Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Aniam pisze:A powiedzcie mi dziewczyny, bo wlasnie rozmyslam intensywnie nad imieniem dla mojej corci - jak mozna zdrabniac Patrycje?
ivka76 pisze:W którymś miejscu (nie wiem czy akurat w tym wątku) dyskutowałyście o problemach z wolnymi dniami Waszych mężów - otóż moja ginka powiedziała (a ja sprawdziłam, że ma rację), że każdemu ojcu dziecka przysługuje 14 dni opieki nad żoną i dzidzią od dnia ich wyjścia ze szpitala. Tak więc pracodawca nie ma w tym wypadku nic do gadania i te 14 dni wolnego dać musi. Uważam, że to dobry pomysł, aby to wykorzystać, a potem ewentualnie mąż może wziąć dodatkowe dni urlopu. Zawsze to dłużej w domku.