reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

reklama
To ja pocichutku na razie dziękuję Wam wszystkim. W przyszły czwartek mam wizytę u gina, to zdam relację. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok.

iwosz, Ty to dobra dusza jesteś. Wszystko ślicznie wyliczysz. Mi tak szybko czas mija, a w mojej świadomości jest miesiąc szósty i każdy kto mnie pyta, który to miesiąc - tak właśnie odpowiadam :-D

czas strasznie szybko leci - czy wy już macie coś przygotowane na przybycie Martynki?? pytam, bo ja jestem w proszku totalnym, mam kilka bodziaków i tyle...:baffled:
i stres mnie dopada (w poprzedniej ciąży już wszystko miałam) :zawstydzona/y:

azik a jakie zajęcia wybrałaś dla Bartka?

Ja też czegoś cały czas szukam, ale chciałabym może rytmikę, zajęcia ogólnorozwojowe, a tu tylko sama plastyka (plastykę to on w domu ma, w zwiększonym wymiarze :-D).

reklama
Ivka w jednym miejscu rytmikę i chyba plastykę (ale nie jestem pewna)

a w drugim miejscu ogólne zajęcia - wszystkeigo po trochu 6 różnych modułów w ciągu tych 3 godzin
- zabawy ogólnorozwojowe (zabawy logiczne, matematyczne, wielozmysłowe, słowne, wstęp do czytania i pisania),
- zajęcia teatralne (twórcze podejście do czytanych tekstów, realizacja przedstawień, praca nad emocjami)
- rytmika (warsztaty rytmiki, taniec do wybranej muzyki poważnej, poznawanie instrumentów muzycznych, tworzenie w rytm muzyki)
- gimnastyka (wczuwanie się w swoje ciało, panowanie nad nim, kreowanie rzeczywistości własnym ciałem)
- zajęcia plastyczno-praktyczne (rozwijanie kreatywności dziecka, rozwijanie twórczości, majsterkowanie)
- zajęcia przyrodnicze (realizacja szwedzkiego programu ekologicznego Ekologic)
- zabawy muzyczne-słuchowiska (słuchanie bajek muzycznych, nauka piosenek, zabawy ruchowe);
- zabawy dowolne (swobodne zabawy inicjowane przez dzieci pod okiem fachowca);

o wkleiło się :)

Do góry