reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

U nas bacia usg zrobili w szpitalu tuż przed wypisem. Potem po ośmiu tygodniach zgłosiliśmy się do Poradni Chirurgii Dziecięcej przy szpitalu do kontroli. Ale drugi raz już nie robili usg, tylko sprawdzili, czy wszystko ok. Za kolejne dwa miesiące ostatnia kontrola.

reklama
A ja mam wpis w książeczkę zdrowia Małej USG w 4 tyg i chyba z tego co słyszałam to skierowanie ma mi dać lekarz prowadzacy. Czekałam na polozną zeby mi powiedziała ale do tej pory jeszcze się nie pojawiła.

dziwne..u mnie położna była już w 5 dobie po porodzie...skierowanie na usg bioderek dał mi lekarz prowadzący, byłam badanie wypadło prawidłowo...nawet na kontrolę nie musimy przychodzić :D

Czesc dziewczynki :), już jestem :)

Byliśmy z mężem na działce i u moich rodziców, więc nie miałam jak się do Was odezwać, a przed wyjazdem masa rzeczy do zrobienia i pakowanie, więc ... W każdym bądź razie chcę Wam powiedzieć, że Krystianek ma chyba nawrót łojotokowego zapalenia skóry (tylko dermatolog powiedziała nam, że to po wyleczeniu nie wraca...), bo znowu ma skorupę na buzi, złuszczający się naskórek :(. Smaruję papkę od lekarza i Alantanem Plus, więc ufam, że to znowu pomoże. A poza tym wszyscy bardzo się dotleniliśmy, bo spędzaliśmy prawie całe dnie na dworze :), wieczorami Krystianek był marudny i ciągle ssał pierś, nie odpowiadało mu inne łóżeczko, brak karuzeli - trochę się przez to namęczyliśmy. Dzisiaj jest lepiej, przed chwilką dostał cyca i poszedł spać (znająć życie, to na 20 minut tylko, ale dobre i to) a ja mam chwilkę na obranie ziemniaczków i zerknięcie na BB.
U nas USG bioderek wyszło rewelacyjnie :), czekamy teraz na kolejne.

Bacia- ja byłam w 4 tygodniu (przynajmniej teoretycznie), a o skierowanie poprosiłam pediatrę telefonicznie.
Nie musiałam nic tłumaczyć, wiedziała od razu. Wyszło ok. Następne w czerwcu.

Anik- to sobie odpoczęłaś i pooddychałaś świeżym powietrzem

A ja byłam dziś u ginki i co się okazało???
Wyobrażcie sobie, że nie mam nadżerki, ani pękniętej szyjki.
Jednym słowem - wszystko OK!
I jak tu wierzyć lekarzom????
Teraz dopiero jestem w kropce. Chyba będę musiała iść do trzeciego. :mad:

ja na Twoim miejscu faktycznie poszłabym. Zeby tylko się nie okazało, że masz pekniętą szyjkę, a nie masz nadżerki albo na odwrót :)

A My już po pierwszym dziś spacerku. :D Patrycja spała, a ja jak zwykle kilometry robiłam ;D (może mi uda schudną?) A po południu czeka nas drugi spacerek, uwielbiam taką pogodę. Tylko się opalać spacerując z wózkiem :laugh:

anian pisze:
A My już po pierwszym dziś spacerku.  :D Patrycja spała, a ja jak zwykle kilometry robiłam  ;D  (może mi uda schudną?) A po południu czeka nas drugi spacerek, uwielbiam taką pogodę. Tylko się opalać spacerując z wózkiem  :laugh:
Anan,ja tak samo- kupilam sobie aktywator do opalania i przed kazdym spacerkiem sie nim smaruje,twarz i rece mam juz opalona,gorzej z reszta ciala,bo jak tu wyjsc w stroju kapielowym ;D .A co do schudniecia,to napewno Ci sie uda,bo ja przy tych spacerkach juz osiagnelam swoja stara wage a nawet chyba troche mniej,bo mam taka letnia spodnice,co jak przymierzylam wczoraj stwierdzilam ze troche za luzna mi sie zrobila.

reklama
benita a ja w przeciwieństwie do Ciebie kupiłam sobie krem do opalania twarzy z filtrem na 30. Niestety mam taką skórę, która kocha słońce i już mam brązową buźkę. Muszę uważać ze słońcem, bo jak zaszaleję to mi się skóra robi czarna i wychodzą mi plamy :mad:

Do góry