reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Koga - super,ze wam się tak dobrze mieszka :-)

dziś pojechałam ogarnąć trochę chatkę bo może kogoś zawołamy na niedzielę na torta, ale że pojechałam z Krzymkiem to niewiele widać z tego porządku, na początku trochę sie wkurzałam ale w końcu machnęłam ręką ;-)
zawieźliśmy już tam Pana Lwa (bagatela 2m długości), wiec młodego pokój zaczyna odrobinę przypominać pokój dziecięcy :-)

powiem wam,ze generalnie nie inwestowaliśmy aż tak bardzo w wykańczanie tego mieszkania - tzn. mamy panele, tanie drzwi, białe ściany bez gładzi - założyliśmy,że przy tak małych dzieciach nie warto póki co ... ściany zaraz będą podrapane i porysowane, drzwi pewnie obite (ze względów bezpieczeństwa wzięliśmy takie bez szkła ;-));
jedyne co to kuchnia i łazienki są zrobione porządnie :-)

Kinga - fajnie,że wasza łazienka zaczyna już "wyglądać"

wszystkim remontującym się życzę duuuużo cierpliwości ;-):-D

reklama
iwosz - a kiedy przeprowadzka i oficjalne otwarcie ??:-)

robienie porządków z dwulatkiem to jak nabieranie wody sitem:-D:-D:-D:-D

Koga - w gruncie rzeczy wystarczy posprzątać, podłączyć gaz i możemy już tam zamieszkać, bo można żyć z żarówkami itd. Tylko ze względu na pewne ograniczenia czasowe i ludzkie będzie to trwalo jakieś 2-3 tygodnie :-)
Naszymi pierwszymi gośćmi (oprócz niedzielnych dziadków i chrzestnych małego)mają być....Kinga i Rafał - o ile dostaną pozwolenie od lekarza na taką długą podróż....:tak:

mamy pewne problemy z deweloperem, bo ma już roczne opóźnienie w oddaniu budynku :szok: - ludzie tam normalnie mieszkają, my też zamierzamy, ale gość coś kręci i to jest trochę przerażające...(np. zaciągnął kredyt na budowę osiedla - nasz budyek jest już spłacony, ale nie wykreślili jeszcze tego z hipoteki - robią to od listopada )...jestem dobrej myśli mimo wszystko ale pewien niepokój i niesmak jest...:baffled:

założyliśmy,że przy tak małych dzieciach nie warto póki co ... ściany zaraz będą podrapane i porysowane, drzwi pewnie obite

tia ja miałam mały bo mały remoncik latem

przedpokój nie wygląda na świeżo tapetowany... Bartosz mi w 3 miejscach upiększył ściany metoda wydzieranki, jeszcze zapomniał do dołożeniu kolażu z farbek i kredek, ale przy babci szybko to nadrobi...

Spełnienia wszystkich marzeń, zadowolenia z siebie, radości życiowej i aby każdy kolejny dzień był Dniem Kobiet, życzę Wam... wspaniałe, niepowtarzalne KOBIETKI!

roza2.gif

KOGA Z przyjemnością czytałam Twój opis mieszkania - cieszę się, że macie swoje miejsce i to bez teściów i ich złośliwości.

LOLCIA Smutne takie wiadomości. Ja dzisiaj się dowiedziałam, ze u 1,5-rocznego chłopczyka wykryto białaczkę. Lekarze dają mu 90% szans na wyzdrowienie.
Temat przemijania, jak tylko pojawia się w głowie, to trochę dobija.
Już teraz myślę, co będzie dalej. W czerwcu mam zaplanowaną wizytę z biopsją w Gliwicach w Centrum Onkologicznym. Guzek na tarczycy niestety dosyć szybko rośnie. Do tego pojawił się drugi. Chociaż wiem, że do czerwca trochę czasu, już się martwię, że jak pojadę, to będzie moja pierwsza taka dłuższa rozłąka (mam nadzieję, że 1-dniowa) z synkiem.

Ja tylko chodzę po małym mieszkanku mamy i sobie planuję, co bym chciała zmienić. A przede wszystkim, co koniecznie trzeba wymienić: np. WC, pomalować drzwi..... A tu nikt się nie pofatyguje, żeby chociaż pomierzyć doradzić, czy chociażby polecić dobrych fachowców.

dziewczynki magdalenaB prosila mnie abym WAM moje drgoie cos oglosila otóż
mamy koejna zafasolkowana mame marcowa a jest nia wlasnie MAGDA dowiedzieli sie w świeta ze powiekszy im sie rodzina
ciekawe ktora to zaczela to zafasolkowanie i idzie to jak burza hhihii to chyuba Kinga , co????????????:-D:-D:-D:-D

reklama
Do góry