reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

nie akceptuję siebie teraz, czuję się coraz gorzej. żle mi jest samej ze sobą.

moja przyjaciółka starała się kilka lat odziecko, nie wyszło, a w zeszłym m-cu rozstała się z partnerem. może uda się jej z kimś innym.

a moja kuzynka wczorajszej i dzisiejszej nocy pracuje "bardzo ciężko" nad brzdącem. :p

reklama
KASIU masz tak wspanialego SYNA i jestes swietna mamusia, pomysl z edla Piotrusia jestes CALYM SWIATEM i on potrzebuje Cie teraz takiej jaka jestes, kochajacej cieplej i najwspanialszej mamy Swiata :) 3maj sie kochana!!!

iwosz oj wilka jest wtedy radosc a zwlaszcza przyszlych rodzicow

kaska
tluczkiem.gif
uszy do gory jestes super mama super zona super babka.na smutki-ZAKUPY ;)

to się już nawarstwia od jakiegoś czasu. mam dość już....

Sylwoia: dzisiejsze zakupy to mnie jeszcze bardziej dobiły.

Aniam pisze:
(...) Dziewczyny, macie pozdrowienia od Agao. Jej Olek wazy juz 7320 gramow, w wozku miesci sie tylko z podkurczonymi nogami, ubranka nosi w rozmiarze 74 i 80. :) Maly gigant :) I apetyt ma ogromny :) A jest tylko niecale 3 tygodnie starszy od mojej Oli :o

No to nieźle! :)

Kaśka, uśmiechnij się do siebie co rano - wiem, że to może głupio brzmieć, kiedyś też tak uważałam. Ale jak pewnego czasu miałam dość długiego doła i tak zaczęłam robić, to zupełnie inaczej zaczyna się dzień :) Trzymaj się!

A co do Twojej przyjaciółki: jakieś dwa tygodnie temu była u mnie koleżanka z LO i opowiedziała mi historię ze swojej rodziny. Ma kuzynkę, która zawsze byla taką dobrą, pilną uczennicą, taką szarą myszką i bez pewności siebie, znalazła sobie jakiegoś faceta, wyszła za mąż, kilka lat - bez dzieci, oczywiście były już podejrzenia, które z nich nie może (mieszkali w małej miejscowości...), ten jej mąz od początku robił ją w .... (balona-żeby nie przeklnąć ;)), w końcu któregoś dnia, jak nie wrócił na noc, matka tej dziewczyny kazała mu się wynosić. Rozwiedli się. Ona wyjechała do Londynu, poznała faceta, w końcu porządnego i ... właśnie jest w ciąży! :) On podobno też niedługo będzie ojcem. Więc czasem tak bywa, że nawet jak dwoje chce i może to nie wychodzi. Może to po prostu nie ten.

Kasia - dbaj o siebie i zrób dla siebie coś dobrego, przyjemnego, no i może porozmawiaj z kimś szczerze o tym co Cię gnębi - z mamą albo przyjaciółką, która naprawdę dobrze Ci życzy, trzymaj się! :)

dziewczyny - ja też już bez małego nie mogłabym żyć :) - wczoraj wieczorem, dzięki łaskawości mojej mamy - nie wiem jak jej to wynagrodzę i Maksa, który grzecznie spał - wyszliśmy do pubu ze znajomymi - tak patrzyłam ne te moje 30-letnie koleżanki jak podniecają się ciągle tym samym - ciuchami, imprezami - i jakoś mi się to bez sensu wydawało, qrcze tyle ważniejszych rzeczy w życiu jest, takich jak na przykłąd pokazywanie świata swojemu dziecku :)

Kati no nie wyobrazam sobie odeslac gdzies wlasne dziecko i to malutkie przecież!
wczoraj mialam kryzys........... bylam wscieklam i rozżalona, że inni maja jakieś życie towarzyskie a ja każdy wieczór samiutka z rozdartą dwójką, wielkim brzuchem i rozzstępami.....
dzis juz lepiej
pozdrawiam WaS MAMUŚKI

Hej dziewczyny mam do was pytanie...

W staraczkach Elżbietka załozyła wątek zaciążonych, ale nie są to staraczki ale wszystkie dziewczyny zaciążone z forum, w związku z tym czy pytała was o zgode na to?? I zauważyłam też ze po prostu pokopiowała wszystkie dane z innych wątków z tych list co dziewczyny same robiły nie uważam żeby to było fair..

tu jest ta lista
https://www.babyboom.pl/forum/index.php/topic,8079.0.html

a tu jest wątk z moim zapytaniem na który jak

narazie odpowiedzi nie dostałam...

https://www.babyboom.pl/forum/index.php/topic,8176.0.html

Kaśka, a może dopadła cię jakaś deprecha poporodowa??? Podobno może się ona ujawnić nawet w kilka miesięcy po porodzie! Miałaś wiele stresów i teraz to się może odbijać. Wydaje mi się, że dobrze by ci zrobiło, gdyby ktoś pomógł ci w opiece nad Piotrusiem, żebyś mogła gdzieś wyjść, spotkać się z przyjaciółką czy zrobić cokolwiek innego, co sprawi ci przyjemność. Bycie dobrą mamą wcale nie oznacza, że nie można ani na chwilę rozstać się z maleństwem. Dobra mama to także mama szczęśliwa i zadowolona, a do tego potrzeba pomyśleć troszkę o sobie! Pomyśl sobie, co by sprawiło ci radość i po prostu to zrób!

reklama
Jus20sto, może faktcznie powinna zapytać, ale z drugiej strony lista jest tak obszerna, że jakby miała zapytać wszytkich to by to strasznie długo trwało. Mnie osobiście to nie przeszkadza. Taka jestem dumna z mojego synusia, że mogę się nim chwalić wszędzie ;) Ale fajnie, że zwróciłaś nam uwagę, że w ogóle jest taka lista, bo ja bym na to nie wpadła (nie wchodzę raczej do tego działu), a przecież może być więcej niezadowolonych z tego faktu. Buziaki dla dziewczynek.

Do góry