reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Ja tez mam wlasnie zieloną torbę i tez cudem zdobytą, i faktycznie jak za tą cenę jest niezła! A ja znowu cała noc miałam bóle i dalej nie wiem czy to sprawy jelitowe czy macicowe, jak mi nie przejdzie to wieczorkiem podjadę do szpitala spytac się co to za bóle.

reklama
A powiedzcie mi jak to jest- bo ja mam umowe podpisana tylko do dnia porodu ( w Sadzie Pracy czeka moj pozew, bo zle mnie zatrudnili, powinni na czas nieokreslony a przyjeli na okreslony, tylko kiedy ja sie doczekam jakiegos wyroku? Wyslalam dokumenty juz w pazdzierniku) i potem szkola mi juz zadnych pieniedzy nie przesle. Nalezy mi sie jakis zasilek macierzynski chyba z Zusu, ale jak to sie zalatwia?

jestem zielona i nie mam pojęcia Azik zawsze wszystko wiedziała ale nie ma jej , nic nie wiem :(

Dziewczyny, nie mam juz sily :( Tak bym chiala zalozyc sportowe ciuszki i pobiegac z psem albo na agility sie z nim wybrac, albo chociaz okna umyc, a tu nic sie nie da, bo albo nie wolno, albo ja zwyczajnie fizycznie nie dam rady z tym brzuszkiem... :( :( :( Juz jestem tym wszystkim potwornie zmeczona, a tu takie piekne slonce swieci !!! Tak mnie na dwor ciagnie, ale maz do pracy idzie a samej mi nie wolno :( Nudzi mi sie !!!
Telewizja i radio mnie nudza, ksiazek do czytania nowych nie mama...AAAAA!

Aniam pisze:
A powiedzcie mi jak to jest- bo ja mam umowe podpisana tylko do dnia porodu ( w Sadzie Pracy czeka moj pozew, bo zle mnie zatrudnili, powinni na czas nieokreslony a przyjeli na okreslony, tylko kiedy ja sie doczekam jakiegos wyroku? Wyslalam dokumenty juz w pazdzierniku) i potem szkola mi juz zadnych pieniedzy nie przesle. Nalezy mi sie jakis zasilek macierzynski chyba z Zusu, ale jak to sie zalatwia?

Oj z tym macierzyńskim to możesz mieć problem - u mnie tak przynajmniej jest, że nie mam do niego prawa, gdyż żeby go dostać trzeba mieć pracodawcę - u mnie umowa skończyła się przed ciążą, a u Ciebie w dniu porodu - sytuacja moja i Twoja może być podobna, więc dokładnie się w ZUS-ie wypytaj żebyś się nie zdziwiła. Jest wyjście z sytuacji - a mianowicie starać się o świadczenie rehabilitacyjne, no ale do tego trzeba mieć jakieś podstawy zdrowotne (nie chodzi o ciążę) - ja takie dostałam na pół roku (niezależnie od ciąży) w związku z chorobą gardła.

reklama
Z tego co slyszalam, to jesli umowa konczy sie w dniu porodu, to mam prawo do macierzynskiego, ale jeszcze sie upewnie.

Do góry