reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

reklama
To ja pocichutku na razie dziękuję Wam wszystkim. W przyszły czwartek mam wizytę u gina, to zdam relację. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok.

iwosz, Ty to dobra dusza jesteś. Wszystko ślicznie wyliczysz. Mi tak szybko czas mija, a w mojej świadomości jest miesiąc szósty i każdy kto mnie pyta, który to miesiąc - tak właśnie odpowiadam :-D

czas strasznie szybko leci - czy wy już macie coś przygotowane na przybycie Martynki?? pytam, bo ja jestem w proszku totalnym, mam kilka bodziaków i tyle...:baffled:
i stres mnie dopada (w poprzedniej ciąży już wszystko miałam) :zawstydzona/y:

azik a jakie zajęcia wybrałaś dla Bartka?

Ja też czegoś cały czas szukam, ale chciałabym może rytmikę, zajęcia ogólnorozwojowe, a tu tylko sama plastyka (plastykę to on w domu ma, w zwiększonym wymiarze :-D).

reklama
Ivka w jednym miejscu rytmikę i chyba plastykę (ale nie jestem pewna)

a w drugim miejscu ogólne zajęcia - wszystkeigo po trochu 6 różnych modułów w ciągu tych 3 godzin
- zabawy ogólnorozwojowe (zabawy logiczne, matematyczne, wielozmysłowe, słowne, wstęp do czytania i pisania),
- zajęcia teatralne (twórcze podejście do czytanych tekstów, realizacja przedstawień, praca nad emocjami)
- rytmika (warsztaty rytmiki, taniec do wybranej muzyki poważnej, poznawanie instrumentów muzycznych, tworzenie w rytm muzyki)
- gimnastyka (wczuwanie się w swoje ciało, panowanie nad nim, kreowanie rzeczywistości własnym ciałem)
- zajęcia plastyczno-praktyczne (rozwijanie kreatywności dziecka, rozwijanie twórczości, majsterkowanie)
- zajęcia przyrodnicze (realizacja szwedzkiego programu ekologicznego Ekologic)
- zabawy muzyczne-słuchowiska (słuchanie bajek muzycznych, nauka piosenek, zabawy ruchowe);
- zabawy dowolne (swobodne zabawy inicjowane przez dzieci pod okiem fachowca);

o wkleiło się :)

Do góry