reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

a no zębowy:-D:-D:-D

Ja uważam, że zęby powinny być na całe życie, nie psuć się, być piękne, białe, ładne........marzenie, które może kiedyś zrealizuję.......sztuczna szczęka:-D:-D:-D

reklama
U nas z myciem zebów w zasadzie nie ma problemów, aczkolwiek musi ono trwać w miarę krótko, bo się Jasio niecierpliwi. Był taki tydzień, że coś mu się odwidziało i buntował się przeciw myciu, ale zaradziliśmy temu przez zabawę "wypędzamy z ząbków robaczki" ;) Podziałało.

wypędzamy robaczki - rodzinny dentysta usiłuje wypędzić robaczka z jednego ząbka Piotrusia - a czego boja sie robaczki - łaskotek

no to ostatnio Piotruś pozwolił połaskotać mamy i swoja rączkę w piątek kolejne podejście może pozwoli połaskotać ząbka...

byli moi dwaj chłopcy - nawet im dyplomy ząbkowe przygotowałam - Bartek nie otworzył dobrowolnie buzi - a musiał bo ma trzy 3 u góry :)

w piątek najpierw mama będzie łaskotana brrr - to może Piotrek pozwoli u siebie porobić...

My do dentysty chodzimy regularnie co 3m-ce, począwszy od stycznia ubiegłego roku. Od początku tego roku myjemy zęby dwa razy dziennie - rano po śniadaniu i po kolacji.
Ostatnią wizytę kontrolną mieliśmy półtora tygodnia temu - zęby idealnie zdrowe i czyste :-), nawet najmniejszego śladu osadu. Dodam, że właściwie od początku myjemy szczoteczką elektryczną braun z końcówką oral B - za co bardzo chwali nas nasza dentystka. Szymowi takie mycie bardzo się podoba, no i jest super efektywne.

W nagrodę za wzorowe dbanie o ząbki dostał imienny dyplom posiadacza pięknego uśmiechu, pastę do zębów z gwiazdkami i naklejkę do książeczki zdrowia. Dziecko całe szczęśliwe :-)

Odnośnie wypluwania pasty - ja Szyma nie męczę z wypluwaniem, a dentystka mnie uspokoiła, że nawet gdyby zjadł całą tubkę pasty to nic by mu nie było.

Zmienię temat, na taki dość smutny.

Napisała do mnie dzisiaj aqua. Jest w szpitalu i walczy o maluszka. Ma mieć operację, która ma dać im szansę na szczęśliwe narodziny. Krążek nie dał rady. Mam Was pozdrowić, co czynię.

Aż nie mam siły nic więcej pisać :baffled:

reklama
aqua jejku trzymaj sie i walcz o dzidziusia. mam nadzieję, że lekarzom uda się wszystko pomyślnie zrobić!
Kinga informuj nas na bieżąco jeśli będziesz mogła!

My jesteśmy po pierwszej fazie lapisowania, Mato miał posmarowane 4 górne ząbki, niestety dwa z nich już są pomarańczowe, a przed nami jeszcze 3 wizyty. trochę nieestetycznie to wygląda ale wolę już takie ząbki niż późniejszą walkę z zaawansowaną próchnicą, bóle ząbków. Czytałam, że próchnica na ząbkach mlecznych bardzo szybko się rozwija!:baffled:
Ale jaki był dzielny, w nagrode dostał od mamusi 2 autka :)

Ivka gratuluję Szymowi zdrowego i białego uśmiechu!

Teraz jak zrobiło się ciepło to nic w domu zrobić nie mogę. M. nie ma przez cały tydzień, po pracy zabieram Mata od rodziców ale zapędzić go do domu nie moge:dry:
Wczoraj byliśmy u dentysty, potem piaskownica, działka, wizyta u rówieśniczki Oliwki z naszej klatki.
I ściągnęliśmy do domu po 20.

A robota czeka:angry:

no cóż, ważne że dziecko szczęśliwe:tak:

Do góry