście wszystkie!!! My już po wizycie u alergolog :), nadal leczymy jeszcze jeden policzek, ale jest już super w porównaniu z tym co było kilka dni temu, steryd już jutro odstawiamy i modlimy się, żeby nie było nawrotu. Dostaliśmy Elidel do smarowania, różne maści i preparaty dla atopików (większość płatne 100% :(, już wydałam prawie 400zł :(, oby tylko te leki pomogły...), mogę jeść sporo warzyw, mam uważać na pszenicę i zbożowe produkty, mogę je jeść, ale minimalnie i obserwować skórę małego. Kolejna wizyta 11 lipca, więc będziemy ciągle już pod kontrolą, alergolog jest ok, więc będę się jej słuchać ;). Piersią będę karmić jak najdłużej, bo nawet Nutramigen może uczulać, z tego co wiem, to tylko Bebilon Amino (czy coś takiego) jest bezpieczny. Boję się nawrotu, tych zlanych plam na buzi, tych ran, zadrapań na buzi przez świąd. Krystianek ma ciągle szorstką skórę na rączkach, klatce piersiowej, walczymy z tym cały czas i nie będzie chyba tak łatwo się tego pozbyć, ale musimu wierzyć i ufać :(. Buziaki dla Was wielkie i dziękuję Wam za to, że jesteście!

Dziewczyny dzięki za miłe słowa,
Koga, ja bym wolała ,żeby Zosia nie rosła w tak zastraszającym  tempie, bo powoli mi sie do gondolki nie mieści, a do siedzenia jej daleko, więc spacerówka odpada, a oprócz tego u dzieci , kóre tak szybko rosną w ostatnich latach obserwuje się powracającą  krzywicę (więcej przypadków niż u zaniedbanych dzieci z biednych krajów).Dlatego mam podawać wit.D3 nawet w słoneczne dni , żeby do tego nie dopuścić, czy wy też słyszłyście coś na ten temat?

Mam też skierowanie na rehabilitację, bo Zosia ma rozlany brzuszek z jednej strony i silniejszą jedną połowę ciała.
Główkę też obraca tylko w lewo, mimo zmiany położenia łożeczka i zabawiania jej w ten sposób , aby odwróciła głowkę w prawo.No i właściwie moja pani doktor(którą w najbliższym czasie postanowiłam zmienić), nie jest do końca pewna , czy to aby nie były początki krzywicy(oprócz tego strasznie głóka jej się pociła ,a wszystkie te objawy ma już od 2 miesiąca).
4 lipca mamy wzizytę wporadni rehabilitacyjnej, zobaczymy może nam coś poradzą.

Anik trzymamy kciuki za Krystianka

Anik - bardzo mi przykro, że tak męczy ta alergia Krystianka. Coś o tym wiem, bo tez miałam atopowe zapalenie skóry na tle alergicznym, jak byłam w liceum. Nie wiem, czy cię to pocieszy, ale samo mi przeszło;) Dobrze, że leki pomagają i jest już lepiej. Jesteś świetną mamusią!

Catherinka - normalnie szok!!! A u nas w szpitalu zoperowali 45 letnią kobietę na przepuklinę, a po operacji okazało się, że była w 7 miesiącu ciąży i sama o tym nie wiedziała!!! Możeci sobie wyobrazić, żeby przez 7 miesięcy nie zajarzyć, że jest się w ciąży! Płód oczywiście nie przeżył.

a ja mam pytanie: karmie malego tylko mieszanka i mam podawac d3 codziennie 3 krople. wy tez tak duzo dajecie?? bo wiem ze w sztucznym mleczku jest juz d3 ale moja pediatra twierdzi ze nie trzeba nic zmniejszac ::)

reklama
magdalenaB pisze:
a ja mam pytanie: karmie malego tylko mieszanka i mam podawac d3 codziennie 3 krople. wy tez tak duzo dajecie?? bo wiem ze w sztucznym mleczku jest juz d3 ale moja pediatra twierdzi ze nie trzeba nic zmniejszac  ::)

ja od poczatku na naturalnym i daję tylko kropelkę dziennie.

Do góry