reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Fionka, ja też bym obstawiała kolki, wskazywałaby na to regularność. Mój Jasiek też nie zawsze przy bólach brzuszka miał brzuch twardy.

reklama
u mnie na takie hece dziala chusta, czytalam tez opinie w necie ze na rozwrzeszczane dzieci, kiedy nie zna sie przyczyny taka chusta dziala jak magiczna rozdzka. Przy czym dziala glownie jak sie te chuste ma na sobie (ale mozna w niej siedziec:) )

A u nas wieczorne histerie wynikaly ze zmeczenia i nadmiaru wrazen. Nieswiadomi o co mu chodzi nosilismy go na rekach godzinami a i to niewiele pomagalo. Pozniej zaczelam spokojnie siadac na kanapie , dawac smoczek i pzrytulac maly sie uspokajal i zasypial. Tyle ze mu zaslanialam glowke pieluszka tak zeby sie nie rozgladal po pokoju. bledem bylo tez ze probowalam go uspokoic przy grajacym telewizorze.
Teraz przenislismy sie do sypialni, tam jest cicho i maly sie szybko uspokaja i zasypia ssac smoczek.

Mokkate Pytia podaję Maciusowi debridat od około 5 tygodni i od tego czasu nie ma problemów z kupkami i bąkami więc kolki raczej wykluczam

Osinko ja parę dni temu też zmieniłam rozmiar pieluszek na większy i od tej pory Maciejka przesypia 7 godzin z rzędu ku mojej nieskrywanej uciesze ;D

katiNJ też już myślałam że powodem może być zbytnie zmęczenie ale u mnie nie działa wyciszanie z pomocą pieluszki, mały drze sie dalej, a smoka nie znosi

może wieć samo musi to przejść :(

Moja dziś wieczoram zaczęła histerycznie płakać...przeczekałam i jak ona płakała ja jej śpiewałam...poskutkowało ;D

anian, i ja mialam to samo, niewiedziec czemu Lolo strasznie rykal, na poczatku mowilam czule do niego i spiewalam ale pozniej plakalam razem z nim, oj niech juz mina te 2 tygodnie i Piotrus wraca - bedzie mi latwiej

izka wiem wiem jak samemu ciezka
ja dopiero zdalam sobie sprawe jak maz nam jest tu potzzebny
te 2 tyg.szybciutko zleca zobaczysz tylko 2 tygodznie :)

Fionka, a może brakuje mu Ciebie na przykła, może chce troszkę pobyć tylko z Tobą blisko. Ostatnio Filip jak bez powodu zaczyna płakać, to pomaga, kiedy go przytulę, tak jak przy kanguraowaniu, głaszczę po główce i daję smoczka, przykrywam kocykiem na sobie i za kilka minut śpi.

reklama
Catherinka - byliście na błoniach?

Krzymek przez ostatni tydzień jest okropnie marudny - nie mam pojęcia dlaczego...

Do góry