reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

nie akceptuję siebie teraz, czuję się coraz gorzej. żle mi jest samej ze sobą.

moja przyjaciółka starała się kilka lat odziecko, nie wyszło, a w zeszłym m-cu rozstała się z partnerem. może uda się jej z kimś innym.

a moja kuzynka wczorajszej i dzisiejszej nocy pracuje "bardzo ciężko" nad brzdącem. :p

reklama
KASIU masz tak wspanialego SYNA i jestes swietna mamusia, pomysl z edla Piotrusia jestes CALYM SWIATEM i on potrzebuje Cie teraz takiej jaka jestes, kochajacej cieplej i najwspanialszej mamy Swiata :) 3maj sie kochana!!!

iwosz oj wilka jest wtedy radosc a zwlaszcza przyszlych rodzicow

kaska
tluczkiem.gif
uszy do gory jestes super mama super zona super babka.na smutki-ZAKUPY ;)

to się już nawarstwia od jakiegoś czasu. mam dość już....

Sylwoia: dzisiejsze zakupy to mnie jeszcze bardziej dobiły.

Aniam pisze:
(...) Dziewczyny, macie pozdrowienia od Agao. Jej Olek wazy juz 7320 gramow, w wozku miesci sie tylko z podkurczonymi nogami, ubranka nosi w rozmiarze 74 i 80. :) Maly gigant :) I apetyt ma ogromny :) A jest tylko niecale 3 tygodnie starszy od mojej Oli :o

No to nieźle! :)

Kaśka, uśmiechnij się do siebie co rano - wiem, że to może głupio brzmieć, kiedyś też tak uważałam. Ale jak pewnego czasu miałam dość długiego doła i tak zaczęłam robić, to zupełnie inaczej zaczyna się dzień :) Trzymaj się!

A co do Twojej przyjaciółki: jakieś dwa tygodnie temu była u mnie koleżanka z LO i opowiedziała mi historię ze swojej rodziny. Ma kuzynkę, która zawsze byla taką dobrą, pilną uczennicą, taką szarą myszką i bez pewności siebie, znalazła sobie jakiegoś faceta, wyszła za mąż, kilka lat - bez dzieci, oczywiście były już podejrzenia, które z nich nie może (mieszkali w małej miejscowości...), ten jej mąz od początku robił ją w .... (balona-żeby nie przeklnąć ;)), w końcu któregoś dnia, jak nie wrócił na noc, matka tej dziewczyny kazała mu się wynosić. Rozwiedli się. Ona wyjechała do Londynu, poznała faceta, w końcu porządnego i ... właśnie jest w ciąży! :) On podobno też niedługo będzie ojcem. Więc czasem tak bywa, że nawet jak dwoje chce i może to nie wychodzi. Może to po prostu nie ten.

Kasia - dbaj o siebie i zrób dla siebie coś dobrego, przyjemnego, no i może porozmawiaj z kimś szczerze o tym co Cię gnębi - z mamą albo przyjaciółką, która naprawdę dobrze Ci życzy, trzymaj się! :)

dziewczyny - ja też już bez małego nie mogłabym żyć :) - wczoraj wieczorem, dzięki łaskawości mojej mamy - nie wiem jak jej to wynagrodzę i Maksa, który grzecznie spał - wyszliśmy do pubu ze znajomymi - tak patrzyłam ne te moje 30-letnie koleżanki jak podniecają się ciągle tym samym - ciuchami, imprezami - i jakoś mi się to bez sensu wydawało, qrcze tyle ważniejszych rzeczy w życiu jest, takich jak na przykłąd pokazywanie świata swojemu dziecku :)

Kati no nie wyobrazam sobie odeslac gdzies wlasne dziecko i to malutkie przecież!
wczoraj mialam kryzys........... bylam wscieklam i rozżalona, że inni maja jakieś życie towarzyskie a ja każdy wieczór samiutka z rozdartą dwójką, wielkim brzuchem i rozzstępami.....
dzis juz lepiej
pozdrawiam WaS MAMUŚKI

Hej dziewczyny mam do was pytanie...

W staraczkach Elżbietka załozyła wątek zaciążonych, ale nie są to staraczki ale wszystkie dziewczyny zaciążone z forum, w związku z tym czy pytała was o zgode na to?? I zauważyłam też ze po prostu pokopiowała wszystkie dane z innych wątków z tych list co dziewczyny same robiły nie uważam żeby to było fair..

tu jest ta lista
https://www.babyboom.pl/forum/index.php/topic,8079.0.html

a tu jest wątk z moim zapytaniem na który jak

narazie odpowiedzi nie dostałam...

https://www.babyboom.pl/forum/index.php/topic,8176.0.html

Kaśka, a może dopadła cię jakaś deprecha poporodowa??? Podobno może się ona ujawnić nawet w kilka miesięcy po porodzie! Miałaś wiele stresów i teraz to się może odbijać. Wydaje mi się, że dobrze by ci zrobiło, gdyby ktoś pomógł ci w opiece nad Piotrusiem, żebyś mogła gdzieś wyjść, spotkać się z przyjaciółką czy zrobić cokolwiek innego, co sprawi ci przyjemność. Bycie dobrą mamą wcale nie oznacza, że nie można ani na chwilę rozstać się z maleństwem. Dobra mama to także mama szczęśliwa i zadowolona, a do tego potrzeba pomyśleć troszkę o sobie! Pomyśl sobie, co by sprawiło ci radość i po prostu to zrób!

reklama
Jus20sto, może faktcznie powinna zapytać, ale z drugiej strony lista jest tak obszerna, że jakby miała zapytać wszytkich to by to strasznie długo trwało. Mnie osobiście to nie przeszkadza. Taka jestem dumna z mojego synusia, że mogę się nim chwalić wszędzie ;) Ale fajnie, że zwróciłaś nam uwagę, że w ogóle jest taka lista, bo ja bym na to nie wpadła (nie wchodzę raczej do tego działu), a przecież może być więcej niezadowolonych z tego faktu. Buziaki dla dziewczynek.

Do góry