reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

odnośnie tego spirytusu, to jak pójdę do apteki i poproszę o spirytus do przemywania pępka to mi pani farmaceutka sprzeda taki gotowy? a sól fizjologiczna do przemywania oczków też w aptece bez recepty? i ostatnie pytanie : to do przemywania krocza to się tantum rosa nazywa czy jak i też w aptece?

reklama
Fionka: tak się nazywa, w saszetkach chyba jest. a stosuje się to za każdym razem czy gdy zaczyna się jakiś stan zapalny???

dzięki dziewczyny ;)

kaśka podobno stosuje się to od początku w celu wspomagania gojenia się rany i zapobiegania infekcjom ale oczywiście wiem to tylko z wypowiedzi doświedczonych mam

Sól fizjologiczną stosuje się do przemywania oczek i noska na przykład.

Zresztą już to znam, bo kupuję ją mojemu pieskowi, bo mu oczka łzawią z natury :-)

czytalam ze sol fizjologiczna najlepiej nadaje sie w malych ampulkach
tantum rosa-ponoc dobrze sie sprawdza nie tylko przy stanach zapalnych ale rowniez przy gojeniu krocza

spirytus 70% mam zrobiły mi babki w aptece, sól fizjologicznha najlepiej w ampułkach po 5 ml sól 0.9%, są specjalne nnasączone spirytusem płatki zwą się LEKO mam ich sporo ale uzywam ich zwykle na jakieś skaleczenia itd

reklama
Do góry