reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

reklama
Witaj Inka ja coprawda mam termin na 9 marca ale sie nie pogniewam jak 8 urodze ::) a jeszcze lepiej by mi pasowała końcówka lutego. Swoje pierwsze urodziłam dwa dni przed terminem. Szkoda że nie możemy wiedzieć kiedy "TO" dokładnie będzie, a czasem może i lepiej. Ja już powoli pakuje torbe do szpitala :)
pozdawiam cieplutko!
Teraz już mamy z górki
szkoda tylko że ten trzeci trymest taki najbardziej męczący....

Dostałam to ostatnio od koleżanki w mailu, myślę, że niektóre z Was też. Poczytajcie

Do zastanowienia się ...
LEPIEJ BYĆ PRZEZORNYM NIŻ ŻAŁOWAĆ.
Jakiś czas temu brałam udział w seminarium popularyzującym wiedzę o raku piersi. W czasie dyskusji zapytałam, dlaczego najczęstszym miejscem występowania raka piersi jest pacha. Na moje pytanie nie można było wtedy udzielić odpowiedzi.
Właśnie dostałam ten e-mail i uważam za bardzo interesujący fakt, że znalazła się odpowiedź na moje pytanie. Proszę was wszystkie o zastanowienie się nas codziennym stosowaniem produktu, który ostatecznie może doprowadzić do śmiertelnej choroby. Ja od dzisiaj
przestanę go używać. Przesłała go do mnie koleżanka, a kiedy pokazałam go przyjaciółce, która przechodzi właśnie chemioterapię, powiedziała mi, że dowiedziała się o tym ostatnio w grupie wsparcia. Szkoda, że nie wiedziałam tego 14 lat temu.
Dostałam właśnie tę informacje z seminarium NT. zdrowia i chciałabym się nią podzielić z innymi.
Główną przyczyną raka piersi jest używanie antyperspirantów. Dlaczego? Koncentracja toksyn prowadzi do zmian w komórkach, czyli do RAKA. Tak, chodzi tu o ANTYPERSPIRANTY. Większość tego rodzaju produktów jest kombinacją antyperspirantu i dezodorantu, sprawdź więc w domu, czego używasz. Dezodorant jest w porządku, antyperspirant
nie. Oto dlaczego: W ludzkim ciele jest kilka obszarów do usuwania z organizmu toksyn ? pod kolanami, za uszami, w pachwinach, pod pachami. Toksyny wydalane są przez pocenie się (perspiration). Antyperspirant, jak wyraźnie wskazuje jego nazwa, zapobiega poceniu, a tym samym powstrzymuje ciało od pozbywania się toksyn z miejsc pod pachami. Te toksyny tak po prostu nie znikają. Zamiast je wypocić, organizm deponuje je w węzłach limfatycznych pod pachami. Prawie wszystkie guzy raka piersi występują w górnej, zewnętrznej
ćwierci obszaru piersi. Właśnie tam zlokalizowane są naczynia limfatyczne. Poza
tym mężczyźni są mniej narażeni (chociaż nie całkowicie wykluczeni) na zachorowanie na raka piersi z powodu stosowania antyperspirantów, ponieważ
duża część antyperspirantu zatrzymywana jest przez włosy i nie jest nakładana bezpośrednio na skórę. Kobiety stosujące antyperspirant zaraz po goleniu zwiększają jeszcze bardziej ryzyko, ponieważ golenie pozostawia prawie niezauważalne zarysowania na skórze, przez które środki chemicznemogą wniknąć do organizmu pod pachą.
PROSZĘ, przekażcie to dalej każdemu, na kim wam zależy. Rak piersi staje
się przerażająco powszechny. Wiedza o tym może ocalić życie. Jeśli jesteś
co do tych odkryć sceptyczna/y, zachęcam do zrobienia poszukiwań/badań
na własną rękę. Może dojdziesz do tych samych wniosków?.

no to nieźle

o mamo

w ciężarowkowej gazecie wyczytałam ostatnio że antyperspiranty są wskazane dla kobiet w ciąży a inne deo itd nie zwłaszcza w rozpylaczu

bądź tu mądra :mad:

czytałam też że wieloletnie badania nie potwierdziły tej diagnozy bo to tylko tlenek glinu i siarczek

nie wiem nie wiem ile w tym prawdy,jest tez wiele kobiet ktore tego w ogole nie uzywaly a raka piersi niestety maja lub mialy.............

kurcze, wiedziałam że antyperspirantów nie można używac non stop - ale zeby tak...

a ja ise tak paskudnie pocę, i to nie tylko w ciąży :(

Znowu mi się coś porobilo- tym razem jakby podskorne guzki w wardze sromowej ktore bola jak nie wiem co-jutro biegne do swojej gin spytac co to moze byc! A z tym antyperspirantem - to juz wczesniej cos takiego slyszalam.

Mamusie wszystkie kochane! Nie wiem, czy przed Świętami uda mi się tu jeszcze pojawić, więc już teraz życzę Wam wszystkim cudownych, pełnich miłości i harmonii Świąt Bożego Narodzenia, a w Nowym Roku oczywiście samych radości z Maluszka :)

reklama
Dzieki Pytia!! ;) Miło Cię znów zobaczyć na BB ;)

A czy są jakieś szanse na internet w Twoim nowym domu? Napisz nam jak Wam się mieszka i co się z Tobą dzieje :)

Do góry