reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

reklama
byliśmy dzisiaj w przychodni bo mnie zapisali na szczepienie jak się okazało dopierio będzie szczepiony jak skończy 6 tygodni ale mi bobka zważyli waży 5700g klocek i pani dr stwierdziła że gigant jak na swój wiek

zrobiliśmy dzisiaj 2 godzinny spacerek no i mały padł nawet na żarcie po 2 godzinach się nie budzi chyba w nocy będę z nim wychodzić ;)

idę zrobić obiad albo się przekimam - ale to chyba później bo mężulo głodny będzie i nie posprząta

Agao, no to niezły kolosek z Twojego synka :), ale to dobrze.

Nasz pediatra na pierwszej wizycie nas nie zważył, więc ważę maluszka sama i wczoraj było około 4900 :). We wtorek mamy szczepienia, jeśli będzie ważyć mniej niż 5kg, to nie będziemy mogli przyjąć szczepionki 6w1 :(

kasiula matula pisze:
mam pytanko do mam które są na urlopie macierzynskim
co bedzie z maleństwami jak skończy wam sie urlop bo za długo on chyba nie trwa ???

Moj urlop macierzynski skonczyl sie w zeszly czwartek.Teraz wzielam 3 miesiace bezplatnego z zamiarem przeciagniecia go o kolejny miesiac tak zeby do pracy wrocic w sierpniu. W lipcu przylatuje tesciowa na 6 miesiecy ::), potem planujemy tescia na jakies 2-3, potem moja mama na miesiac, w maju 2007 wyjazd na miesiac do Polski. No i gdzies tak w okolicach czerwca 2007 Patrys pojdzie do przedszkola. Wszytsko fajnie, tylko jak ja wytrzymam te pol roku z tesciowa pod jednym dachem ::) Mimo wszytsko jestem jej bardzo wdzieczna ze zgodzila sie przyleciec i to na tak dlugo i ze nie trzeba bedzie malucha oddawac wczesnie do zlobka albo pod opieke kogos obcego.

Już w domku (prawie od miesiąca).Mój Synek-Oliwierek przyszedł na świat 13 marca.Waga-3300 i 53 cm.
Poród miałam dosyć lekki i co najważniejsze-szybki :).Od przyjazdu do szpitala do momentu kiedy trzymałam swój skarbek w ramionach upłynęło niecałe 3 godzinki.

ANIK78 pisze:
Agao, no to niezły kolosek z Twojego synka :), ale to dobrze.

Nasz pediatra na pierwszej wizycie nas nie zważył, więc ważę maluszka sama i wczoraj było około 4900 :). We wtorek mamy szczepienia, jeśli będzie ważyć mniej niż 5kg, to nie będziemy mogli przyjąć szczepionki 6w1 :(

Anik
też płacisz za tą szczepionkę 130 zł?????? mnie jakaś pokręcona lama w rejstracji umówiła na dzisiaj a tu szczepienie dopiero po ukończonych 6 tyg nie chciałam go kłuć tylko na wzw dzisiaj

więć 25 izidmey na sczepienie

Mój macierzyński kończy się na początku lipca... Chyba wezmę jeszcze wtedy trochę urlopu normalniego no i wracam do pracy, bo inaczej sobie nie poradzimy finansowo (dwa kredyty) - poza tym umowę mam do końca września, więc jakiś przynajmniej miesiąc wcześniej muszę się w pracy pojawić, i trochę popracować, przypomnieć się ;D
A jak będzie z Filipem? U nas o tyle dobrze, że możemy pracować na różne zmiany - ja również całą dobę - więc jakoś będziemy się wymieniać - szkoda tylko, że przestaniemy się wtedy widywać...ehhh

reklama
Do góry