reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

macica podnosi się coraz wyżej i uciska

mam nieraz silny ból na wysokości mostka i górnych żeber aż mnie dusi i jednocześnie skręz + zgaga i mdłości

moje 2 kumpele też tak miały

reklama
mi sie tez ciezko oddycha..............pozycji siedzacej nie potrafie sobie dobrac jak siedze prosto to kregoslup boli a jak sie zgarbie to brzuch u gory sie wciska w zebra i boli o losie.................

Witajcie wszystkie marcowe mamusie ;))
Ja też mam termin na 8 marca :)) ale coś czuję, że będzie to wcześniej. hihihiii.
Ja również męczę się od kilku mies. ze stanem zapalnym pochwy ( czy też bardziej dokładnie - stanem zapalnym szyjki macicy). Od swojegie lekarza wiem, że trzeba uważać i nie przemęczać się bo przy stanie zapalnym macica staję się "miękka"- dobrze nie trzyma dzidzi tam gdzie powinna ;) i może to spowodować przedwczesne skurcze i wcześniejszy poród. aaa i oczywiście koniecznie trzeba cały czas leczyć stan zapalny; a z leczeniem ciężko, bo w ciąży nie można brać wszystkich leków.
U mnie jak narazie dzidziuś bardzo dobrze się rozwija i najgorsze mamy już za sobą, bo nawet gdyby się teraz urodził to poradzi sobie na tym świecie :laugh:, ale wcześniej muszę przyznać strasznie się denerwowałam.
Gorąca was wszystkie pozdrawiam

dziewczyny z okolic Zabrza: włąsnie w interwencji na polsacie był reportaż o ginekologu który wrecz sposobem porodu zabija lub uszkadza dzieci.

Jacek R - pracował do listopada w szpitalu w zabrzu teraz prowadzi prywatny gabinet.

Czesc dziewczyny. No to w koncu i ja bede szla na zwolnienie. Dzis moja pani doktor zadecydowala ze mam odpoczywac. Mialam rano usg, wod plodowych przybylo.
Najwazniejsze ze zaplaca mi 70% mioch zarobkow. Jescze tylko musze powiedziec szefowi :mad:. Pracuje do konca tygodnia, potem firma jest zamknieta az do Nowego roku i od 1 stycznia na zwolnienie. Ciesze sie bardzo, bardzo.

reklama
Do góry